Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MNOGA PLJEVALJSKA DOMAĆINSTVA JOŠ NIJESU DOBILA ENERGENT PORUČEN JOŠ U SEPTEMBRU
Jedna od ranijih raspodjela peleta Zima prođe, pelet ne dođe Sa poslednjom isporukom peleta građanima će biti isporučeno 450 tona, a potrebno je da preduzeće „Lovćen –trejd“ po ugovoru isporuči još 500 tona, tvrde u lokalnoj upravi
Dan - novi portal
PLjE­VLjA – Na pod­ruč­ju op­šti­ne Plje­vlja 7. fe­bru­ar, od­no­sno pra­znik Sve­tog Gri­go­ri­ja Bo­go­slo­va, ra­ču­na se kao po­lo­vi­na zi­me, me­đu­tim pe­let po sub­ven­ci­o­ni­sa­nim ci­je­na­ma pre­ko lo­kal­ne upra­ve još uvjek ni­je sti­gao do 260 ko­ri­sni­ka. Sa po­dje­lom pe­de­set to­na pe­le­ta, naj­avlje­nom za da­nas, ovo go­ri­vo za gri­ja­nje do­bi­će sve­ga 216 pri­ja­vlje­nih do­ma­ćin­sta­va.
-Sa ovom is­po­ru­kom pe­le­ta gra­đa­ni­ma će bi­ti is­po­ru­če­no 450 to­na, a po­treb­no je da pred­u­ze­će „Lov­ćen–trejd“ po ugo­vo­ru is­po­ru­či još 500 to­na pe­le­ta - sa­op­šte­no je za „Dan” u Se­kre­ta­ri­ja­tu za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i po­ja­šnje­no da je pe­let tra­ži­lo 476 gra­đa­na, kao i da sva­ki gra­đa­nin ima pra­vo da do­bi­je po dvi­je to­ne, po ci­je­ni od 208 eura.
U lo­kal­noj upra­vi za­sad ni­je­su od­lu­či­li ho­će li i ako ho­će, ka­da ras­ki­nu­ti ugo­vor sa do­ba­vlja­čem pe­le­ta, fo­čan­skim pred­u­ze­ćem „Lov­ćen-trajd“. Iz ne­va­di­ne or­ga­niz­ci­je Bre­zni­ca sma­tra­ju da je ten­der za na­bavku pe­le­ta tre­ba­lo ras­pi­sa­ti odmah po za­vr­šet­ku pro­šlo­go­di­šnje grej­ne se­zo­ne i da se ta­da ne ­bi de­si­lo ga gra­đa­ni umje­sto u zi­mu, ogrev do­bi­ju na pro­lje­će.
-Do­bar do­ma­ćin čim pro­đe grej­na se­zo­na ide u šu­mu i sje­če dr­va za na­red­nu zi­mu. U plje­valj­skoj op­šti­ni su mo­gli da u sred pro­šle zi­me ras­pi­šu ten­der za na­bav­ku pe­le­ta za ovu zi­mu, ali ono to ni­je­su uči­ni­li. Umje­sto da se tra­ži da pe­let u av­gu­stu bu­de do­pre­mljen po­tro­ša­či­ma oni će ga di­je­li­ti ka­da lju­bi­či­ca pro­cvje­ta. Ovo je sram­no i to je pra­vi skan­dal, a i pri­tom pra­vi pri­mjer da se u plje­valj­skoj op­šti­ni ne­do­ma­ćin­ski po­stu­pa – ocje­nju­je iz­vr­šni di­rek­tor NVO „Bre­zni­ca“ Mi­lo­rad Mi­tro­vić.
Iz NVO „Gra­đan­ska ini­cija­ti­va“ od lo­kal­ne upra­ve tra­že da ob­ja­sni zbog če­ga sa fo­čan­skim pred­u­ze­ćem „Lov­ćen trejd“ ni­je ras­ki­nut ugo­vor, čim su is­po­ru­ke pe­le­ta za­doc­ni­le. Iz ove or­ga­ni­za­ci­je po­ru­ču­ju da su gra­đa­ni Plje­va­lja žr­tve, jer su pre­va­re­ni i pre­pu­šte­ni sa­mi se­bi. U ta­kvim okol­no­sti­ma umje­sto sub­ven­ci­o­ni­sa­nog pe­le­ta gra­đa­ni su do­bi­li ogrom­ne ra­ču­ne za stru­ju, a pri­tom su po­tro­ši­li oko hi­lja­du i po eura za na­bav­ku peći za pe­let.
