Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ČEKAJU SE STRUČNJACI SA GRAĐEVINSKOG FAKULTETA DA UTVRDE ŠTA JE PROUZROKOVALO SLIJEGANJE TERENA U MEDITERANSKOJ ULICI
Pukotine na Mediteranskoj ulici (Foto: Primorske novine) Saobraćaj obustavljen, pukotina sve veća Napuknuća saobraćajnice su u dužini od oko 40 metara, i dubine od 17 do 22 centimetra, tako da postoji i mogućnost pojave klizišta što dovodi u opasnost i objekat vrtića „Ljubica Jovanović Maša“
Dan - novi portal
BU­DVA - Pu­ko­ti­ne na ko­lo­vo­zu Me­di­te­ran­ske uli­ce u Bu­dvi su se pro­ši­ri­le. Ošte­će­nja se zbog ki­še do­dat­no po­ve­ća­va­ju pa je uli­ca i da­lje ne­pro­hod­na za mo­tor­ni sa­o­bra­ćaj. Ko­mu­nal­na po­li­ci­ja je za­tvo­ri­la glav­nu grad­sku sa­o­bra­ćaj­ni­cu na­kon što je do­šlo do pro­ši­re­nja pu­ko­ti­na na vi­še mje­sta, od oko 40 me­ta­ra ši­ri­ne i du­bi­ne do 20 cen­ti­me­ta­ra. Usled is­pi­ti­va­nja ugro­že­no­sti uli­ce i obje­ka­ta u bli­zi­ni i opa­snost od po­ja­ve kli­zi­šta, gdje se osim stam­be­nih zgra­da na­la­zi i Cen­tral­ni vr­tić, iz Op­šti­ne Bu­dva su po­zva­li struč­nja­ke sa Gra­đe­vin­skog fa­kul­te­ta iz Pod­go­ri­ce da utvr­de šta je pro­u­zro­ko­va­lo sli­je­ga­nje te­re­na. Iz bu­dvan­skog Se­kre­te­ri­ja­ta za stam­be­ne po­slo­ve na­vo­de da su pr­va ošte­će­nja re­gi­stro­va­na 26. ja­nu­a­ra, a na­kon na­glog po­gor­ša­nja sta­nja Me­di­te­ran­ska uli­ca je hit­no za­tvo­re­na za sa­o­bra­ćaj.
–Na­kon iz­la­ska na te­ren usta­no­vi­li smo da je do­šlo do na­puk­nu­ća sa­o­bra­ćaj­ni­ce du­ži­na oko 40 me­ta­ra, i du­bi­ne od 17 do 22 cm. Ta­ko­đe, do­šlo je i do ošte­će­nja tro­to­ra u Uli­ci S 16-16 ko­ja se na­la­zi iz­me­đu iz­gra­đe­nog objek­ta in­ve­sti­to­ra „ICL in­že­nje­ring“doo Pod­go­ri­ca i objek­ta u iz­grad­nji in­ve­sti­to­ra „Alart Cen­tar CG“ doo Bu­dva” - ka­zao je za „Dan” Alek­san­dar Po­po­vić, za­mje­nik se­kre­ta­ra Se­kre­ta­ri­ja­ta za ko­mu­nal­no stam­be­ne po­slo­ve. Po­po­vić na­vo­di da će sa­o­bra­ćaj za mo­tor­na vo­zi­la Me­di­te­ran­skom uli­com osta­ti ob­u­sta­vljen do re­zul­ta­ta struč­nja­ka iz Pod­go­ri­ce. Esk­pe­re­ti­za će utvr­di­ti da li su gra­đe­vin­ski ra­do­vi na obli­žnjem gra­di­li­štu ili već no­vo­iz­gra­đe­ni stam­be­ni kom­plek­si do­ve­li do sli­je­ga­nja te­re­na.
Po­po­vić je na­gla­sio da je pred­sjed­nik Op­šti­ne Bu­dva Dra­gan Kra­po­vić već raz­go­va­rao sa Sr­đom Alek­si­ćem, de­ka­nom Gra­đe­vin­skog fa­kul­te­ta Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re, ka­ko bi se što hit­ni­je utvr­di­li uzro­ci ošte­će­nja na Me­di­te­ran­skoj uli­ci.
–Tom eks­per­ti­zom će se utvr­di­ti, da li je uli­ca bez­bjed­na, a u me­đu­vre­me­nu je ona za­tvo­re­na za sa­o­bra­ćaj. Za vri­je­me ob­u­sta­ve sa­o­bra­ća­ja u Me­di­te­ran­skoj, po­čet­na sta­ni­ca jav­nog grad­skog i pri­grad­skog pre­vo­za bi­će kod Cr­ve­ne zgra­de - po­ja­snio je Po­po­vić.
Od­bo­r­nik De­mo­kra­ta Đor­đe Ze­no­vić za „Dan” is­ti­če da su zbog na­sta­log sta­nja iz Op­šti­ne Bu­dva po­zva­li mi­ni­stra Tu­ri­zma i odr­ži­vog raz­vo­ja Pa­vla Ra­du­lo­vi­ća kao i mi­ni­stra pro­svje­te Da­mi­ra Še­ho­vi­ća na hit­nu re­ak­ci­ju jer je po­red ko­lo­vo­za, ošte­će­nji­ma ugro­žen i Cen­tral­ni grad­ski vr­tić „Lju­bi­ca Jo­va­no­vić Ma­ša“.
Ze­no­vić po­zi­va na od­go­vor­nost sve od­bor­ni­ke ko­ji su 2012. go­di­ne usvo­ji­li DUP Bu­dva-cen­tar.
– Od­bor­ni­ci DPS-a su jed­no­gla­sno usvo­ji­li ur­ba­ni­stič­ki plan, či­me su nas sta­vi­li u iš­če­ki­va­nje kad će ze­mlja po­če­ti da nas gu­ta - ka­zao je Ze­no­vić.
S.T.


No­vi re­žim sa­o­bra­ća­ja

- Se­kre­ta­ri­jat za ko­mu­nal­no stam­be­ne po­slo­ve do­nio je rje­še­nje o za­bra­ni sa­o­bra­ća­ja za sve vr­ste mo­tor­nih vo­zi­la na di­o­ni­ci Me­di­te­ran­ske uli­ce od Uli­ce 13.ju­la do Uli­ce Mi­la Mi­lu­no­vi­ća i Uli­ce S 16- 16 ra­di spre­ča­va­nja opa­sno­sti za uče­sni­ke u sa­o­bra­ća­ju i spre­ča­va­nja da­ljeg ošte­će­nja jav­nog pu­ta.
Put­nič­ki auto­mo­bi­li za sa­o­bra­ćaj mo­gu ko­ri­sti­ti Uli­cu Slo­ven­ska oba­la od ho­te­la „Park” do Sta­rog gra­da, dok će se sa­o­bra­ćaj iz cen­tral­ne zo­ne od­vi­ja­ti Lov­ćen­skom uli­com- na­veo je Po­po­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"