Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni OBNAVLJA SE ZAŠTIĆENA RURALNA CJELINA GORNJI STOLIV Ozidali stare međe
Dan - novi portal
KO­TOR- U to­ku su ra­do­vi na ob­no­vi me­đa i ste­pe­ni­šta u za­šti­će­noj ru­ral­noj am­bi­jen­tal­noj cje­li­ni Gor­nji Sto­liv ko­je, na ini­ci­ja­ti­vu mje­sne za­jed­ni­ce, fi­nan­si­ra Di­rek­ci­ja za ure­đe­nje i iz­grad­nju Ko­to­ra. Ra­do­ve oba­vlja­ju rad­ni­ci-za­na­tli­je spe­ci­ja­li­zo­va­ni za grad­nju „su­vo­me­đe“, bez ko­ri­šće­nja be­to­na i bi­lo ka­kvih ve­ziv­nih ma­te­ri­ja­la, a u ak­ci­ji su im se pri­dru­ži­li i mje­šta­ni, ko­ji su svo­jim an­ga­žma­nom do­pri­ni­je­li da se sta­ze oči­ste od ko­ro­va i dra­če.
-Za sko­ro mje­sec da­na ura­đe­no je vi­še od po­la - za­vr­še­no je oko 370 me­ta­ra kva­drat­nih me­đa i ska­li­na s jed­ne i dru­ge stra­ne sta­ze ko­ja vo­di do cr­kve Sve­tog Ili­je u Gor­njem Sto­li­vu. Sve ra­do­ve oba­vlja de­vet rad­ni­ka iz Al­ba­ni­je, ob­u­če­nih za su­vo­me­đu, ko­ji su mo­ra­li da sva­ku me­đu po­ru­še do te­me­lja, da oči­ste ze­mlju, pa sve iz­no­va, ka­men po ka­men, da iz­gra­de. U do­go­vo­ru sa Ivom Ma­gu­dom, di­rek­to­rom di­rek­ci­je, ko­ja ja za ove ra­do­ve iz­dvo­ji­la osam hi­lja­da eura, u skla­du sa za­htje­vi­ma Upra­ve za za­šti­tu kul­tur­nih do­ba­ra, na­šli smo za­jed­nič­ki je­zik kad je ri­ječ o re­ha­bi­li­ta­ci­ji ove am­bi­jen­tal­ne cje­li­ne - sve me­đe su ra­đe­ne na­su­vo, bez ce­men­ta, kao što je bi­lo i pri­je. Mje­šta­ni Sto­li­va Ma­to Vu­jo­vić, To­ni Ka­šte­lan, Ivi­ca Ma­ri­no­vić, Vin­ko Vu­jo­vić i Ju­go­slav Vu­jo­vić or­ga­ni­zo­va­li su rad­ne ak­ci­je u ko­ji­ma su ko­si­li­ca­ma po­ko­si­li tra­vu i oči­sti­li uli­ce. Go­di­na­ma je sto­ka uni­šta­va­la me­đe, pe­nju­ći se da tra­ži pa­šu, te smo se do­go­vo­ri­li da se ta sto­ka po­tje­ra van se­la, ka­zao je Bo­ri­slav Mu­stur, pred­sjed­nik MZ Sto­liv. Mje­šta­ni oče­ku­ju da će, u do­go­vo­ru sa don Ivom Ćo­ri­ćem, žup­ni­kom Sto­li­va, uz sred­stva di­rek­ci­je na­mi­je­nje­na ob­no­vi vjer­skih obje­ka­ta, us­pje­ti da po­pra­ve de­va­sti­ra­ni zvo­nik na cr­kvi Sv. Ili­je, te da će 20. ju­la mo­ći da sla­ve svog za­štit­ni­ka. Još de­se­tak cr­ka­va i ka­pe­la va­pe za ob­no­vom, jer su kao kul­tur­no na­sle­đe Bo­ke ko­tor­ske ve­o­ma pri­vlač­ne tu­ri­sti­ma, ka­že Mu­stur, ape­lu­ju­ći na za­šti­ta­re.
-Broj­ni tu­ri­sti ko­ji do­la­ze kru­ze­ri­ma u ko­tor, dok uplo­vlja­va­ju u Ko­tor­ski za­liv osta­ju odu­še­vlje­ni po­gle­dom na Gor­nji Sto­liv, te nam se agen­ci­je i bro­da­ri ja­vlja­ju sa za­htje­vi­ma da or­ga­ni­zu­je­mo tu­re s obi­la­skom sta­rog se­la Gor­nji Sto­liv. Do­sad to ni­je bi­lo mo­gu­će, jer su sta­ze bi­le za­tr­pa­ne ob­ru­še­nim ka­me­njem, ali ka­da u pot­pu­no­sti za­vr­ši­mo ob­no­vu me­đa i sta­za, tu­ri­sti će slo­bod­no mo­ći da obi­la­ze mje­sto, ka­že Mu­stur. Osim ob­no­ve me­đa i ska­la, do­da­je on, di­rek­ci­ja je iz­dvo­ji­la 1.250 eura za ob­no­vu ob­ru­še­nih pa­ra­pe­ta pri oba­li na Mr­že­pu, kod Vo­de sto­liv­ske, kod ri­bar­ske po­ste Gnji­la i na Ve­ri­ga­ma, u di­je­lu ko­ji pri­pa­da op­šti­ni Ko­tor. M.D.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"