Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni RADA MIJOVIĆ TVRDI DA SU JOJ OPŠTINSKE VLASTI IZ POLITIČKIH RAZLOGA ODUZELE STAN U NASELJU „LIM 2”
Mijovićeva ispred sporne barake Bez barake ostala, jer DPS nije glasala Mijovićeva kaže da je po naređenju predsjednika Opštine Srđana Mašovića nasilno iseljena iz barake u kojoj je sa sinom živjela šest godina, samo zato što je na proteklim izborima otkazala povjerenje Demokratskoj partiji socijalista
Dan - novi portal
AN­DRI­JE­VI­CA – Če­tr­de­set­če­tvo­ro­go­di­šnja Ra­da Mi­jo­vić iz An­dri­je­vi­ce tvr­di da joj je op­štin­ska vlast pret­hod­nih da­na na kraj­nje grub i ne­ci­vi­li­zi­o­van na­čin oduzela ba­ra­ku od 16 me­ta­ra kva­drat­nih u an­dri­je­vič­kom na­se­lju „Lim 2”, ko­ja joj je pri­je šest go­di­na do­di­je­lje­na na osno­vu od­lu­ke Ko­mi­si­je za rje­ša­va­nje stam­be­nog pi­ta­nja li­ca u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be. Mi­jo­vi­će­va ka­že da je po na­re­đe­nju pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Sr­đa­na Ma­šo­vi­ća, na­sil­no ise­lje­na sa­mo za­to što je na pro­te­klim iz­bo­ri­ma ot­ka­za­la po­vje­re­nje De­mo­krat­skoj par­ti­ji so­ci­ja­li­sta.
– Pri­je šest go­di­na, na­kon od­re­đe­nih ne­spo­ra­zu­ma sa su­pru­gom, do­bi­la sam na ko­ri­šće­nje ba­ra­ku u na­se­lju po­red Li­ma u ko­joj sam sve do­sad ži­vje­la sa si­nom. Pri­je dva da­na, u mom od­su­stvu, ba­ra­ka je obi­je­na da bi se u nju use­lio Mi­loš Mar­ti­no­vić. Tvr­dim da je sve ura­đe­no zbog to­ga što sam ovo­ga pu­ta DPS-u ot­ka­za­la po­vje­re­nje, a svih pret­hod­nih iz­bo­ra glasala sam ovu par­ti­ju. Ni­je­sam do­bi­la rje­še­nje o ise­lje­nju a, po mo­jim sa­zna­nji­ma, ni Mar­ti­no­vi­ću ni­je uru­če­no rje­še­nje o use­lje­nju. On tvr­di da je za use­lje­nje u mo­ju ba­ra­ku do­bio sa­gla­snost pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Sr­đa­na Ma­šo­vi­ća. Bi­la sam uža­snu­ta. Mar­ti­no­vić ni­je do­zvo­lja­vo da pri­đem ba­ra­ci i vi­dim šta je ura­đe­no sa mo­jim stva­ri­ma. Ja i mo­je di­je­te do­ži­vje­li smo stra­šne tra­u­me, shva­ta­ju­ći da se ak­tu­el­ni re­žim na naj­gru­blji na­čin ob­ra­ču­na­va sa svi­ma oni­ma ko­ji od­lu­če da svoj glas po­vje­re opo­zi­ci­o­nim par­ti­ja­ma – na­gla­si­la je Mi­jo­vi­će­va.
Slu­čaj je pri­ja­vi­la po­li­ci­ji na­da­ju­ći se da će us­pje­ti da po­vra­ti od­u­ze­tu ba­ra­ku. Me­đu­tim, ka­ko je na­ve­la, uvi­dje­la je da se u ovoj ze­mlji ra­di ona­ko ka­ko to od­go­va­ra moć­ni­ci­ma iz DPS-a.
– Na­kon što sam slu­čaj pri­ja­vi­la po­li­ci­ji tu­ži­lac se iz­ja­snio da u ono­me što sam iz­ni­je­la ne­ma ele­me­na­ta kri­vič­ne od­go­vor­no­sti, što zna­či, po onoj na­rod­noj, „po­jeo vuk ma­gar­ca”. To me je do­dat­no po­vri­je­di­lo, jer sam shva­ti­la da su vla­da­ju­ćim struk­tu­ra­ma bit­ni sa­mo gla­sa­či DPS-a, a da na sve dru­ge gle­da­ju kao na gra­đa­ne dru­gog re­da – ogor­če­na je Mi­jo­vi­će­va. Na­gla­si­la je da je, umje­sto sa­mo­vo­lje po­je­di­na­ca, nad­le­žna ko­mi­si­ja tre­ba­lo do kra­ja da spro­ve­de po­stu­pak oko da­ljeg ko­ri­šće­nja ba­ra­ke, ona­ko ka­ko to za­kon na­la­že.
