Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni INSPEKCIJSKE KONTROLE NA ŠĆEPAN POLJU PROUZROKOVALE ZASTOJ NA PUTU DO TARE
Turisti negodovali zbog kontrola Kolone turista zaustavljali na cesti Vlasnik etno-sela i kampa „Grab” Veljko Vujanović kazao je za „Dan” da su kolone turista na dionici Šćepan Polje– Brštanovica bile duge i po dva kilometra, a asistenciju inspektorima pružala je policija koja je zaustavljala saobraćaj
Dan - novi portal
PLU­ŽI­NE – Ljet­nja tu­ri­stič­ka se­zo­na na pod­ruč­ju op­šti­ne Plu­ži­ne tek ne­dav­no je po­če­la, ali tu­ri­stič­ki po­sle­ni­ci u re­jo­nu Šće­pan Po­lja, kao i nji­ho­vi go­sti, već se su­o­ča­va­ju sa pro­ble­mi­ma. De­talj­ne in­spek­cij­ske kon­tro­le u pro­te­klih ne­ko­li­ko da­na, pre­ma tvrd­nja­ma tu­ri­stič­kih rad­ni­ka, pro­u­zro­ko­va­le su za­sto­je na pu­tu Šće­pan Po­lje–Br­šta­no­vi­ca, zbog ko­jih se na si­la­zak do ri­je­ke Ta­re če­ka­lo po sat i vi­še.
Vla­snik et­no-se­la i kam­pa „Grab” na Ta­ri Velj­ko Vu­ja­no­vić za „Dan” je ka­zao da su ko­lo­ne tu­ri­sta na toj di­o­ni­ci bi­le du­ge i po dva ki­lo­me­tra, a asi­sten­ci­ju in­spek­to­ri­ma pru­ža­la je po­li­ci­ja ko­ja je za­u­sta­vlja­la sa­o­bra­ćaj.
– Stvo­re­na je iz­u­zet­no ne­u­god­na si­tu­a­ci­ja. Broj­ni tu­ri­sti bi­li su re­vol­ti­ra­ni i ogor­če­ni jer su mo­ra­li če­ka­ti du­go da pro­đu do Ta­re. Sma­tram da je pri­či­nje­na ve­li­ka šte­ta ne sa­mo na­ma ko­ji se ba­vi­mo tu­ri­zmom ne­go i kom­plet­noj tu­ri­stič­koj po­nu­di Cr­ne Go­re, s ob­zi­rom na to da su po­je­di­ni go­sti već na dru­štve­nim mre­ža­ma ob­ja­vi­li fo­to­gra­fi­je i snim­ke ta­kve si­tu­a­ci­je – ka­že Vu­ja­no­vić i po­ja­šnja­va da do Ta­re ni­je mo­glo pro­ći ni­jed­no vo­zi­lo sa tu­ri­sti­ma, dok oni ko­ji pru­ža­ju uslu­ge raf­tin­ga ili ne­ke dru­ge dje­lat­no­sti, in­spek­to­ri­ma ni­je­su da­li na uvid i ade­kvat­nu do­ku­men­ta­ci­ju, od­no­sno do­zvo­le za rad. Me­đu za­u­sta­vlje­ni­ma bio je i Vu­ja­no­vić či­ja su dva vo­zi­la pre­vo­zi­la tu­ri­ste, a pro­šao je na­kon što je in­spek­to­ri­ma po­ka­zao do­ku­men­ta ko­ja po­ka­zu­ju da dje­lat­nost „ak­tiv­nog od­mo­ra – ka­ja­ka, ka­nua i hi­dro­spi­da” oba­vlja u skla­du sa za­ko­nom.
Po­ja­čan in­spek­cij­ski nad­zor na Šće­pan Po­lju kra­jem apri­la na sa­stan­ku sa tu­ri­stič­kim rad­ni­ci­ma u Plu­ži­na­ma na­ja­vi­la je glav­na tu­ri­stič­ka in­spek­tor­ka Sve­tla­na Šlji­van­ča­nin ko­ja je, ka­ko Vu­ja­no­vić is­ti­če, i sa­da is­pra­ti­la kon­tro­lu.
– Ni­je­sam pro­tiv kon­tro­le, ali se ona ne mo­že ra­di­ti na na­čin ka­ko se to ra­di­lo pro­te­klih ne­ko­li­ko da­na. Kon­tro­lu, pre­ma za­ko­nu, in­spek­to­ri mo­gu vr­ši­ti u mje­stu gdje onaj ko pru­ža te uslu­ge oba­vlja dje­lat­nost, a ne na pu­tu. Za­tra­ži­će­mo od od­go­vor­nih da pre­du­zmu ade­kvat­ne mje­re ka­ko vi­še ne bi do­la­zi­lo do ova­kvih si­tu­a­ci­ja, ko­je su an­ti­pro­pa­gan­da na­še tu­ri­stič­ke po­nu­de – pod­vla­či Vu­ja­no­vić ko­ji je i pred­stav­nik Udru­že­nja raf­te­ra.B.B.


Do­zvo­le za rad glav­na koč­ni­ca

Šlji­van­ča­nin je na sa­stan­ku u Plu­ži­na­ma is­ta­kla da ni­je­su uro­di­le plo­dom ka­zne pre­ma tu­ri­stič­kim rad­ni­ci­ma ko­ji su oba­vlja­li tu dje­lat­nost bez do­zvo­le, a što se ti­če raf­te­ra, ni­je­dan ni­je imao do­zvo­lu. Vu­ja­no­vić je is­ta­kao pro­blem pred­sta­vlja­ju li­cen­ce, bez ko­jih ve­ći­na raf­te­ra ne mo­že da do­bi­je odo­bre­nje za rad. Uzrok za po­sto­je­ću si­tu­a­ci­ju su i iz­mje­ne i do­pu­ne Za­ko­na o raf­tin­gu, či­ji pred­log je Vla­da pro­šle go­di­ne usvo­ji­la, ali još ni­je­su do­šle na dnev­ni red skup­štin­skog za­si­je­da­nja. Da su usvo­je­ne, raf­te­ri­ma bi bi­le pri­zna­te me­đu­na­rod­ne li­cen­ce ko­je ve­ći­na po­sje­du­je.
Zbog ba­ri­je­ra u za­ko­nu, ne­ki od raf­te­ra su od­u­sta­li od te dje­lat­no­sti, pa taj no­vac „od­la­zi” nji­ho­vim ko­le­ga­ma iz Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, gdje su pro­ce­du­re po tom pi­ta­nju mno­go lak­še.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"