Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni BRANISLAV ĐURANOVIĆ PROTIVZAKONITO IMENOVAO OPŠTINSKU KOMISIJU ZA ŽALBE
Đuranović Predsjednik komisije bez pravosudnog ispita Upravna inspekcija je kontrolama u julu i avgustu utvrdila da predsjednik i članovi Komisije za žalbe ne ispunjavaju tražene uslove, pa je u septembru predsjednik Opštine Danilovgrad imenovao novu komisiju, ali ni njen predsjednik nema položen pravosudni ispit
Dan - novi portal
DA­NI­LOV­GRAD – Pod lu­pom in­spek­cij­skih or­ga­na vi­še od po­la go­di­ne je ime­no­va­nje Ko­mi­si­je za žal­be Op­šti­ne Da­ni­lov­grad. Ot­kad je to ti­je­lo for­mi­ra­no, od fe­bru­a­ra 2013. go­di­ne, in­spek­to­ri su ot­kri­li broj­ne ne­pra­vil­no­sti i vi­še pu­ta su tra­ži­li da Bra­ni­slav Đu­ra­no­vić, pred­sjed­nik op­šti­ne, po­stu­pi po nji­ho­vim od­lu­ka­ma. Ipak, pr­vi čo­vjek Da­ni­lov­gra­da upor­no iz­bje­ga­va da to ura­di i tje­ra po svo­me. To se po­seb­no od­no­si na ime­no­va­nje pred­sjed­ni­ka ko­mi­si­je ko­ji tre­ba da bu­de prav­nik sa po­lo­že­nim pra­vo­sud­nim is­pi­tom. Od ka­da je Ko­mi­si­ja for­mi­ra­na (tri i po go­di­ne), dva nje­na pred­sjed­ni­ka na to mje­sto su po­sta­vlje­na mi­mo za­ko­na, jer ne za­do­vo­lja­ju pro­pi­sa­ne uslo­ve, od­no­sno ne­ma­ju pra­vo­sud­ni is­pit.
Da je ko­mi­si­ju mi­mo za­ko­na ime­no­vao Bra­ni­slav Đu­ra­no­vić utvr­di­la je i Dra­gi­ca An­đe­lić, glav­na uprav­na in­spek­tor­ka.
– Uvi­dom u slu­žbe­nu do­ku­men­ta­ci­ju utvr­đe­no je da pred­sjed­nik Ko­mi­si­je za žal­be ne­ma po­lo­žen pra­vo­sud­ni is­pit, a to ni­je u skla­du sa Za­ko­nom o dr­žav­nim slu­žbe­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma. Uvi­dom u rje­še­nje pred­sjed­ni­ka op­šti­ne utvr­đe­no je da su dva nje­na čla­na i ra­ni­je bi­li čla­no­vi iste ko­mi­si­je, što je su­prot­no Za­ko­nu o dr­žav­nim slu­žbe­ni­ci­ma. Ta­ko­đe, pred­sjed­nik Ko­mi­si­je je i ru­ko­vo­di­lac slu­žbe glav­nog ad­mi­ni­stra­to­ra, što zna­či da funk­ci­ju pred­sjed­ni­ka Ko­mi­si­je ne oba­vlja pro­fe­si­o­nal­no, što je ta­ko­đe su­prot­no pro­pi­si­ma – na­vo­di An­đe­li­će­va u za­pi­sni­ku o in­spek­cij­skom pre­gle­du u ju­lu 2016. go­di­ne.
Na osno­vu ovih sta­vo­va ona je tra­ži­la od Đu­ra­no­vi­ća da na­ve­de­ne ne­pra­vil­no­sti is­pra­vi za 20 da­na i da je o to­me oba­vi­je­sti. Me­đu­tim, Đu­ra­no­vić ni­je po­stu­pio po za­htje­vu An­đe­li­će­ve, pa je ona sre­di­nom av­gu­sta do­ni­je­la no­vo rje­še­nje. U tom rje­še­nju An­đe­li­će­va na­re­đu­je Đu­ra­no­vi­ću da ura­di što mo­ra, od­no­sno da u skla­du sa va­že­ćim nor­ma­ma ime­nu­je no­vi sa­stav Ko­mi­si­je za žal­be.
– Uko­li­ko su­bje­kat nad­zo­ra (pred­sjed­nik op­šti­ne) ne iz­vr­ši rje­še­nje u ro­ku od­re­đe­nom za do­bo­ro­volj­no iz­vr­še­nje pri­stu­pa se ad­mi­ni­stra­tiv­nom iz­vr­še­nju – na­vo­di An­đe­li­će­va.
U pre­vo­du na na­rod­ni je­zik, ad­mi­ni­stra­tiv­no iz­vr­še­nje zna­či da će pred­sjed­nik op­pti­ne bi­ti nov­ča­no ka­žnjen, jer ne pri­mje­nju­je i ne po­štu­je sud­ske od­lu­ke.
Umje­sto Đu­ra­no­vi­ća, in­spek­tor­ki je od­go­vo­rio De­jan Vu­ko­vić, glav­ni ad­mi­ni­stra­tor. On na­vo­di da se po mi­šlje­nju Za­jed­ni­ce op­šti­na za­kon o dr­žav­nim slu­žbe­ni­ci­ma ne mo­že u pot­pu­no­sti pri­mi­je­ni­ti u ime­no­va­nju Ko­mi­si­je za žal­be.
– Pred­sjed­nik Ko­mi­si­je mo­ra bi­ti prav­nik, a u po­gle­du osta­lih uslo­va (pra­vo­sud­ni is­pit) u skla­du sa mo­guć­no­sti­ma – od­go­vo­rio je Vu­ko­vić.
Ipak, u ovom slu­ča­ju zad­nja ri­ječ je in­spek­to­ra, pa su u lo­kal­noj upra­vi mo­ra­li da ime­nu­ju no­vi sa­stav Ko­mi­si­je za žal­be. U sep­tem­bru je Đu­ra­no­vić po­sta­vio no­vog pred­sjed­ni­ka i čla­no­ve, ali ni ovo­ga pu­ta ni­je is­pu­njen glav­ni uslov, od­no­sno ni no­vi pred­sjed­nik Ko­mi­si­je ne­ma pra­vo­sud­ni is­pit.
Zbog svih ovih ne­pra­vil­no­sti in­spek­to­ri na­ja­vlju­ju no­ve do­la­ske u Op­šti­nu Da­ni­lov­grad, a ka­ko će za­vr­ši­ti ovaj prav­ni „rat” Đu­ra­no­vi­ća i in­spek­to­ra zna­će se vr­lo br­zo.
I.M.


Fa­li pe­čat

Jed­na od ne­pra­vil­no­sti ko­ju su is­ta­kli in­spek­to­ri od­no­si se i na pe­čat Ko­mi­si­je za žal­be. Po za­ko­nu, ta ko­mi­si­ja je sa­mo­stal­na i ima svoj pe­čat, ali u Da­ni­lov­gra­du za ovje­ra­va­nje do­ku­me­na­ta ko­mi­si­je ko­ri­sti se pe­čat pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne. In­spek­to­ri su zah­ti­je­va­li da ko­mi­si­ja na­pra­vi svoj pe­čat, ali za­sad se ne zna da li je to i ura­đe­no.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"