-Za­što gra­đa­ni, od­no­sno pri­ja­vlje­na do­ma­ćin­stva ni­je­su na vri­je­me oba­vje­šte­ni pu­tem me­di­ja i lič­no da će is­po­ru­ka pe­le­ta ka­sni­ti, što je za­kon­ska oba­ve­za, već su do­ve­de­ni u za­blu­du i pre­va­re­ni - na­vo­di se u do­pi­su do­sta­vlje­nom lo­kal­noj upra­vi, ko­ji je pot­pi­sa­la di­rek­to­ri­ca NVO Gra­đan­ska ini­ci­ja­ti­va Isme­ta Dža­kić.
I dok se če­ka na is­po­ru­ku pe­le­ta iz Fo­če, Plje­vlja­ci su pri­si­lje­ni da ku­pu­ju pe­let na sto­va­ri­šti­ma po ci­je­ni od 230 do 250 eura, umje­sto 104 eura, ko­li­ka je ci­je­na sub­ven­ci­o­ni­sa­nog pe­le­ta pre­ko lo­kal­ne upra­ve. Ima i onih ko­ji pe­let ku­pu­ju u Pri­je­po­lju za 187 eura po to­ni. Pri­tom pre­voz to­ne pe­le­ta pla­te još 15 eura.
Ne tre­ba za­bo­ra­vi­ti da je grej­na se­zo­na zva­nič­no u Plje­vlji­ma po­če­la 1. ok­to­bra, kao i da su u lo­kal­noj upra­vi na­ja­vlji­va­li da će se do­pre­ma­nje pe­le­ta iz Fo­če nor­ma­li­zo­va­ti od pr­vog de­cem­bra, ali se oči­gled­no to se ni­je de­si­lo. Ho­će li i ka­da do­ći do nor­ma­li­za­ci­je do­pre­ma­nja pe­le­ta po sub­ven­ci­o­ni­sa­nim ci­je­na­ma osta­je da se vi­di. Za­sad je je­di­na na­da za Plje­vlja­ke to što se vje­ru­je da će pro­lje­će sti­ći ove go­di­ne ra­ni­je jer na­rod­no vje­ro­va­nje ka­že da ako je pra­znik Vas­krs ra­no, i pro­lje­će do­la­zi ra­no. Ove go­di­ne je Vas­krs 8. apri­la, pa se mo­že de­si­ti da zva­nič­na grej­na se­zo­na ne bu­de do pr­vog ma­ja.
B. Je.


Sub­ven­ci­je da­te, ali uvi­jek ne­što ka­sni

Vri­je­di pod­sje­ti­ti da je kra­jem 2014. go­di­ne Vla­da Cr­ne Go­re u okvi­ru krat­ko­roč­nih mje­ra po­mo­ći Plje­vlji­ma, zbog iz­u­zet­no vi­so­kog za­ga­đe­nja ži­vot­ne sre­di­ne, opre­di­je­li­la nov­ča­na sred­stva ko­ji­ma se sub­ven­ci­o­ni­še ci­je­na pe­le­ta, a sve sa ci­ljem da bi što vi­še gra­đa­na ko­ri­sti­li bi­o­ma­su za gri­ja­nje, od­no­sno ka­ko bi se ugalj is­klju­čio iz upo­tre­be. Pr­ve go­di­ne se ka­sni­lo sa ras­pi­si­va­njem ten­de­ra za na­bav­ku pe­le­ta, a to­kom pro­šle go­di­ne oči­gled­no je iza­bran loš po­nu­đač.
Iz lo­kal­ne upra­ve tvr­de da se na pro­šlo­go­di­šnji ten­der ja­vi­lo sa­mo pred­u­ze­će iz Fo­če.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"