Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PREDSJEDNIK OPŠTINE DANILOVGRAD BRANISLAV ĐURANOVIĆ BORAVIO U PRIŠTINI U fokusu fondovi i investicije
Dan - novi portal
DA­NI­LOV­GRAD- Pred­sjed­nik op­šti­ne Da­ni­lov­grad Bra­ni­slav Đu­ra­no­vić pri­su­stvo­vao je za­sje­da­nju ge­ne­ral­ne skup­šti­ne Mre­že aso­ci­ja­ci­ja lo­kal­nih vla­sti ju­go­i­stoč­ne Evro­pe (NA­LAS) u Pri­šti­ni. NA­LAS ob­u­hva­ta za­jed­ni­ce op­šti­na Sr­bi­je, Cr­ne Go­re, Hr­vat­ske, BiH, Slo­ve­ni­je, Al­ba­ni­je, Bu­gar­ske, Ru­mu­ni­je, Mol­da­vi­je i Tur­ske, a Đu­ra­no­vić je tom do­ga­đa­ju pri­su­stvo­vao kao pred­stav­nik Za­jed­ni­ce op­šti­na CG. Iz ka­bi­ne­ta pred­sjed­ni­ka op­šti­ne ju­če su sa­op­šti­li da je Đu­ra­no­vić to­kom di­sku­si­je go­vo­rio o po­ve­ća­nju op­štin­skih in­ve­sti­ci­ja u ovom di­je­lu Evro­pe. Do­da­ju da je za­sje­da­nju pri­su­stvo­va­lo pre­ko 100 čla­no­va lo­kal­nih upra­va iz re­gi­o­na, a skup su otvo­ri­li čel­ni­ci NA­LAS-a Emil Dra­gi­ći i Kel­mend Za­ja­zi. Đu­ra­no­vić je go­vo­rio o pri­vla­če­nju sred­sta­va iz fon­do­va i una­pre­đe­nju in­fra­struk­tu­re.
-On je pred­sta­vio is­ku­stva Op­šti­ne Da­ni­lov­grad u pri­vla­če­nju pri­vat­nih, ka­ko do­ma­ćih ta­ko i stra­nih in­ve­sti­to­ra, gdje je is­ta­kao zna­čaj pra­vo­vre­me­nog usva­ja­nja pro­stor­no- plan­ske do­ku­men­ta­ci­je, br­ze ad­mi­ni­stra­ci­je i sti­mu­la­tiv­nih ko­mu­nal­nih na­kna­da. Ti­me se afir­mi­še na­mje­ra lo­kal­ne upra­ve da sma­nje­njem po­čet­nih tro­ško­va re­a­li­za­ci­je in­ve­sti­ci­o­nih pro­je­ka­ta omo­gu­ći du­go­roč­ne pri­ho­de bu­dže­ta i odr­ži­vost po­zi­tiv­nih eko­nom­skih uti­ca­ja na lo­kal­nu za­jed­ni­cu, pri­je sve­ga kroz otva­ra­nje no­vih rad­nih mje­sta. Pred­sjed­nik se osvr­nuo na ni­vo in­ve­sti­ci­o­nih ak­tiv­no­sti u op­šti­ni Da­ni­lov­grad po­sled­njih go­di­na, is­ti­ču­ći da se in­ve­sti­ci­o­ni ci­klus ne sa­mo na­sta­vlja već i uve­ća­va ima­ju­ći u vi­du pro­jek­te ko­ji su tre­nut­no u fa­zi re­a­li­za­ci­je i pla­ni­ra­nja- na­vo­de iz ka­bi­ne­ta.
Đu­ra­no­vić je imao i vi­še su­sre­ta sa gra­do­na­čel­ni­ci­ma iz ju­go­i­stoč­ne Evro­pe, a raz­mi­je­nje­na su is­ku­stva ra­da lo­kal­nih upra­va u no­vim uslo­vi­ma.
I.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"