Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SAVA STANIĆ I ARSLAN BEĆIROVIĆ REVOLITIRANI ODLUKOM SO BIJELO POLJE O STATUSU MZ KUKULJE
U prinudnoj upravi bez lične saglasnosti Bili smo zaprepašćeni kada smo saznali da smo uvršteni u tu prinudnu upravu, a mi ne želimo da budemo sa tim ljudima, jer iskazujemo podršku onim građanima Kukulja koji su legitimno i u skladu sa odlukom mjesne zajednice već izabrani u Savjet MZ - ističu Stanić i Bećirović
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE – Pro­šlo­ne­djelj­nja od­lu­ka Skup­štine op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje da u Mjesnoj za­jed­ni­ci Ku­ku­lje uve­de pri­nud­nu upra­vu jer mje­šta­ni ni­je­su us­p­je­li da se u za­kon­skom ro­ku sa­mo­or­ga­ni­zu­ju i iza­be­ru ru­ko­vod­stvo MZ, i da­lje iza­zi­va re­volt kod po­je­di­nih gra­đa­na ko­ji ži­ve na tom pod­ruč­ju.
Mje­šta­ni Sa­va Sta­nić i Ar­slan Be­ći­ro­vić ka­žu da su raz­o­ča­ra­ni, jer su, ka­ko ka­žu, bez svo­je sa­gla­sno­sti ime­no­va­ni u sa­stav pri­nud­ne upra­ve.
- Ni­ko nas ni­je kon­tak­ti­rao ni­ti pi­tao že­li­mo li da bu­de­mo čla­no­vi tog pri­nud­nog sa­vje­ta. Pro­sto smo bi­li za­pre­pa­šće­ni ka­da smo pro­či­ta­li u po­je­di­nim me­di­ji­ma da smo mi uvr­šte­ni u tu pri­nud­nu upra­vu. Ne že­li­mo da bu­de­mo sa tim lju­di­ma, jer is­ka­zu­je­mo po­dr­šku onim gra­đa­ni­ma Ku­ku­lja ko­ji su le­gi­tim­no i u skla­du sa od­lu­kom mje­sne za­jed­ni­ce već iza­bra­ni u Sa­vjet MZ - is­ti­ču Sta­nić i Be­ći­ro­vić.
Sta­nić je pre­ci­zi­rao da ne že­le da bu­du uz po­je­din­ce ko­ji i ne ži­ve u Ku­ku­lja­ma i ko­ji su toj mje­snoj za­jed­ni­ci na­ni­je­li šte­tu.
- To je i raz­log da se spri­je­či iz­bor no­vog le­gi­tim­nog Sa­vje­ta MZ, jer su svje­sni da će na­kon to­ga tu­ži­la­štvo ima­ti do­sta po­sla. Na­kon što smo sa­zna­li da smo od stra­ne lo­kal­nog par­la­men­ta ime­no­va­ni za čla­no­ve pri­nud­ne upra­ve od­mah smo re­a­go­va­li i tra­ži­li pri­jem kod se­kre­tar­ke za lo­kal­nu upra­vu. Po­što je se­kre­tar­ka bi­la od­sut­na pri­mio nas je op­štin­ski ko­or­di­na­tor mje­snih za­jed­ni­ca ko­ji je zah­ti­je­vao da pod­ne­se­mo pi­sme­nu iz­ja­vu ko­jom tra­ži­mo da nas iz­u­zmu iz pri­nud­ne upra­ve - pri­ča Sta­nić i na­ja­vlju­je da će za­jed­no sa Be­ći­ro­vi­ćem pod­ni­je­ti kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv onih ko­ji su, ka­ko ka­že, na sjed­ni­ci lo­kal­nog par­la­men­ta, bez nji­ho­vog zna­nja zlo­u­po­tri­je­bi­li „nji­ho­va ime­na”.
- Iz­ne­na­đe­ni smo ova­kvim po­na­ša­njem or­ga­na lo­kal­ne upra­ve, kao i po­je­di­na­ca iz lo­kal­nog par­la­men­ta. Ne mo­že­mo da po­vje­ru­je­mo da se sve ovo de­ša­va. Ne­ja­sno je, zbog če­ga se ne sa­če­ka od­lu­ka Uprav­nog su­da ko­jem je gru­pa gra­đa­na Ku­ku­lja upu­ti­la žal­bu na mi­šlje­nje i za­klju­čak pr­vo­ste­pe­nog i dru­go­ste­pe­nog or­ga­na lo­kal­ne upra­ve. Tek na­kon te od­lu­ke, ka­kva god da bu­de, svi tre­ba da se pri­dr­ža­va­ju – ka­že Sta­nić.
Pod­sje­ća­mo, da su po­je­di­ni mje­šta­ni Ku­ku­lje već re­go­va­li na od­lu­ku lo­kal­nog pa­rl­amen­ta tvr­de­či da je lo­kal­na upra­va „na­sil­no, kr­še­ći za­kon i Ustav uve­la pri­nud­nu upra­vu”.
- Na če­lo MZ po­sta­vlje­ni su go­to­vo isti lju­di ko­ji dvi­je de­ce­ni­je ne­za­ko­ni­to vo­de na­šu mje­snu za­jed­ni­cu. Iako je ve­ći­na gra­đa­na MZ Ku­ku­lja već ra­ni­je iza­bra­la čla­no­ve Sa­vje­ta mje­sne za­jed­ni­ce, za lo­kal­ni pa­r­lament ne po­sto­ji za­kon, Uprav­ni sud i Ustav. Od­lu­če­no je da se uve­de pri­nud­na upra­va, či­me se kr­ši član 20 Usta­va ko­ji ka­že: „da sva­ko ima pra­vo na prav­ni li­jek pro­tiv od­lu­ke ko­jom se od­lu­ču­je o nje­go­vom pra­vu ili na za­ko­nom za­sno­va­nom in­te­re­su”. U kon­kret­nom slu­ča­ju, upr­kos to­me što su se mje­šta­ni Ku­ku­lja obra­ti­li Uprav­nom su­du zbog kr­še­nja za­ko­na o op­štem uprav­nom po­stup­ku, pro­tiv od­lu­ke pr­vo­ste­pe­nog i dru­go­ste­pe­nog or­ga­na Op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje, lo­kal­na skup­šti­na ni­je sa­če­ka­la od­lu­ku već je uve­la pri­nud­nu upra­vu- sa­op­šti­li su mje­šta­ni Ku­ku­lja Ri­fat Ban­da, Mu­riz Ća­to­vić, Še­fik Be­ći­ro­vić, Su­ad Ća­to­vić, Sa­va Sta­nić i Ar­slan Be­ći­ro­vić.
Oni su sa­op­šti­li da će se obra­ti­ti za­štit­ni­ku ljud­skih pra­va i de­le­ga­ci­ji EU u Pod­go­ri­ci.
- Ne­će­mo od­u­sta­ti od svo­jih gra­đan­skih pra­va ko­ja nam ga­ran­tu­ju Ustav i za­ko­ni na­še dr­ža­ve – is­ti­če dio mje­šta­na Ku­ku­lja.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"