Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MILOŠ STANJEVIĆ OGORČEN PRAVILIMA NIKŠIĆKOG PARKING SERVISA Ostao bez parking mjesta ispred stana
Dan - novi portal
NIK­ŠIĆ - Upr­kos po­ve­ća­nju bro­ja par­ki­ra­li­šta u gra­du pod Tre­bje­som sa 730 na 1.078 u naj­u­žem gradskom je­zgru pri­lič­no je ti­je­sno jer mje­sta za sve ko­ji že­le da se par­ki­ra­ju te­ško da ima, na­ro­či­to u pri­je­po­dnev­nim sa­ti­ma. Gra­đa­ni se ža­le da ka­zne plju­šte ne­mi­lo­srd­no, po­seb­no u uli­ca­ma Ka­ra­đor­đe­voj, No­va­ka Ra­mo­va, No­vi­ce Ce­ro­vi­ća i Ma­na­stir­skoj, ko­je se na­do­ve­zu­ju na grad­ski Trg. Sta­ro­nik­ši­ća­nin Mi­loš Sta­nje­vić (83), sa sta­nom na tr­gu Slo­bo­de, ogor­čen je, ka­ko ka­že, od­no­som lju­di ko­ji su ne­struč­no pri­stu­pi­li iz­ra­di do­ku­men­ta­ci­je ko­ja se ti­če obez­bje­đe­nja par­king mje­sta, zbog če­ka je u de­ve­toj de­ce­ni­ji ži­vo­ta pri­mo­ran da mi­je­nja pra­vi­la ži­vo­ta. On na­gla­ša­va da je za­hva­lju­ju­ći pri­ja­te­lju iz­bje­gao ka­znu, sa­mo za­to što se u ne­mo­guć­no­sti da se uz­du­žno par­ki­ra toč­kom na­ga­zio na tro­to­ar.
- Umje­sto da su par­kin­ge ocr­ta­li oni su to ura­di­li ne­struč­no, od­no­sno par­king su ocr­ta­li uz­du­žno pa se je­dva mo­že par­ki­ra­ti dva­de­se­tak vo­zi­la. Da je to ura­đe­no dru­ga­či­je Op­šti­na i Par­king ser­vis ima­li bi vi­še pri­ho­da jer bi u Ka­ra­đor­đe­voj uli­ci bi­lo obez­bi­je­đe­no 40 do 50 par­king mje­sta. Gra­đa­ni se po na­vi­ci par­ki­ra­ju uko­so, jer je ta­ko ra­ni­je bio is­cr­tan par­king. Lič­no i na­kon vi­še od go­di­nu da­na funk­ci­o­ni­sa­nja Par­king ser­vi­sa ni­je­sam uspio ri­je­ši­ti pro­blem ko­ji mi je ne­pra­ved­no na­met­nut. Kao sta­ro­nik­ši­ća­nin ni­je­sam se uspio iz­bo­ri­ti za par­king mje­sto kod svog sta­na, već sam sa osam­de­set i vi­še go­di­na pri­mo­ran da par­ki­ram auto po si­ste­mu gdje na­đem mje­sto u dru­goj zo­ni. Naj­če­šće to bu­de pri sa­mom kra­ju uli­ce Ka­ra­đor­đe­ve, a ne­ri­jet­ko mi se do­ga­đa da po ne­ko­li­ko pu­ta kru­žim pre­ko tr­ga ka­ko bih opet pro­la­ze­ći po­me­nu­tom uli­com na­šao slo­bod­no par­king mje­sto - ogor­čen je Sta­nje­vić.
On na­gla­ša­va da sve to i ne bi bi­lo za ču­đe­nje da na par­kin­gu u bli­zi­ni nje­go­vog sta­na na Tr­gu gdje po­či­nje Uli­ca Ka­ra­đor­đe­va ne­ma naj­ma­nje još pet mje­sta za par­ki­ra­nje i da tu auta le­že, a nad­le­žni ni­ko­ga ne opo­mi­nju ni­ti pi­šu ka­zne.
- In­te­re­sant­no je da je ne­ko­me do­pu­šte­no da mo­že da se par­ki­ra pred vra­ti­ma mo­ga sta­na, a me­ni je to pra­vo us­kra­će­no. Po­ku­šao sam raz­go­va­ra­ti i sa ru­ko­vod­stvom Par­king ser­vi­sa gdje mi je re­če­no da je teh­nič­ka do­ku­men­ta­ci­ja od­ra­đe­na na taj na­čin i da je te­ško od­ra­di­ti iz­mje­ne. Ni­je­sam pro­tiv pla­ća­nja uslu­ge, ali se pro­ti­vim na­či­nu na ko­ji je po­sao or­ga­ni­zo­van - po­ja­šnja­va Sta­nje­vić ko­ga ner­vi­ra to što uko­li­ko autom iza­đe sa par­kin­ga, ne­ko dru­gi se par­ki­ra na tom mje­stu, iako on mje­seč­no pla­ća uslu­gu par­ki­ra­nja, pa je pri­mo­ran da po gra­du tra­ži slo­bod­no mje­sto.
L.N.


Pra­vi­la za sve ista

Na­čel­nik Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je Zdrav­ko Vla­ho­vić ka­že da će za­kon­ska re­gu­la­ti­va bi­ti pri­mje­nji­va­na ona­ko ka­ko na­la­žu pra­vi­la i za sva­kog istom mje­rom.
- Svi ko­ji se par­ki­ra­ju na tro­to­a­ri­ma bi­će ka­žnja­va­ni isto kao i oni ko­ji se par­ki­ra­ju uko­so. Sig­na­li­za­ci­ja je vid­no ocr­ta­na i ona upu­ću­je na ko­ji na­čin je do­zvo­lje­no par­ki­ra­nje. Ne­ma po­šte­đe­nih- pod­vla­či Vla­ho­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"