Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika SPECIJALNO TUŽILAŠTVO PREGOVARA SA OSUMNJIČENIM U SLUČAJU „DRŽAVNI UDAR”
Velimirović Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik Velimirović je saslušan u tužilaštvu, gdje je do detalja ispričao „pakleni plan” o navodno planiranom terorističkom napadu i likvidaciji premijera Mila Đukanovića
Dan - novi portal
Dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je Mir­ko Ve­li­mi­ro­vić (40), zvani Pajo vje­ro­vat­no će bi­ti no­vi svje­dok sa­rad­nik u po­stup­ku za na­vod­no pla­ni­ra­nje te­ro­ri­stič­kog na­pad u Cr­noj Go­ri. Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo već je po­če­lo pre­go­vo­re s tim okri­vlje­nim. Ka­ko „Dan” sa­zna­je, Ve­li­mi­ro­vić je sa­slu­šan u tu­ži­la­štvu, gdje je do de­ta­lja is­pri­čao „pa­kle­ni plan” o na­vod­nom te­ro­ri­stič­kom na­pa­du i li­kvi­da­ci­ji pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća.
Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, Ve­li­mi­ro­vić se na­la­zi u Cr­noj Go­ri, gdje je pod za­šti­tom dr­žav­nih or­ga­na. Upra­vo je on oso­ba na osno­vu či­je pri­če je usli­je­di­lo hap­še­nje čla­no­va na­vod­ne kri­mi­nal­ne gru­pe. Ka­ko pi­še u na­red­bi o spro­vo­đe­nju is­tra­ge, ka­da je do­bio za­du­že­nja u ci­lju or­ga­ni­zo­va­nja te­ro­ri­zma, Ve­li­mi­ro­vić je oti­šao u cr­no­gor­sku po­li­ci­ju i ot­krio plan i ime­na sa­u­če­sni­ka. Iako je pr­vi zva­nič­no iz­nio ove po­dat­ke, Ve­li­mi­ro­vić ni­je bio na spi­sku uhap­še­nih na dan par­la­men­tar­nih iz­bo­ra u Cr­noj Go­ri. Tek ka­sni­je, is­tra­ga je pro­ši­re­na i na nje­ga. Ve­li­mi­ro­vić se te­re­ti da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je. Ipak, sa­mo nje­mu se na te­ret sta­vljen član 401a stav 4 Kri­vič­nog za­ko­ni­ka Cr­ne Go­re, ko­ji pred­vi­đa mo­guć­nost da on bu­de oslo­bo­đen kri­vi­ce.
– Pri­pad­nik kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je ko­ji ot­kri­je kri­mi­nal­nu or­ga­ni­za­ci­ju, ili do­pri­ne­se nje­nom ot­kri­va­nju, ka­zni­će se za­tvo­rom do jed­ne go­di­ne, a mo­že se i oslo­bo­di­ti od ka­zne –pro­pi­su­je taj član za­ko­na.
Ka­ko pi­še u na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge, Ve­li­mi­ro­vi­ćev za­da­tak bio je da navodno pri­mje­nju­je na­si­lje pre­ma dru­gim li­ci­ma, da na­ba­vlja, skla­di­šti i ču­va sred­stva za iz­vr­še­nje kri­vič­nih dje­la, pri­je sve­ga oruž­je i mu­ni­ci­ju. Ve­li­mi­ro­vić je, ka­ko je is­pri­čao pr­vo u po­li­ci­ji, a ka­sni­je i u tu­ži­la­štvu, tre­bao da na­ba­vlja, ču­va i pre­no­si uni­for­me ko­je je tre­ba­lo ko­ri­sti­ti pri­li­kom na­vod­nog te­ro­ri­stič­kog na­pa­da, kao i da obez­bje­đu­je pro­sto­ri­je u ko­ji­ma bi bo­ra­vi­li nje­go­vi sa­u­če­sni­ci. Nje­go­vo za­du­že­nje je bi­lo i da ču­va oruž­je ko­jim je na­pad tre­ba­lo da bu­de iz­ve­den, kao i da pre­no­si po­ru­ke od na­lo­go­da­va­ca osta­lim čla­no­vi­ma kri­mi­nal­ne gru­pe.