– Tač­no je da sam se ja od­ne­dav­no vra­ti­la da ži­vim kod su­pru­ga. Tač­no je i da su mi po­je­di­ni op­štin­ski slu­žbe­ni­ci u ne­kom neo­ba­ve­znom obra­ća­nju go­vo­ri­li da bi tre­ba­lo da se ise­lim iz ba­ra­ke. Ali po­stu­pak ise­lje­nja ni­je oba­vljen u skla­du sa za­ko­nom, već po dik­ta­tu moć­ni­ka iz re­do­va DPS-a ko­ji su mi­mo va­že­ćih pro­pi­sa, bez do­ni­je­tog rje­še­nja, ba­ra­ku do­di­je­li­li li­cu ko­je tvr­di da je za­slu­žno jer je toj par­ti­ji do­nio vi­še gla­so­va. Pot­pu­no sam si­gur­na da ba­ra­ka ne bi bi­la obi­je­na da sam, ko­jim slu­ča­jem, po­no­vo za­o­kru­ži­la DPS – na­gla­ša­va Mi­jo­vi­će­va.
Is­ta­kla je da ni u snu ni­je mo­gla da po­vje­ru­je da će joj se ne­što ova­ko de­si­ti.
Mi­loš Mar­ti­no­vić po­tvr­đu­je da je od op­štin­skih vla­sti do­bio ze­le­no svje­tlo da se use­li u ba­ra­ku u ko­joj je ži­vje­la Ra­da Mi­jo­vić sa si­nom.
– Nad­le­žni u Op­šti­ni su mi ka­za­li da mo­gu da se use­lim u ovu ba­ra­ku. To sam i uči­nio u pri­su­stvu dva svje­do­ka, jer je ba­ra­ka mje­se­ci­ma bi­la za­klju­ča­na. Tač­no je da još uvi­jek ni­je­sam do­bio rje­še­nje, ali ono je ot­ku­ca­no i bi­će mi uru­če­no ovih da­na. Sve što sam na­šao u ba­ra­ci je sa­ču­va­no. Sma­tram da mi je ba­ra­ka, kao po­ro­dič­nom čo­vje­ku ko­ji ni­gdje ne ra­di, s pu­nim pra­vom do­di­je­lje­na – pod­vla­či Mar­ti­no­vić.
D.J.


Ma­šo­vić: Ise­lje­nje ne­ma po­li­tič­ku po­za­di­nu

Pred­sjed­nik op­šti­ne An­dri­je­vi­ca Sr­đan Ma­šo­vić ka­že da slu­čaj spor­ne ba­ra­ke ne­ma po­li­tič­ku po­za­di­nu i da je po­stu­pak nje­nog da­ljeg ko­ri­šće­nja spro­ve­den u skla­du sa za­ko­nom.
– Na­vo­di da se ra­di o po­li­tič­kom či­nu su vi­še ne­go smi­je­šni. Jer, ko­li­ko sam ja upo­u­znat, Ra­da Mi­jo­vić već du­že vri­je­me ži­vi kod mu­ža, ko­ji je do­bro stam­be­no obez­bi­je­đen. Za­to su nad­le­žne slu­žbe pro­ci­je­ni­le da spor­nu ba­ra­ku tre­ba do­di­je­li­ti ne­kom ko se na­la­zi u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be. U tom prav­cu je i spo­ve­den po­stu­pak na osno­vu ko­jeg je Ra­di Mi­jo­vić pre­sta­lo pra­vo da ko­ri­sti ba­ra­ku u ko­joj je sta­no­va­la vi­še go­di­na. Ni­je­sam iz­da­vao ni­ka­kve na­red­be ko će se ise­li­ti, a ko use­li­ti već je to ra­di­la nad­le­žna ko­mi­si­ja. Ta­ko­đe, ne znam ko­ga je Mi­jo­vi­će­va gla­sa­la ni­ti me to za­ni­ma – pod­vla­či Ma­šo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"