Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni CDPR OBILJEŽAVA JUBILEJ U borbi protiv raka 15 godina
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE – Cr­no­gor­sko dru­štvo za bor­bu pro­tiv ra­ka (CDPR) na ne­ko­li­ko lo­ka­ci­ja u Bi­je­lom Po­lju po­sta­vi­lo je pla­kat po­ster „15 go­di­na bor­be pro­tiv kan­ce­ra”. Po­vod za postavljanje pla­ka­ta je, ka­ko is­ti­ču u CDPR-u, obilježavanje 15 go­di­na ra­da Cr­no­gor­skog dru­štva za bor­bu pro­tiv ra­ka.
– Po­ste­ri slu­že da pod­sje­te na na­šu stal­nu bor­bu pro­tiv kan­ce­ra, ali i opo­me­nu i po­zo­vu gra­đa­ne da za­jed­no uče­stvu­je­mo u to­me i po­bi­je­di­mo opa­ku bo­lest ko­li­ko je to mo­gu­će. Pod­sje­ća­mo da od na­šeg pr­vog da­na, 5. no­vem­bra 2001.go­di­ne, kao hu­ma­ni­tar­na, ne­vla­di­na i ne­pro­fit­na or­ga­ni­za­ci­ja ima­mo za cilj i osnov­ni za­da­tak ši­re­nje svi­je­sti da se zdra­vim na­či­nom ži­vot kan­cer mo­že spri­je­či­ti, a ade­kvat­nim me­di­cin­skim i dru­štve­nim mje­ra­ma ra­no ot­kri­ti i uspje­šno li­je­či­ti. Isto­vre­me­no, naš za­da­tak je i po­dr­ška svi­ma ko­ji su po­go­đe­ni ovom bo­le­šću – sa­op­šti­li su iz CDPR-a i na­gla­si­li da su u pro­te­klih pet­na­est go­di­na or­ga­ni­zo­va­li niz ko­ri­snih ak­ci­ja i pro­je­ka­ta iz obla­sti svo­ga dje­lo­va­nja.
– Naj­va­žni­ji dio ak­tiv­no­sti CDPR-a je pro­mje­na sta­va jav­no­sti u Cr­noj Go­ri pre­ma upo­tre­bi du­van­skih pro­iz­vo­da. Po­red ni­za pre­da­va­nja o pro­ble­mi­ma i ra­znim vr­sta­ma kan­ce­ra, za­tim o štet­no­sti pu­še­nja, osni­va­či smo Li­ge za ne­pu­še­nje Cr­ne Go­re. Or­ga­ni­za­to­ri smo do­sad tri­na­est na­ci­o­nal­nih kon­fe­ren­ci­ja o kon­tro­li pu­še­nja. Vi­še od tri­na­est go­di­na, tj. od 9.ma­ja 2003. go­di­ne, ra­di Sa­vje­to­va­li­šte za od­vi­ka­va­nje od pu­še­nja gdje se pu­ša­či­ma i dan-da­nas pru­ža po­moć u osta­vlja­nju ci­ga­re­ta. Štam­pa­li smo bo­gat edu­ka­tiv­ni ma­te­ri­jal (oko pe­de­set ra­znih bro­šu­ra) pre­ko ko­jih smo gra­đa­ne in­for­mi­sa­li o ko­ri­sti­ma od osta­vlja­nja pu­še­nja, na­či­ni­ma zdra­vog ži­vo­ta, pra­vil­noj is­hra­ni, neo­p­hod­noj stal­noj fi­zič­koj ak­tiv­no­sti ... Or­ga­ni­za­to­ri smo pet­na­est dr­žav­nih kon­kur­sa za uče­ni­ke osnov­nih ško­la za knji­žev­ni i li­kov­ni rad sa te­mom o štet­no­sti pu­še­nja. Sop­stve­nim sred­stvi­ma smo zna­čaj­no po­ma­ga­li ure­đe­nje sta­re Kli­ni­ke za on­ko­lo­gi­ju KCCG, ali i osta­lih kli­ni­ka. Shod­no na­šim skrom­nim mo­guć­no­sti­ma do­ni­ra­li smo mno­go­broj­ne zdrav­stve­ne, škol­ske i so­ci­jal­ne in­sti­tu­ci­je – sa­oš­šti­li su iz CDPR-a.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"