– Kao pri­pad­nik kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, on je do­pri­nio ot­kri­va­nju sa­me kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je ta­ko što je na­kon pri­hva­ta­nja kri­mi­nal­nog pla­na ko­ji mu je pre­do­čio okri­vlje­ni Alek­san­dar Sin­đe­lić do­šao u Upra­vu po­li­ci­je i pri­ja­vio plan dje­lo­va­nja kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je. On je pre­u­zeo 30.000 eura da za po­tre­be kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je na­ba­vi i pre­ba­ci u Cr­nu Go­ru 50 auto­mat­skih pu­ša­ka i tri san­du­ka mu­ni­ci­je, ko­je je tre­ba­lo da smje­sti u ku­ću ko­ju bi una­ju­mio u Pod­go­ri­ci, a oruž­je je bi­lo na­mi­je­nje­no za­sad ne­i­den­ti­fi­ko­va­nim oso­ba­ma ko­je bi u Cr­nu Go­ru po­slao Edu­ard Ši­ro­kov i ko­ji bi na dan par­la­men­tar­nih iz­bo­ra do­šle u Pod­go­ri­cu, pre­u­ze­le oruž­je i pri­ba­vlje­ne uni­for­me Upra­ve po­li­ci­je Cr­ne Go­re, a po­tom pod ko­man­dom okri­vlje­nog Bra­ti­sla­va Di­ki­ća na mi­tin­gu is­pred Skup­šti­ne za­jed­no sa dru­gim okri­vlje­nim iza­zva­le ne­re­de i su­ko­be iz­me­đu de­mon­stra­na­ta i slu­žbe­ni­ka Upra­ve po­li­ci­je, a na­kon to­ga i iz­vr­ši­le na­pad i za­u­ze­le zgra­du Skup­šti­ne, te pro­gla­si­le po­bje­du De­mo­krat­skog fron­ta – pi­še u na­red­bi o spro­vo­đe­nju is­tra­ge.
Osim to­ga, on je ot­krio i ime­na sa­u­če­sni­ka ko­ji su bi­li u Cr­noj Go­ri i lo­ka­ci­je na ko­ji­ma se na­la­ze, či­me je omo­gu­ćio nji­ho­vo hap­še­nje.
O sta­tu­su svje­do­ka sa­rad­ni­ka na­vod­no pre­go­va­ra i Alek­san­dar Sin­đe­lić. U no­voj na­red­bi o spro­vo­đe­nju is­tra­ge iz­mi­je­nje­no dje­lo za ko­je se on te­re­ti. Na­i­me, umje­sto po­ku­ša­ja te­ro­ri­zma, on se sa­da te­re­ti za stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je.
M.V.P.


Podmetnuo te­le­fon Di­ki­ću

Di­ki­ćev advo­kat Mi­lan Pe­tro­vić po­tvr­dio je da je Ve­li­mi­ro­vić odao na­vod­ni plan za te­ro­ri­stič­ki na­pad. Pe­tro­vić je re­kao da je upra­vo taj osum­nji­če­ni or­ga­ni­zo­vao ko­mu­ni­ka­ci­ju i spre­mao oruž­je, od­no­sno da je imao naj­ve­ća za­du­že­nja za or­ga­ni­zo­va­nje na­vod­nog te­ro­ri­stič­kog na­pa­da, i da je za­ni­mlji­vo zbog če­ga je na­kon sve­ga „pro­pje­vao”.
– Znam sa­mo da je on pred­sta­vljen kao li­ce ko­je je po­mo­glo u raz­ot­kri­va­nju zlo­či­na. Na sa­slu­ša­nju je iz­ja­vio da je on do­sta­vio Di­ki­ću mo­bil­ni te­le­fon ka­ko bi mo­gli da ko­mu­ni­ci­ra­ju i da mu pre­no­si na­red­be i da­lje ko­ra­ke – ka­zao je Pe­tro­vić za „Dan”.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"