Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-02-08 PRIJEM ZA UČENICE SMŠ „IVAN GORAN KOVAČIĆ” U OPŠTINI HERCEG NOVI
Sa prijema Osvojile srebro u Ljubljani
Dan - novi portal
HER­CEG NO­VI- Ru­ko­vod­stvo Op­šti­ne upri­li­či­lo je pri­jem za uče­ni­ce Sred­nje mje­šo­vi­te ško­le „Ivan Go­ran Ko­va­čić“, ko­je su pro­te­kle ne­dje­lje osvo­ji­le sre­br­nu me­da­lju na re­gi­o­nal­nom tak­mi­če­nju u okvi­ru 15. Saj­ma tu­ri­zma u Lju­blja­ni.
Ka­ta­ri­na Se­fe­ro­vić, An­drea Pe­šić, An­đe­la Ši­lje­go­vić, Va­len­ti­na Bo­ja­nić i Ta­tja­na Na­ki­će­no­vić, uče­ni­ce tre­ćeg raz­re­da tu­ri­stič­ke ško­le, is­ta­kle su se u Lju­blja­ni me­đu 44 sred­nje ško­le re­gi­o­na i za­vri­je­di­le na­gra­du. One su bi­le je­di­ne pred­stav­ni­ce Cr­ne Go­re na ovom tak­mi­če­nju.
Za nji­hov uspjeh za­slu­žna je i men­tor­ka, pro­fe­so­ri­ca Kse­ni­ja Oda­lo­vić, kao i di­rek­tor ško­le ko­ji ih je po­dr­žao Mo­mir Dra­gi­će­vić.
Gra­do­na­čel­nik Ka­tić če­sti­tao je ti­mu, za­hva­lio im što su na sja­jan na­čin pred­sta­vi­li Her­ceg No­vi i uru­čio pri­god­ne po­klo­ne.
-Bi­ti dru­gi u kon­ku­ren­ci­ji ško­la iz tu­ri­stič­kih cen­ta­ra po­put Opa­ti­je ili ita­li­jan­skih gra­do­va re­zul­tat je za po­što­va­nje. Ve­o­ma je va­žna po­dr­ška mla­dim lju­di­ma ko­ji po­ka­zu­ju kva­li­tet, že­lju i vo­lju da ra­de i na­pre­du­ju, a na­ro­či­to u obla­sti tu­ri­zma ko­ji je naj­va­žni­ja pri­vred­na gra­na na­šeg gra­da, ka­zao je Ka­tić. Vje­ru­je da je po­ve­za­nost ško­le i lo­kal­ne za­jed­ni­ce ve­o­ma va­žna, te da je her­ceg­nov­ska sred­nja ško­la do­bar pri­mjer ova­kve prak­se.
Iz ovih raz­lo­ga, lo­kal­na upra­va će na­sta­vi­ti da bu­de po­dr­ška ra­du nov­ske sred­nje ško­le. Naj­svje­ži­ji pri­mjer za to je po­moć u sa­na­ci­ji di­je­la rav­nog kro­va na zgra­di, za ko­ju je Op­šti­na opre­di­je­li­la oko 10.000 eura.
Osim to­ga, otva­ra­njem ho­te­la „Adria sport“ ko­ji će od ove se­zo­ne po­slo­va­ti u okvi­ru Sport­skog cen­tra ,,Iga­lo” po­sto­ja­će mo­guć­nost za sa­rad­nju u smi­slu oba­vlja­nja prak­tič­nog usa­vr­ša­va­nja uče­ni­ka, a što će na­knad­no bi­ti do­go­vo­re­no.
Di­rek­tor Dra­gi­će­vić je za­hva­lio lo­kal­noj upra­vi na po­dr­šci i pri­je­mu, kao i Tu­ri­stič­koj or­ga­ni­za­ci­ji Her­ceg No­vi ko­ja je po­mo­gla od­la­zak uče­ni­ca u Lju­blja­nu. Is­ta­kao je da uče­sni­ci sred­nje ško­le na naj­bo­lji na­čin – us­pje­si­ma, prav­da­ju po­vje­re­nje ko­je im je da­to. Pod­sje­tio je na broj­na pri­zna­nja i oba­vi­je­stio o tak­mi­če­nji­ma ko­ja im pred­sto­je.
Ško­la ove go­di­ne sla­vi 65 go­di­na po­sto­ja­nja i 160 go­di­na sred­njeg obra­zo­va­nja u Her­ceg No­vom, u če­mu će po­dr­ška bi­ti i Se­kre­ta­ri­jat za kul­tu­ru i obra­zo­va­nje, po­tvr­đe­no je na sa­stan­ku.
Pr­o­fe­sor­ka Oda­lo­vić i čla­ni­ce ti­ma is­ta­kle su da je re­gi­o­nal­no tak­mi­če­nje u Lju­blja­ni bi­lo div­no i va­žno is­ku­stvo za njih. Iz­lo­žbe­ni pro­stor, vi­deo i usme­na pre­zen­ta­ci­ja o isto­ri­ji Her­ceg No­vog na en­gle­skom je­zi­ku do­bi­li su od­lič­ne ocje­ne, a naj­ve­ćim uspje­hom sma­tra­ju pa­žnju ko­ju su iza­zva­le i iz­u­zet­no ve­li­ki broj po­sje­ti­la­ca ko­ji su pri­šli štan­du da ču­ju i vi­de vi­še o gra­du.K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"