Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika OTAC LAZARA RAĐENOVIĆA TOKOM SASLUŠANJA POTVRDIO DA JE VESELIN MUJOVIĆ OD NJEGOVE PORODICE NAPLATIO 20.000 EURA
Mujović i Rađenović Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića Tražio je da mu Ljubo Rađenović da 20.000 eura kako bi sudskim vještacima platio određene nalaze, koji će dokazati da njegov sin nije kriv
Dan - novi portal
Na sa­slu­ša­nju kod spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Lju­bo Ra­đe­no­vić, otac La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća, ka­zao je da je Ve­se­li­nu Mu­jo­vi­ću dao 20.000 eura. U is­ka­zu, u ko­ji je „Dan” imao uvid, sta­ri­ji Ra­đe­no­vić je is­pri­čao da je Mu­jo­vić no­vac tra­žio pri­li­kom nji­ho­vog dru­gog su­sre­ta. Pre­ma nje­go­vom ka­zi­va­nju, Mu­jo­vić mu je ka­zao da mu je taj no­vac po­tre­ban za od­re­đe­na vje­šta­če­nja, ko­ja će po­tvr­di­ti da La­zar Ra­đe­no­vić ni­je kriv u po­stup­ci­ma ko­ji se vo­de pro­tiv nje­ga.
– Sta­ri­ji Ra­đe­no­vić je imao vi­še kon­ta­ka­ta sa Mu­jo­vi­ćem dok je La­zar bio u is­tra­žnom za­tvo­ru. On je po­nu­dio da se za­lo­ži kod Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća, spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca, ka­ko bi La­zar Ra­đe­no­vić do­bio ma­nju ka­znu. Sa istom pri­čom Mu­jo­vić je išao i kod dru­gih osum­nji­če­nih u bu­dvan­skim mal­ver­za­ci­ja­ma – ka­zao je naš iz­vor iz is­tra­ge.
Lju­bo Ra­đe­no­vić je tu­ži­o­cu do de­ta­lja is­pri­čao sve kon­tak­te ko­je je imao sa Mu­jo­vi­ćem, ko­ji je do­la­zio u Bu­dvu da se vi­de. Sva­ka ini­ci­ja­ti­va za su­sret do­la­zi­la je od Mu­jo­vi­ća, ko­ji je ga­ran­to­vao da mo­že da po­mog­ne La­za­ru.
– Ka­da je bi­lo iz­vje­sno da će La­zar sklo­pi­ti spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce, Mu­jo­vić je nje­go­vom ocu pred­sta­vio da je on naj­za­slu­žni­ji za to. Tra­žio je da mu da 20.000 eura ka­ko bi pla­tio sud­skim vje­šta­ci­ma od­re­đe­ne na­la­ze, ko­ji će do­ka­za­ti da mla­đi Ra­đe­no­vić ni­je kriv. Lju­bo Ra­đe­no­vić mu je po­vje­ro­vao i dao mu no­vac, a Mu­jo­vić se vi­še ni­je po­ja­vlji­vao – is­ti­če naš sa­go­vor­nik.
Spi­sak oso­ba ko­je je Mu­jo­vić pre­va­rio je po­du­ži, a na nje­mu ima čla­no­va po­ro­di­ca još ne­kih bu­dvan­skih funk­ci­o­ne­ra, ko­ji se sum­nji­če za mi­li­on­ske mal­ver­za­ci­je.
Mu­jo­vić je obi­la­zio po­ro­di­ce svih uhap­še­nih u bu­dvan­skim afe­ra­ma, dok su se oni na­la­zi­li u pri­tvo­ru. Po­ro­di­ca­ma je nu­dio po­moć da osum­nji­če­ne iz­vu­če iz pri­tvo­ra, uz nov­ča­nu na­dok­na­du.
Mu­jo­vić je, ka­ko sa­zna­je­mo, išao kod La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća ka­da je iza­šao iz pri­tvo­ra, na­mje­ra­va­ju­ći da i od nje­ga uzme no­vac, a da mu po­mog­ne kod tu­ži­la­štva. Me­đu­tim, u tom na­u­mu ni­je uspio, pa se od­mah po­vu­kao i vi­še se ni­je ja­vljao Ra­đe­no­vi­ću.
