Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ZA PLJEVALJSKI DF NEPRIHVATLJIVA NOVA ODLUKA O ODBORNIČKIM NAKNADAMA
Rovčanin Sekretar će davati opravdane izostanke Odbornici Demokratskog fronta imaju samo građane za poslodavce, za razliku od režimskih predstavnika koji služe kriminalcima i energetskom lobiju, poručio je Nikola Rovčanin
Dan - novi portal
PLjE­VLjA- Pre­ma no­voj od­lu­ci o da­va­nju od­bor­nič­ke na­kna­de, se­kre­tar skup­šti­ne Emi­na Br­ko­vić će pre­su­đi­va­ti o to­me da li je ne­ki od­bor­nik oprav­da­no od­su­tan. Na­i­me, u pred­lo­že­noj od­lu­ci, ko­ja će se 6. apri­la na­ći pred od­bor­ni­ci­ma, pre­ci­zno se na­vo­di da od­bor­nik mo­ra na­ja­vi­ti svo­je od­su­stvo. Pri­tom, od­su­stvo se mo­že tra­ži­ti na osno­vu lje­kar­skog uvje­re­nja, zbog bo­rav­ka od­bor­ni­ka u ino­stran­stvu, oda­zi­va­nja na po­ziv ne­kog dr­žav­nog or­ga­na van te­ri­to­ri­je op­šti­ne, smrt­nog slu­ča­ja čla­na uže po­ro­di­ce, ali i u svim tim pri­li­ka­ma oprav­da­nost će ci­je­ni­ti se­kre­tar skup­šti­ne. Ova­kva od­lu­ka za od­bor­ni­ke opo­zi­ci­je je ne­pri­hva­tlji­va.
-Đa­čić i Ga­džo­vić za­bo­ra­vlja­ju da oni ni­su po­slo­dav­ci od­bor­ni­ci­ma već da je to is­klju­či­vo na­rod. Od­bor­ni­ci De­mo­krat­skog fron­ta ima­ju sa­mo gra­đa­ne za po­slo­dav­ce, za raz­li­ku od re­žim­skih pred­stav­ni­ka ko­ji slu­že kri­mi­nal­ci­ma i ener­get­skom lo­bi­ju. Za­to, sa­mo gra­đa­ni mo­gu bi­ti ti ko­ji će na slo­bod­nim iz­bo­ri­ma od­u­zi­ma­ti ili us­kra­ći­va­ti pra­va svo­jim pred­stav­ni­ci­ma. Ta­ko je i s na­kna­da­ma za rad ko­je pred­sjed­nik op­šti­ne ko­ri­sti za ob­ra­čun s po­li­tič­kim ne­is­to­mi­šlje­ni­ci­ma zlo­u­po­tre­blja­va­ju­ći na­rod­nu vo­lju. Od­bor­ni­ci DF-a svo­je od­bor­nič­ke na­dok­na­de ko­ri­ste za re­a­li­za­ci­ju pro­te­sta i ta­ko će bi­ti ubu­du­će, ka­zao je od­bor­nik DF-a Ni­ko­la Rov­ča­nin.
Rov­ča­nin ka­že da pred­sjed­ni­ku op­šti­ne oči­gled­no sme­ta što su Plje­vlja­ci pre­po­zna­li po­li­ti­ku pro­te­sta kao je­di­ni put za ru­še­nje re­ži­ma.
-Mo­žda bi mu vi­še od­go­va­ra­li „pre­go­va­ra­či“, ali te sna­ge ko­je se­be na­zi­va­ju opo­zi­ci­o­nim u Plje­vlji­ma su na ni­vou sta­ti­stič­ke gre­ške. Usled ha­o­tič­nog sta­nja do kog je do­veo lo­kal­nu sa­mo­u­pra­vu, pro­pra­će­nog ne­do­stat­kom bi­lo ka­kve vi­zi­je, kao i na­ra­stu­ćeg ta­la­sa ne­za­do­volj­stva, pred­sjed­nik op­šti­ne po­se­že za mje­ra­ma ko­je ne po­zna­je evrop­sko za­ko­no­dav­stvo i ko­je ula­ze u zo­nu kri­vič­ne od­go­vor­no­sti. Ubi­je­đen sam da će ova­kvu od­lu­ku, uko­li­ko bu­de usvo­je­na, uki­nu­ti Ustav­ni sud na­kon što pod­ne­se­mo ini­ci­ja­ti­vu za ocje­nu ustav­no­sti i za­ko­ni­to­sti. Na­rod­ni pred­stav­ni­ci sti­ču pra­va na iz­bo­ri­ma i ima­ju svo­je na­či­ne bor­be, kao i svoj me­tod pred­sta­vlja­nja gra­đa­na, ka­zao je Rov­ča­nin.
Na­kon što je pred­sjed­nik op­šti­ne Mir­ko Đa­čić od­bor­ni­ci­ma opo­zi­ci­o­nih par­ti­ja us­kra­tio od­bor­nič­ke na­kna­de za ok­to­bar, no­vem­bar i de­cem­bar pro­šle go­di­ne, opo­zi­ci­o­na­ri su uz­vra­ti­li kri­vič­nim pri­ja­va­ma. Vla­da­ju­ća ve­ći­na po­tom je pri­stu­pi­la iz­mje­ni od­lu­ke o od­bor­nič­kim na­kna­da­ma. B. Je.


Đa­či­ću ne gi­ne kri­vič­na od­go­vor­nost

Rov­ča­nin je po­ru­čio pred­sjed­ni­ku op­šti­ne Mir­ku Đa­či­ću da ga ni­šta ne mo­že spa­si­ti od kri­vič­ne od­go­vor­no­sti zbog kri­vič­nog dje­la ko­je je po­či­nio ne­is­pla­ći­va­njem od­bor­nič­kih na­kna­da, od­no­sno dis­kri­mi­na­ci­jom od­bor­ni­ka opo­zi­ci­o­nih par­ti­ja.
-Evi­dent­no je da pred­sjed­nik op­šti­ne po­ku­ša­va da na sve na­či­ne anu­li­ra kri­vič­nu od­go­vor­nost ko­ja je na­sta­la zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nog po­lo­ža­ja i dis­kri­mi­na­ci­jom od­bor­ni­ka po osno­vu po­li­tič­ke pri­pad­no­sti- ka­zao je Rov­ča­nin.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"