Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija ADVOKATSKE KANCELARIJE NE IZMIRUJU PORESKE OBAVEZE
Begović Zbog duga blokiran 51 advokat Ukupan dug 51 advokatske kancelarije je 820 hiljada eura, pokazuju podaci Centralne banke
Dan - novi portal
Cen­tral­na ban­ka (CBCG) blo­ki­ra­la je 51 advo­kat­sku kan­ce­la­ri­ju zbog ukup­nog du­ga od oko 820.000 eura, po­ka­zu­je po­sled­nji spi­sak blo­ki­ra­nih pred­u­ze­ća Cen­tral­ne ban­ke.
Naj­ve­ći du­žnik je advo­kat­ska kan­ce­la­ri­ja Alek­san­dra Đu­ri­ši­ća, ko­ja je u blo­ka­di 125 da­na zbog du­ga od 454.364 eura. Sli­je­di advo­kat­ska kan­ce­la­ri­ja Dra­ga­na Đu­ra­so­vi­ća sa du­gom od 78.167 eura, či­ji su ra­ču­ni blo­ki­ra­ni vi­še od 11 go­di­na. Na li­sti blo­ki­ra­nih se vi­še od se­dam go­di­na na­la­zi i advo­kat­ska kan­ce­la­ri­ja Jo­van­ke Mi­ja­no­vić, sa du­gom od 48.257 eura.
Ra­ni­je je na osno­vu po­da­ta­ka Po­re­ske upra­ve ob­ja­vlje­no da je 1. ju­na 2017. go­di­ne naj­ve­ći broj advo­ka­ta u Cr­noj Go­ri, njih 716, imao ne­iz­mi­re­ne po­re­ske oba­ve­ze u ukup­noj vred­no­sti od 6.846.113 eura.
Oko 200 advo­ka­ta je du­go­va­lo pre­ko 10.000 eura, a 514 is­pod tog iz­no­sa. Je­dan broj advo­ka­ta ko­ji du­gu­ju po­rez pod­nio je za­htjev za re­pro­gram po­re­skog du­ga. U ta­kvim slu­ča­je­vi­ma po­mje­ra se rok za pla­ća­nje po­re­za bez ka­ma­te na 60 ra­ta u ko­ji­ma po­rez mo­ra da se pla­ti.
Pred­sjed­nik Advo­kat­ske ko­mo­re Zdrav­ko Be­go­vić sa­op­štio je da da­nas u Cr­noj Go­ri ra­di oko 1.000 advo­ka­ta.
– Je­dan broj njih iz oprav­da­nih raz­lo­ga ni­je u mo­guć­no­sti da is­pu­nja­va svo­je po­re­ske oba­ve­ze jer im je obim po­sla vr­lo ma­li ili ne­zna­tan. Na­rav­no, do­zvo­lja­vam mo­guć­nost da ima i onih ko­ji su ne­mar­ni i ne is­pla­ću­ju po­re­ske oba­ve­ze iako ima­ju nov­ča­nih sred­sta­va – re­kao je Be­go­vić.
On je do­dao da će kao pred­stav­nik Advo­kat­ske ko­mo­re raz­go­va­ra­ti sa pred­stav­ni­ci­ma Po­re­ske upra­ve.
– Po­ku­ša­će­mo da na­đe­mo za­jed­nič­ko rje­še­nje ka­ko bi se po­re­ski dug sma­njio. Mi­slim da je taj iz­nos od bli­zu se­dam mi­li­o­na po­re­skog du­ga sa­da mno­go ma­nji, na­kon stu­pa­nja na sna­gu re­pro­gra­ma po­re­skog du­ga, gdje je ve­li­ki broj advo­ka­ta za­klju­čio ugo­vo­re sa Po­re­skom upra­vom da na ra­te ot­pa­la­te svo­je po­re­ske oba­ve­ze, a da im se ka­ma­ta na te oba­ve­ze iz­bri­še – ka­zao je Be­go­vić.
On je is­ta­kao da će se po­tru­di­ti da se dug sma­nji ko­li­ko je to mo­gu­će.
– Uči­ni­ću sve što mo­gu da se advo­ka­ti­ma da šan­sa da oba­vlja­ju svoj po­sao i da im se ra­ču­ni od­bo­ki­ra­ju, jer smo sve do­sa­da­šnje pre­o­ble­me na re­la­ci­ji Advo­kat­ska ko­mo­ra – Po­re­ska upra­va rje­ša­va­li do­go­vo­rom i kom­pro­mi­som. Mi­slim da će ta­ko bi­ti i ovog pu­ta – na­veo je Be­go­vić.
U do­ku­men­tu Ak­ci­je za ljud­ska pra­va (HRA) „Advo­ka­tu­ra u kon­tek­stu re­for­me pra­vo­su­đa u Cr­noj Go­ri – Po­re­ske oba­ve­ze i do­pri­no­si advo­ka­ta“ pi­še da su advo­ka­ti oba­ve­zni da pla­ća­ju po­rez na do­ho­dak fi­zič­kih li­ca i oba­ve­zne do­pri­no­se za so­ci­jal­no i zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje. Uz to, advo­ka­ti su i ob­ve­zni­ci po­re­za na do­da­tu vri­jed­nost (PDV) ako u to­ku jed­ne go­di­ne ostva­re pri­hod ve­ći od 18.000 eura.
– Ne­u­red­no iz­mi­re­nje po­re­za i do­pri­no­sa ni­je pro­pi­sa­no kao di­sci­plin­ski ili etič­ki pre­stup za advo­ka­te Za­ko­nom o advo­ka­tu­ri, Sta­tu­tom Advo­kat­ske ko­mo­re i Ko­dek­som pro­fe­si­o­nal­ne eti­ke – pi­še u do­ku­men­tu HRA. Vl.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"