Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MJEŠTANI LIJEVOG GRNČARA TVRDE DA JE SAOBRAĆAJNICA GUSINJE– GRANIČNI PRELAZ SA ALBANIJOM U FAZI PROPADANJA
Mehanizacija na putu Put potkopan, a nadležnih nema Obraćao sam se i nadležnima u Crnagoraputu. Kažu da put još nijesu tehnički primili i njime ne gazduju, osim što ga održavaju. Obavještavao sam i policiju, odakle su saopštili da to nije u njihovoj nadležnosti pa me zanima da li je u ovoj zemlji iko i za šta nadležan, ogorčen je Milo Bojović
Dan - novi portal
GU­SI­NjE – Put Gu­si­nje–gra­nič­ni pre­laz sa Al­ba­ni­jom, pre­ko Li­je­vog Grn­ča­ra, ko­ji je ra­đen pri­je pet-šest go­di­na, ali još ni­je zva­nič­no pu­šten u upo­tre­bu, u fa­zi je pro­pa­da­nja. Mje­šta­ni tvr­de da su ova­kvom sta­nju do­pri­ni­je­li po­je­di­ni pri­vat­ni­ci ko­ji te­škom me­ha­ni­za­ci­jom eks­plo­a­ti­šu ma­te­ri­jal iz put­nog po­ja­sa i ko­ri­ta ri­je­ke Grn­čar.
– Po­je­din­ci su se dr­znu­li da uklo­ne kom­plet­nu za­štit­nu mre­žu ko­ja je spre­ča­va­la da se ka­me­nje i pi­je­sak osi­pa­ju po pu­tu. Put je u znat­noj mje­ri pot­ko­pan i ugro­že­na je bez­bjed­nost svih uče­sni­ka u sa­o­bra­ća­ju zbog mo­gu­ćih od­ro­na ili kli­zi­šta. To po­go­to­vo iz raz­lo­ga što je u jed­nom di­je­lu put iz­ra­že­nog na­gi­ba – na­vo­de mje­šta­ni.
Mje­šta­nin Mi­lo Bo­jo­vić ka­že da je o ne­do­zvo­lje­nim rad­nja­ma na di­o­ni­ci pu­ta oba­vje­šta­vao nad­le­žne i uka­zi­vao na pro­blem, ali „svi pe­ru ru­ke od nad­le­žno­sti ili od­go­vor­no­sti”.
– Na­šli smo se u ve­li­kim pro­ble­mi­ma i ri­zi­ku ko­ji ovi eks­plo­a­ta­to­ri ma­te­ri­ja­la pra­ve na ovom di­je­lu pu­ta. Do­ći će­mo u si­tu­a­ci­ju da ne­ko stra­da, a on­da će bi­ti da je u pi­ta­nju pri­rod­na po­ja­va. Ne mo­že bi­ti pri­rod­na po­ja­va kad je oči­to da ljud­ski fak­tor iza­zi­va pro­ble­me. Svje­do­ci smo da se sva­ko­dnev­no odav­de te­škom me­ha­ni­za­ci­jom od­vo­zi ma­te­ri­jal, a da ni­ko ne re­a­gu­je. Par­ki­ra­ju ka­mi­on na­sred pu­ta, uto­var­nom ka­ši­kom to­va­re ma­te­ri­jal, a ko­lo­voz za­si­pa­ju ka­me­njem i pi­je­skom. Tran­spor­to­va­njem ma­ta­ri­jal pro­si­pa­ju duž pu­ta jer u ve­ći­ni slu­ča­je­va ne sta­vlja­ju za­štit­nu ci­ra­du, što je za­ko­nom od­re­đe­no, i što je naj­čud­ni­je ta­kvi uto­va­ri pro­la­ze cen­trom Pla­va i Gu­si­nja, po­red po­li­cij­skih punk­to­va, i ni­kom ni­šta. Čak su po­sta­vi­li i ta­blu da se na pu­tu iz­vo­de ra­do­vi, što je ne­vi­đe­na dr­skost eks­plo­a­ta­to­ra ili or­ga­na ko­ji su im to do­zvo­li­li, a naj­pri­je će bi­ti i jed­nih i dru­gih – is­ti­če Bo­jo­vić, do­da­ju­ći i da vla­sni­ci ima­nja u di­je­lu put­nog po­ja­sa pro­da­ju ma­te­ri­jal.
Ocje­nju­je ne­do­pu­sti­vim da se ova­kve ak­tiv­no­sti od­vi­ja­ju u put­nom po­ja­su, po­go­to­vo što je taj pro­stor iz­u­zet i pla­ćen vla­sni­ci­ma.
– Obra­ćao sam se i nad­le­žni­ma u pred­u­ze­ću Cr­na­go­ra­put. Ka­žu da put još ni­je­su teh­nič­ki pri­mi­li i nji­me ne ga­zdu­ju, osim što ga odr­ža­va­ju. Oba­vje­šta­vao sam i po­li­ci­ju, oda­kle su sa­op­šti­li da to ni­je u nji­ho­voj nad­le­žno­sti, pa me za­ni­ma da li je u ovoj ze­mlji iko i za šta nad­le­žan – ogor­čen je Bo­jo­vić, po­ja­šnja­va­ju­ći da je Mi­ni­star­stvo po­ljo­pri­vre­de za­bra­ni­lo iz­da­va­nje kon­ce­si­ja iz ko­ri­ta ri­je­ke Grn­čar, ali „šlju­nak ide sa ami­nom Op­šti­ne Gu­si­nje, jer ne mo­že baš sve da se ra­di bez ne­či­jeg odo­bre­nja”.
N.V.


