Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IZ FONDACIJE „INFO SPORT CG BAR” ZAHTIJEVAJU HITNU AKCIJU NA ŽUKOTRLICI
Zaustaviti nestajanje parka borove šume Ako ne sadimo nove borove i ako ne podmlađujemo borovu šumu, hajde da makar zaustavimo propadanje postojeće borove šume koju podrivaju i uništavaju morski talasi - kaže Miodrag Banović
Dan - novi portal
BAR - Go­ru­ći pro­blem ljet­nje tu­ri­stič­ke se­zo­ne u Ba­ru je pla­ža Žu­ko­tr­li­ca, sa ka­me­nom i krup­nom šljun­ko­vi­tom gra­nu­la­ci­jom, i bo­ro­va šu­ma ko­ja ubr­za­no ne­sta­je. U sta­nju ka­kvom su je pro­šle go­di­ne osta­vi­li ku­pa­či do­če­ka­će i no­ve tu­ri­ste. Pre­ma ri­je­či­ma pred­sjed­ni­ka NVO „In­fo sport CG Bar” Mi­o­dra­ga Ba­no­vi­ća, da bi se grad pod Ru­mi­jom iz­di­gao kao kon­ku­rent­na tu­ri­stič­ka desti­na­ci­ja, neo­p­hod­no je za­u­sta­vi­ti ne­sta­ja­nje bo­ro­ve šu­me na pla­ži Žu­ko­tr­li­ca.
- Po­zi­tiv­ne efek­te vi­zi­o­na­ra Špi­ra Mar­ko­vi­ća, ko­ji je 50-ih go­di­na pro­šlog vi­je­ka za­sa­dio bo­ro­vu šu­mu po­red pla­že Žu­ko­tr­li­ca, osje­ća­ju i gra­đa­ni Ba­ra i go­sti bar­ske ri­vi­je­re. Pri­rod­na hla­do­vi­na u vre­lim ljet­njim mje­se­ci­ma po­go­du­je Ba­ru za raz­voj tu­ri­zma. Me­đu­tim, bo­ro­va šu­ma i Bož­ji dar nije­su do­volj­ni. Neo­p­hod­no je da se osje­ti ljud­ski fak­tor ko­ji će po­mo­ći ku­pa­či­ma da se do­mog­nu vo­de, da u nju uđu i da iz nje bez­bjed­no iza­đu, a po­seb­no ka­da su ve­ći ta­la­si. Do­bar dio bo­ro­ve šu­me pot­ko­pa­li su ta­la­si ka­da po­di­vlja­ju od ja­kog ju­žnog vje­tra. Pot­ko­pa­va­nje i ne­sta­ja­nje bo­ro­ve šu­me će se na­sta­vi­ti. Ako ne sa­di­mo no­ve bo­ro­ve i ako ne pod­mla­đu­je­mo bo­ro­vu šu­mu, haj­de da ma­kar za­u­sta­vi­mo pro­pa­da­nje po­sto­je­će bo­ro­ve šu­me ko­ju pod­ri­va­ju i uni­šta­va­ju mor­ski ta­la­si - ka­že Ba­no­vić, pod­sje­ća­ju­ći da je ra­ni­je je­dan dio za­štit­nog zi­da ura­dio Vo­jo Spi­ča­no­vić po­čet­kom 21. vi­je­ka.
– Sa­da je po­treb­no pro­mi­je­ni­ti gra­nu­la­ci­ju krup­nog pla­žnog ka­me­ni­to šljun­ko­vi­tog ma­te­ri­ja­la na pla­ži Žu­ko­tr­li­ca. Teh­nič­ki je to mo­gu­će i za ve­o­ma krat­ko vri­je­me. Ukup­na po­vr­ši­na pla­že od ušća ri­je­ke Že­lje­zni­ce do sti­je­na na kra­ju pla­že, sa pr­vih 10 me­ta­ra ko­ji ula­zi u mo­re, iz­no­si oko 40.000 m2. Ako se uzme u ob­zir da se du­bi­na, tj. de­blji­na ka­me­ni­to-šljun­ko­vi­tog slo­ja kre­će oko dva me­tra, ukup­na ma­sa pla­žnog ma­te­ri­ja­la iz­no­si­la bi oko 80.000 m3. Da­kle, ako tre­ba da se sa­me­lje oko 10.000 m3 ma­te­ri­ja­la, mlje­ve­nje se mo­že za­vr­ši­ti prak­tič­no za sa­mo jed­nu sed­mi­cu. Za­rav­na­va­nje pla­že od­u­ze­lo bi još oko 30 da­na, i za dva mje­se­ca do­bi­ja­mo re­spek­ta­bil­nu pla­žu kao osno­vu za raz­voj tu­ri­zma - ka­že Ba­no­vić, na­gla­ša­va­ju­ći da bi or­jen­ta­ci­o­no sve ko­šta­lo oko 100.000 eura, od­no­sno oko dva eura po gla­vi sta­nov­ni­ka u Ba­ru. D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"