Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ZORAN MRDAK NAJAVLJUJE DA ĆE KOTORSKI MARKAT USKORO RADITI PUNIM KAPACITETOM Pijaca 10. juna u funkciji
Dan - novi portal
KO­TOR – Pred­stav­ni­ci pred­u­ze­ća „Ko­mu­nal­no Ko­tor“, ko­je ga­zdu­je pi­ja­ca­ma, Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de, Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma, fi­to­sa­ni­tar­ne upra­ve, ve­te­ri­nar­skih in­sti­tu­ci­ja i in­spek­cij­skih or­ga­na, ne­dav­no su na sa­stan­ku u Pod­go­ri­ci de­fi­ni­sa­li uslo­ve pod ko­ji­ma grad­ska pi­ja­ca u Ko­to­ru mo­že da funk­ci­o­ni­še u pu­nom ka­pa­ci­te­tu. Pre­ma ri­je­či­ma Zo­ra­na Mr­da­ka, di­rek­to­ra ko­tor­skog Ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća, na osno­vu pret­hod­no de­fi­ni­sa­nih kon­zer­va­tor­skih i ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kih uslo­va, do­go­vo­re­no je da pr­va eta­pa ra­do­va mo­ra bi­ti za­vr­še­na do 10. ju­na.
– To je rok do ka­da mo­ra­mo is­pu­ni­ti mi­ni­mum uslo­va ka­ko bi mar­kat bio sa­svim u funk­ci­ji, od­no­sno ka­ko bi bi­lo omo­gu­će­no da se pro­iz­vo­di ži­vo­tinj­skog po­ri­je­kla ne­sme­ta­no pro­da­ju – re­kao je Mr­dak za „Dan“ do­da­ju­ći da su do­go­vo­re­ni uslo­vi po ko­ji­ma tre­ba ura­di­ti od­re­đe­ne gra­đe­vin­ske ra­do­ve na pi­ja­ci da bi se na­sta­vi­lo sa pro­da­jom na­mir­ni­ca ži­vo­tinj­skog po­ri­je­kla, ko­ja je zbog lo­ših hi­gi­jen­skih uslo­va već du­že vri­je­me za­bra­nje­na.
– Do­go­vo­re­no je da se adap­ti­ra­ju ku­ći­ce unu­tar pi­ja­ce, da se ura­de no­vi sa­ni­tar­ni čvo­ro­vi, po­bolj­ša kva­li­tet hi­gi­je­ne na di­je­lu za pro­da­ju ri­be, obez­bi­je­di dio sa ro­sva­jem da se u ras­hlad­nim vi­tri­na­ma mo­gu pro­da­va­ti na­mi­ri­ce ži­vo­tinj­skog po­ri­je­kla i is­klju­či­vo u tom di­je­lu, obez­bi­je­di led ko­ji slu­ži za pla­sman ri­be, ko­ri­sti se dnev­no i obez­bje­đu­je smr­zlji­vost ri­be i da se na vanj­skom di­je­lu ne mo­gu pro­da­va­ti na­mir­ni­ce ži­vo­tinj­skog po­ri­je­kla. To je mi­ni­mum uslo­va ko­ji­ma će­mo ko­tor­sku pi­ja­cu sta­vi­ti u pot­pu­nu funk­ci­ju – pre­ci­zi­rao je on.
Ko­mu­nal­no pred­u­ze­će već je za­po­če­lo ra­do­ve vri­jed­ne 5.000 eura, a sred­stva su obez­bi­je­đe­na iz op­štin­skog bu­dže­ta.
– Op­ti­mi­sta sam i mi­slim da će­mo do 10. ju­na za­vr­ši­ti sve ono što se tra­ži. Da­nas smo ima­li sa­stan­ka sa gra­do­na­čel­ni­kom Alek­san­drom Stjep­če­vi­ćem, pot­pre­sjed­ni­ci­ma op­šti­ne i pred­stav­ni­ci­ma pi­ja­ce da sa­op­šti­mo i do­go­vo­ri­mo šta je de­fi­ni­sa­no i to je pro­šlo u naj­bo­ljem re­du i na za­do­volj­stvo svih nas – po­hva­lio se Mr­dak.
On je is­ta­kao da će ko­tor­ski mar­kat, je­dan od sim­bo­la gra­da, i ubu­du­će ra­di­ti u po­sto­je­ćim ga­ba­ri­ti­ma. Na­i­me, u jav­no­sti se spe­ku­li­sa­lo da će pi­ja­ca bi­ti iz­mje­šte­na, a pro­stor pre­na­mi­je­njen u ugo­sti­telj­ske svr­he.
– Ni­jed­nog mo­men­ta ni­je bi­lo u pi­ta­nju zat­vra­nje pi­ja­ce, to tre­ba na­gla­si­ti. Ve­o­ma br­zo obez­bi­je­di­će­mo teh­nič­ke uslo­ve za pro­da­ju pro­iz­vo­da ži­vo­tinj­skog po­ri­je­kla, uz po­što­va­nje stan­dar­da o bez­bjed­no­sti hra­ne – za­klju­čio je Mr­dak.B.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"