Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ISTRAGA PROTIV DVOJICE POLICAJACA ZBOG PROPUSTA KOJE SU NAPRAVILI DOK SU OBEZBJEĐIVALI KUĆU IGORA TRNSKOG
Nijesu čuvali svjedoka saradnika Umjesto da motre na kuću Trnskog, policajci su spavali u službenom vozilu. Starješina i još jedan komandir došli su automobilom ispred kuće Trnskog kako bi provjerili kako se taj objekat čuva, navode iz Uprave policije
Dan - novi portal
Mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va po­kre­nu­lo je istragu i di­sci­plin­ski po­stu­pak pro­tiv slu­žbe­ni­ka bu­dvan­skog Cen­tra bez­bjed­no­sti P.E. i Đ.Đ. jer ni­je­su obez­bje­đi­va­li ku­ću svje­do­ka sa­rad­ni­ka u bu­dvan­skim afe­ra­ma Igo­ra Trn­skog. Njih dvo­ji­ca te­re­te se da su, umje­sto da mo­tre na ku­ću svje­do­ka sa­rad­ni­ka, spa­va­li is­pred objek­ta u ko­jem Trn­ski ži­vi u Uli­ci Mi­mo­za u Bu­dvi.
Po okon­ča­nju tog po­stup­ka, MUP će tu­ži­la­štvu ko­je je na­re­di­lo da se obez­bje­đu­je ku­ća Trn­skog do­sta­vi­ti do­ku­men­ta­ci­ju iz pred­me­ta. Na osno­vu spi­sa, ka­ko „Dan” sa­zna­je iz MUP-a, bi­će utvr­đe­no je­su li bu­dvan­ski po­li­caj­ci ta­kvim po­stu­pa­njem i pro­pu­sti­ma po­či­ni­li ne­ko kri­vič­no dje­lo.
Star­je­ši­na M.B. je oko 2.30, kon­tro­li­sao P.E. i za­te­kao ga ka­ko ne­mar­no oba­vlja po­sao. Umje­sto da mo­tri na ku­ću Trn­skog, po­li­ca­jac je spa­vao u slu­žbe­nom vo­zi­lu. Star­je­ši­na i još je­dan ko­man­dir do­šli su auto­mo­bi­lom is­pred ku­će Trn­skog ka­ko bi pro­vje­ri­li ka­ko se taj obje­kat ču­va. P.E. bio je du­žan da re­a­gu­je čim se bi­lo ko­je vo­zi­lo za­u­sta­vi is­pred ku­će Trn­skog.
– P.E. ni­je bud­no ču­vao obje­kat i svje­do­ka sa­rad­ni­ka na tom mje­stu sta­no­va­nja. On ni­je pri­mi­je­tio ka­da su mu vo­zi­lom pri­šli de­žur­ni star­je­ši­na M.B. i R.N., ni­ti je re­a­go­vao ka­da je R.N. uklju­čio si­re­nu na slu­žbe­nom vo­zi­lu. Ta­ko­đe, ni­je re­a­go­vao ni ka­da mu je star­je­ši­na M.B. po­ku­cao na pro­zor i po­ku­šao da otvo­ri vra­ta od vo­zi­la, ko­ja su bi­la za­klju­ča­na, već je spa­vao u svom vo­zi­lu – sa­op­šte­no je iz MUP-a.
Dva mje­se­ca ka­sni­je, slič­na si­tu­a­ci­ja do­go­di­la se nje­go­vom ko­le­gi Đ.Đ. On je 24. ja­nu­a­ra za­te­čen ka­ko spa­va is­pred ku­će Igo­ra Trn­skog. Nje­ga je na­čel­nik Je­di­ni­ce za su­zbi­ja­nje op­šteg kri­mi­na­li­te­ta CB Bu­dva N.V. za­te­kao ka­ko ne­mar­no vr­ši po­sao. Đ.Đ. je ta­da uhva­ćen ka­ko sje­di i spa­va na mje­stu vo­za­ča u slu­žbe­nom vo­zi­lu mar­ke „po­lo” re­gi­star­skih ozna­ka BD CG 048. Ni Đ.Đ. ni­je re­a­go­vao na zvu­ke si­re­ne ko­ju je na­čel­nik N.V. vi­še pu­ta upo­tri­je­bio na slu­žbe­nom vo­zi­lu. Po­li­ca­jac se pro­bu­dio tek ka­da je N.V otvo­rio vra­ta u slu­žbe­nom vo­zi­lu.
Okri­vlje­ni po­li­caj­ci te­re­te se da su po­či­ni­li te­žu po­vre­du slu­žbe­ne du­žno­sti iz čl. 83, stav 1, tač­ka 1 Za­ko­na o dr­žav­nim slu­žbe­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma – ne­mar­no vr­še­nje slu­žbe­nih oba­ve­za.
Trn­ski, ne­ka­da­šnji di­rek­tor AMD Bu­dva, do­bio je sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka kra­jem no­vem­bra pro­šle go­di­ne u po­stup­ku ko­ji se vo­di pro­tiv pet nji­ho­vih sa­rad­ni­ka zbog pro­da­je dr­žav­nog ze­mlji­šta u se­lu Pri­je­vor iz­nad Ja­za. On je sa­slu­šan istog da­na ka­da je tu­ži­o­cu iz­ja­vu da­vao i biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve Raj­ko Ku­lja­ča, ko­ji je ta­ko­đe do­bio sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka. Te­re­ti­li su se da su po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja na or­ga­ni­zo­van na­čin.
M.V.P.

Okri­vio Ma­ro­vi­ća
Svje­do­ci sa­rad­ni­ci Raj­ko Ku­lja­ča i Igor Trn­ski su u svo­jim is­ka­zi­ma u tu­ži­la­štvu tvr­di­li da je iza či­ta­vog po­sla oko pro­da­je ze­mlji­šta u mje­stu Pri­je­vor sta­jao Mi­loš Ma­ro­vić, sin uhap­še­nog funk­ci­o­ne­ra DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća. Pre­ma nji­ho­vim ri­je­či­ma, sve je od­ra­đe­no pre­ko Mi­lo­še­vog ku­ma Mar­ka Vu­jo­vi­ća, ko­ji je ta­ko­đe svje­dok sa­rad­nik u ovom pred­me­tu. Trn­ski je is­pri­čao tu­ži­o­cu da ga je Mi­loš Ma­ro­vić pod­stre­ka­vao da od Op­šti­ne ku­pi plac u in­du­strij­skoj zo­ni Ja­za ka­ko bi nje­go­va kom­pa­ni­ja na toj lo­ka­ci­ji, iz­me­đu osta­log, mo­gla da gra­di sa­lon na­mje­šta­ja, ali od to­ga ni­šta ni­je bi­lo. Ta­ko­đe, Ku­lja­ča i Trn­ski su tu­ži­o­cu ka­za­li da je či­tav po­sao oko tran­sfor­ma­ci­je Auto-mo­to dru­štva Bu­dva od­ra­đen po na­lo­gu Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, ko­ji ni­je že­lio da se nje­go­vo ime po­mi­nje u tim tran­sak­ci­ja­ma, pa je sve ra­đe­no pre­ko nje­go­vog ku­ma Mar­ka Vu­jo­vi­ća.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"