Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija ADVOKATSKE KANCELARIJE NE IZMIRUJU PORESKE OBAVEZE
Zbog duga blokiran 51 advokat
Begović Zbog duga blokiran 51 advokat Ukupan dug 51 advokatske kancelarije je 820 hiljada eura, pokazuju podaci Centralne banke
Dan - novi portal
Cen­tral­na ban­ka (CBCG) blo­ki­ra­la je 51 advo­kat­sku kan­ce­la­ri­ju zbog ukup­nog du­ga od oko 820.000 eura, po­ka­zu­je po­sled­nji spi­sak blo­ki­ra­nih pred­u­ze­ća Cen­tral­ne ban­ke.
Naj­ve­ći du­žnik je advo­kat­ska kan­ce­la­ri­ja Alek­san­dra Đu­ri­ši­ća, ko­ja je u blo­ka­di 125 da­na zbog du­ga od 454.364 eura. Sli­je­di advo­kat­ska kan­ce­la­ri­ja Dra­ga­na Đu­ra­so­vi­ća sa du­gom od 78.167 eura, či­ji su ra­ču­ni blo­ki­ra­ni vi­še od 11 go­di­na. Na li­sti blo­ki­ra­nih se vi­še od se­dam go­di­na na­la­zi i advo­kat­ska kan­ce­la­ri­ja Jo­van­ke Mi­ja­no­vić, sa du­gom od 48.257 eura.
Ra­ni­je je na osno­vu po­da­ta­ka Po­re­ske upra­ve ob­ja­vlje­no da je 1. ju­na 2017. go­di­ne naj­ve­ći broj advo­ka­ta u Cr­noj Go­ri, njih 716, imao ne­iz­mi­re­ne po­re­ske oba­ve­ze u ukup­noj vred­no­sti od 6.846.113 eura.
Oko 200 advo­ka­ta je du­go­va­lo pre­ko 10.000 eura, a 514 is­pod tog iz­no­sa. Je­dan broj advo­ka­ta ko­ji du­gu­ju po­rez pod­nio je za­htjev za re­pro­gram po­re­skog du­ga. U ta­kvim slu­ča­je­vi­ma po­mje­ra se rok za pla­ća­nje po­re­za bez ka­ma­te na 60 ra­ta u ko­ji­ma po­rez mo­ra da se pla­ti.
Pred­sjed­nik Advo­kat­ske ko­mo­re Zdrav­ko Be­go­vić sa­op­štio je da da­nas u Cr­noj Go­ri ra­di oko 1.000 advo­ka­ta.
– Je­dan broj njih iz oprav­da­nih raz­lo­ga ni­je u mo­guć­no­sti da is­pu­nja­va svo­je po­re­ske oba­ve­ze jer im je obim po­sla vr­lo ma­li ili ne­zna­tan. Na­rav­no, do­zvo­lja­vam mo­guć­nost da ima i onih ko­ji su ne­mar­ni i ne is­pla­ću­ju po­re­ske oba­ve­ze iako ima­ju nov­ča­nih sred­sta­va – re­kao je Be­go­vić.
On je do­dao da će kao pred­stav­nik Advo­kat­ske ko­mo­re raz­go­va­ra­ti sa pred­stav­ni­ci­ma Po­re­ske upra­ve.
– Po­ku­ša­će­mo da na­đe­mo za­jed­nič­ko rje­še­nje ka­ko bi se po­re­ski dug sma­njio. Mi­slim da je taj iz­nos od bli­zu se­dam mi­li­o­na po­re­skog du­ga sa­da mno­go ma­nji, na­kon stu­pa­nja na sna­gu re­pro­gra­ma po­re­skog du­ga, gdje je ve­li­ki broj advo­ka­ta za­klju­čio ugo­vo­re sa Po­re­skom upra­vom da na ra­te ot­pa­la­te svo­je po­re­ske oba­ve­ze, a da im se ka­ma­ta na te oba­ve­ze iz­bri­še – ka­zao je Be­go­vić.
On je is­ta­kao da će se po­tru­di­ti da se dug sma­nji ko­li­ko je to mo­gu­će.
– Uči­ni­ću sve što mo­gu da se advo­ka­ti­ma da šan­sa da oba­vlja­ju svoj po­sao i da im se ra­ču­ni od­bo­ki­ra­ju, jer smo sve do­sa­da­šnje pre­o­ble­me na re­la­ci­ji Advo­kat­ska ko­mo­ra – Po­re­ska upra­va rje­ša­va­li do­go­vo­rom i kom­pro­mi­som. Mi­slim da će ta­ko bi­ti i ovog pu­ta – na­veo je Be­go­vić.
U do­ku­men­tu Ak­ci­je za ljud­ska pra­va (HRA) „Advo­ka­tu­ra u kon­tek­stu re­for­me pra­vo­su­đa u Cr­noj Go­ri – Po­re­ske oba­ve­ze i do­pri­no­si advo­ka­ta“ pi­še da su advo­ka­ti oba­ve­zni da pla­ća­ju po­rez na do­ho­dak fi­zič­kih li­ca i oba­ve­zne do­pri­no­se za so­ci­jal­no i zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje. Uz to, advo­ka­ti su i ob­ve­zni­ci po­re­za na do­da­tu vri­jed­nost (PDV) ako u to­ku jed­ne go­di­ne ostva­re pri­hod ve­ći od 18.000 eura.
– Ne­u­red­no iz­mi­re­nje po­re­za i do­pri­no­sa ni­je pro­pi­sa­no kao di­sci­plin­ski ili etič­ki pre­stup za advo­ka­te Za­ko­nom o advo­ka­tu­ri, Sta­tu­tom Advo­kat­ske ko­mo­re i Ko­dek­som pro­fe­si­o­nal­ne eti­ke – pi­še u do­ku­men­tu HRA. Vl.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"