Ja­ro­vić: Kon­ce­si­je ni­je­su u nad­le­žno­sti Op­šti­ne

Di­rek­tor Di­rek­ci­je za in­ve­sti­ci­je Šam­so Ja­ro­vić ka­že da Op­šti­na Gu­si­nje ni­je iz­da­va­la ni­ka­kve kon­ce­si­je za ko­ri­to ri­je­ke Grn­čar, ni­ti na bi­lo kom dru­gom mje­stu, jer, ka­ko tvr­di, za ta­ko ne­što ni­je­su ni nad­le­žni.
– Ni­ko­me ni­je­smo iz­da­va­li kon­ce­si­je za ma­te­ri­jal iz ko­ri­ta ri­je­ke Grn­čar, ni­ti bi­lo kog dru­gog mje­sta, jer to ni­je u na­šoj nad­le­žno­sti. Za ko­ri­ta ri­je­ka i vo­de glav­na je Upra­va za in­spek­cij­ske po­slo­ve u vo­do­pri­vre­di, a za pu­te­ve u Cr­noj Go­ri, pa i taj pre­ma gra­nič­nom pre­la­zu, Di­rek­ci­ja za sa­o­bra­ćaj, ta­ko da oni mo­gu od­go­vo­ri­ti na pi­ta­nja – ka­že Ja­ro­vić.


Po­pla­ve ot­kri­le manj­ka­vo­sti

Ba­jo Bo­jo­vić na­gla­ša­va da su i po­pla­ve po­ka­za­le od­re­đe­ne pro­ble­me na put­nom prav­cu pre­ma Al­ba­ni­ji.
– Ka­da je put gra­đen iz­vo­đa­či­ma smo su­ge­ri­sa­li da pla­nin­ski po­to­ci mo­gu da pri­či­ne ve­li­ku šte­tu i pred­la­ga­li da ura­de mo­sto­ve, a ne tum­bi­ne jer ne mo­gu pri­hva­ti­ti sav ma­te­ri­jal ko­ji bu­ji­ce sa so­bom no­se. Oni su od­go­vo­ri­li ka­ko je pro­je­kat ta­kav ka­kav je, da je sve struč­no i na­uč­no is­pla­ni­ra­no i da ni­ka­kvog pro­ble­ma ne mo­že bi­ti. E sad ne­ka do­đu da vi­de mo­že li ili ne mo­že – ka­že Bo­jo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"