Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika U PUCNJAVI U GRBLJU NASTRADAO TIVĆANIN VUK BEGOVIĆ (22), UHAPŠEN DAVOR PEROVIĆ
Izgubio posao pa život Prilikom pucnjave u Donjoj Sutvari, teške povrede gornjih ekstremiteta zadobio je Kotoranin Željko Perović, koji je hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore Prema saznanjima „Dana“ iz kotorske policije, pucnjavi je prethodio verbalni sukob između Begovića i Perovića zbog posla
Dan - novi portal
Dva­de­set­dvo­go­di­šnji Tiv­ća­nin Vuk Be­go­vić stra­dao je u puc­nja­vi ko­ja se prek­si­noć, oko 22 sa­ta, do­go­di­la u gr­balj­skom mje­stu Do­nja Su­tva­ra kod Ra­da­no­vi­ća. Po­li­ci­ja još utvr­đu­je da li je Be­go­vić ubi­jen ili je po­či­nio sa­mo­u­bi­stvo.
Pre­li­mi­nar­ni re­zul­ta­ti is­tra­ge uka­za­li su na tri mo­guć­no­sti stra­da­nja mla­di­ća jer su na nje­go­vom ti­je­lu pro­na­đe­ni tra­go­vi od hi­ta­ca iz pu­ške i pi­što­lja. Pr­va sum­nja bi­la je da je Tiv­ća­nin po­či­nio sa­mo­u­bi­stvo mi­sle­ći da je ubio kotoranina Želj­ka Pe­ro­vi­ća (55), ko­jeg je ra­nio me­ci­ma iz pu­ške. Na­kon to­ga su na ti­je­lu stra­da­log uoče­ni tra­go­vi od me­ta­ka iz pi­što­lja, zbog če­ga ni­je is­klju­če­na mo­guć­nost da ga je usmr­tio Da­vor Pe­ro­vić (31), sin ra­nje­nog Želj­ka Pe­ro­vi­ća, ko­ji je uhap­šen na­kon tra­ge­di­je. Is­tra­ži­te­lji su po­red Be­go­vi­će­vog ti­je­la pro­na­šli pu­šku iz ko­je je pret­hod­no pu­cao u Pe­ro­vi­ća. Ta­ko­đe, na gla­vi ubi­je­nog mla­di­ća uoče­na je ra­na od met­ka iz nje­go­ve pu­ške. Pre­ma ocje­ni is­tra­ži­te­lja, ve­li­ka je mo­guć­nost da je mla­dić mi­slio da je ubio Želj­ka Pe­ro­vi­ća i da je zbog to­ga po­či­nio sa­mo­u­bi­stvo. Policija je došla do operativnih saznanja da je Da­vor Pe­ro­vić je is­pa­lio hi­tac u Be­go­vi­ća.
Pri­li­kom puc­nja­ve u Do­njoj Su­tva­ri, te­ške po­vre­de gor­njih eks­tre­mi­te­ta za­do­bio je Želj­ko Pe­ro­vić, ko­ji je ho­spi­ta­li­zo­van u Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re.
Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma „Da­na“ iz ko­tor­ske po­li­ci­je, puc­nja­vi je pret­ho­dio ver­bal­ni su­kob iz­me­đu Be­go­vi­ća i Pe­ro­vi­ća.
Mje­šta­nin Do­nje Su­tva­re ko­ji ni­je že­lio da mu se ime po­mi­nje u no­vi­na­ma is­pri­čao je ju­če za „Dan“ da je Be­go­vić, ko­ji je ro­dom sa Lu­šti­ce, jed­no vri­je­me ra­dio u fir­mi za pro­iz­vod­nju ukra­snih plo­ča za te­ra­se i dvo­ri­šne pro­sto­re, či­ji je vla­snik Želj­ko Pe­ro­vić.
Ne­za­do­vo­ljan nje­go­vim rad­nim re­zul­ta­ti­ma, Pe­ro­vić mu je na­vod­no uru­čio ot­kaz, na­kon če­ga je Be­go­vić te­le­fo­nom po­zvao nje­go­vog si­na Da­vo­ra i pri­je­tio mu da će do­ći da ih li­kvi­di­ra.
–Čuo sam puc­nje ne­što pri­je 11 sa­ti. Be­go­vić je ne­po­sred­no pri­je to­ga do­šao is­pred ku­će Pe­ro­vi­ća i zvao ih da iza­đu na­po­lje. Ka­da se Želj­ko po­ja­vio, on je za­pu­cao i ra­nio ga u ru­ku. Po­tom je do­šlo do raz­mje­ne va­tre iz­me­đu Be­go­vi­ća i Pe­ro­vi­će­vog si­na Da­vo­ra, ka­da je Be­go­vić smrt­no stra­dao – re­kao je naš sa­go­vor­nik.
Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma „Da­na“ iz MUP-a, Da­vor Pe­ro­vić je is­pr­va ne­gi­rao da je pu­cao, a ka­sni­je je u po­li­ci­ji ipak pri­znao da je po­te­gao oba­rač. On je priv­den po na­lo­gu dr­žav­nog tu­ži­o­ca, ko­ji mu je od­re­dio za­dr­ža­va­nje od 72 sa­ta zbog sum­nje da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo ubi­stvo.
Slu­žbe­ni­ci Odje­lje­nja bez­bjed­no­sti (OB) Ko­tor ju­če su pro­na­šli pi­štolj iz ko­ga je, pre­ma nji­ho­vim sum­nja­ma, pu­cao Pe­ro­vić.
Ipak, da li se ra­di o sa­mo­u­bi­stvu ili ubi­stvu Be­go­vi­ća po­ka­za­će re­zul­ta­ti ob­duk­ci­je.
Na mje­stu ubi­stva pro­na­đe­ne su ča­u­re, ko­je će bi­ti po­sla­te u Fo­ren­zič­ki cen­tar na vje­šta­če­nje ka­ko bi bi­lo utvr­đe­no iz ko­jeg je oruž­ja pu­ca­no ovom pri­li­kom, kao i to ko­ji je hi­tac is­pa­ljen u na­stra­da­log mla­di­ća.
Po­li­ci­ja je uze­la iz­ja­ve od ne­ko­li­ko kom­ši­ja Pe­ro­vi­ća. Ranje­ni Želj­ko Pe­ro­vić ni­je mo­gao da bu­de sa­slu­šan zbog po­vre­da ko­je je za­do­bio. Ka­ko nam je sa­op­šte­no iz MUP-a, on će bi­ti sa­slu­šan ka­da nje­go­va zdrav­stve­na si­tu­a­ci­ja to bu­de omo­gu­ća­va­la.
B.M.

Pe­ro­vić u pri­tvo­ru
Vi­ši dr­žav­ni tu­ži­lac si­noć je od­re­dio za­dr­ža­va­nje Da­vo­ru Pe­ro­vi­ću. Osum­nji­če­ni je to­kom sa­slu­ša­nja tvr­dio da ni­je ubio Be­go­vi­ća, već da je mla­dić iz­vr­šio sa­mo­u­bi­stvo. Pri­znao je da je pu­cao u Be­go­vi­ća ka­da je vi­dio ra­nje­nog oca. Po tvrd­nja­ma osum­nji­če­nog, Be­go­vić je pu­cao se­bi u gla­vu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"