Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni RODITELJI UČENIKA OŠ ,,RISTO RATKOVIĆ” PONOVO APELOVALI NA MINISTARSTVO PROSVJETE I LOKALNU UPRAVU Izgradite djeci fiskulturnu salu
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE – Ro­di­te­lji uč­ni­ka Osnov­ne ško­le ,,Ri­sto Rat­ko­vić” upu­ti­li su apel Mi­ni­star­stvu pro­svje­te i lo­kal­noj upra­vi da ko­nač­no nji­ho­va dje­ca do­bi­ju fi­skul­tur­nu sa­lu u ko­joj će mo­ći da odr­ža­va­ju ča­so­ve fi­zič­kog vas­pi­ta­nja. Oni is­ti­ču da se na­da­ju da će na mje­stu mi­ni­stra pro­svje­te osta­ti Pre­drag Bo­ško­vić ko­ji će sa lo­kal­nom upra­vom na če­lu sa Alek­san­drom Žu­ri­ćem is­pu­ni­ti obe­ća­nje da ško­la, ko­ja je naj­ve­ća grad­ska, do­bi­je uslo­ve ka­kve ima­ju i mno­go­broj­ne ško­le ne se­o­skom pod­ruč­ju.
– Osnov­na ško­la u na­se­lju Ni­ko­ljac jed­na je od ri­jet­kih, ako ne i je­di­na grad­ska vas­pit­no- obra­zov­na usta­no­va u Cr­noj Go­ri ko­ja ne­ma svo­ju fi­skul­tur­nu sa­lu. Ško­la no­si ime po ve­li­kom knji­žev­ni­ku Ri­stu Rat­ko­vi­ću i tra­je vi­še od pet de­ce­ni­ja. Ško­la i da­lje ku­bu­ri sa ne­do­stat­kom fi­skul­tur­ne sa­le, što je ve­li­ki pro­blem za pra­vi­lan raz­voj dje­ce. Na­ša dje­ca su us­kra­će­na da se kroz na­sta­vu fi­zič­kog vas­pi­ta­nja raz­vi­ja­ju fi­zič­ki ka­ko tre­ba i usmje­ra­va­ju na raz­ne spor­to­ve – na­ved­no je u do­pi­su ro­di­te­lja.
Oni na­po­mi­nju da su se i do­sad bez­broj pu­ta obra­ća­li nad­le­žni­ma sa za­htje­vom da se ovaj pro­blem ri­je­ši, pa čak pi­sa­li i pe­ti­ci­je. Ipak, ka­ko is­ti­ču, sva obe­ća­nja su osta­ja­la mr­tvo slo­vo na pa­pi­ru, a na­sta­va fi­zič­kog vas­pi­ta­nja, ka­da ne­ma ki­še i sni­je­ga, iz­vo­đe­na je na otvo­re­nom, a po­sled­njih ne­ko­li­ko go­di­na po­vrem­no i u obli­žnjoj sport­skoj ha­li ,,Ni­ko­ljac”.
– Zna­mo da je eko­nom­ska si­tu­a­ci­ja ve­o­ma te­ška i da ne­do­sta­je fi­nan­si­ja, ali se mo­ra­mo svi okre­nu­ti mla­dim na­ra­ša­ta­ji­ma za ko­je ka­že­mo da su na­ša bu­duć­nost. Sa­la je na­šoj dje­ci neo­p­hod­na i za­to u su­sret no­voj Vla­di i obez­bje­đe­nju fi­nan­si­ja za na­red­ni pe­ri­od, tra­ži­mo da se ona uvr­sti u in­ve­sti­ci­o­ni plan. Po­sto­ji na­čin i da Mi­ni­star­stvo pro­svje­te za­jed­no sa lo­kal­nom upra­vom kre­ne u re­a­li­za­ci­ju ovog pro­jek­ta, da se u po­moć po­zo­vu i do­na­to­ri i me­đu­na­rod­ne isnti­tu­ci­je. Sprem­ni smo i mi ro­di­te­lji, ko­li­ko ko bu­de mo­gao, da pru­ži­mo po­moć – po­ru­či­li su ro­di­te­lji uče­ni­ka OŠ „Ri­sto Rat­ko­vić”.
Ape­lu ro­di­te­lja pri­dru­ži­la se i NVO „Bje­lo­polj­ski de­mo­krat­ski cen­tar”, is­ti­ču­ći da to ra­de u ime broj­nih ne­za­do­volj­nih ro­di­te­lja uče­ni­ka ove usta­no­ve.
– Naš apel i ini­ci­ja­ti­vu upu­ću­je­mo sa že­ljom da se ostva­ri ide­ja da ova osnov­na ško­la, sa tra­di­ci­jom i us­pje­si­ma na ko­ji­ma im mo­gu za­vi­dje­ti mno­ge ško­le u Cr­noj Go­ri, ko­nač­no do­bi­je ade­kvat­nu fi­skul­tur­nu sa­lu. Neo­p­hod­no je ur­gent­no re­a­li­zo­va­ti ovu ini­ci­ja­ti­vu i pri­ći tra­že­nju ade­kvat­nog do­na­to­ra ili apli­ci­ra­ti za sred­stva pre­ko IPA fon­da – ka­že iz­vr­šni di­rek­tor Bje­lo­polj­skog de­mo­krat­skog cen­tra Zdrav­ko Ja­nju­še­vić.
Na­sta­vu u OŠ „Ri­sto Rat­ko­vić” po­ha­đa pre­ko 500 uče­ni­ka. U dvo­ri­štu ško­le na­la­zi se i te­ren sa vje­štač­kom tra­vom ko­ji je po­sta­vljen uz fi­nan­sij­sku po­dr­šku Vla­de Nor­ve­ške. U me­đu­vre­me­nu na­stao je spor sa kom­ši­ja­ma u zgra­di po­red te­re­na, ko­ji su se ža­li­li na bu­ku. Su­đe­nje je tra­ja­lo go­di­na­ma i sta­na­ri su do­bi­li spor, ta­ko da se igra­li­šte već du­go ne ko­ri­sti i pot­pu­no je ru­i­ni­ra­no.
Ja­nju­še­vić sma­tra da je te­ren sa­ču­van od de­va­sta­ci­je, mo­gao bi se ko­ri­sti­ti za dio na­sta­ve fi­zič­kog vas­pi­ta­nja, ali ni o to­me ni­ko ni­je vo­dio ra­ču­na.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"