Tu­ži­la­štvo još utvr­đu­je ko je sve pre­va­ren, jer je Mu­jo­vi­ću no­vac dat na ru­ke. Ka­ko sa­zna­je­mo, Mu­jo­vić je­di­no ni­je po­ku­šao da pre­va­ri po­ro­di­cu Alek­san­dra Ti­či­ća.
Mu­jo­vić je uhap­šen pod sum­njom da je od Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća uzeo oko 890.000 eura, ka­ko bi mu po­mo­gao kod tu­ži­la­štva u pred­me­ti­ma ko­ji se vo­de pro­tiv nje­ga. On je uspio da pre­va­ri i Ne­boj­šu Jok­so­vi­ća, za­šti­će­nog svje­do­ka u po­stup­ku pro­tiv Dar­ka Ša­ri­ća, i od nje­ga uzme 420.000 eura, a taj po­stu­pak se još vo­di pred cr­no­gor­skim pra­vo­su­đem.
On je obe­ćao Ma­ro­vi­ću da ne­će bi­ti uhap­šen u pred­me­ti­ma ko­je je zbog vi­še­mi­li­on­skih mal­ver­za­ci­ja u Bu­dvi po­kre­nu­lo Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo. Ta­ko­đe, Mu­jo­vić je ga­ran­to­vao i da će nje­gov sin Mi­loš Ma­ro­vić ima­ti olak­ši­ce u tim pred­me­ti­ma. Spor­ni no­vac Mu­jo­vić je, sma­tra­ju u tu­ži­la­štvu, za­dr­žao za se­be i ni­je ga is­ko­ri­stio kao mi­to za tu­ži­o­ce.
– Slu­žbe­ni­ci Od­sje­ka za bor­bu pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je i Od­sje­ka za su­zbi­ja­nje pri­vred­nog kri­mi­na­li­te­ta su, po na­lo­gu spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca, u okvi­ru pred­me­ta „Ho­bot­ni­ca”, pre­tre­sli sta­no­ve na vi­še lo­ka­ci­ja u Pod­go­ri­ci, u vla­sni­štvu Ve­se­li­na Mu­jo­vi­ća. Mu­jo­vić je po na­lo­gu nad­le­žnog tu­ži­o­ca uhap­šen zbog sum­nje da je po­či­nio kri­vič­na dje­la stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je i pre­va­ra – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Mu­jo­vić se na­la­zi u is­tra­žnom pri­tvo­ru, ko­ji mu, ka­ko je sa­op­šte­no, is­ti­če 17. apri­la.
D.Ž.


Tri nov­ča­ne tran­sak­ci­je

Pr­vu su­mu od 40.000 eura Mu­jo­vi­ću je u ime Ma­ro­vi­ća pre­dao član nje­go­vog obez­bje­đe­nja Ne­nad Kr­sta­jić u bu­dvan­skom lo­ka­lu Woow. Dru­gu is­pla­tu od 400.000 eura osum­nji­če­nom je pre­dao Vla­di­mir Pre­le­vić, ta­ko­đe član Ma­ro­vi­će­vog obez­bje­đe­nja, a po­sli­je iz­vje­snog vre­me­na još 450.000.
Pre­ma do­ka­zi­ma ko­je po­sje­du­je tu­ži­la­štvo, Mu­jo­vić je od Ma­ro­vi­ća pr­vi put uzeo no­vac na­vod­no kao po­zaj­mi­cu za Đur­đi­nu Iva­no­vić, ko­ja je u to vri­je­me bi­la spe­ci­jal­ni tu­ži­lac. Tvr­dio je da joj je po­treb­no 40.000 eura, na­po­mi­nju­ći da se ona na­la­zi na če­lu or­ga­na ko­ji je po­kre­nuo vi­še is­tra­ga pro­tiv čla­no­va nje­go­ve po­ro­di­ce. Pre­le­vić je, ka­ko na­vo­de iz tu­ži­la­štva, no­vac no­sio za iz­mi­šlje­no pod­mi­ći­va­nje Kat­ni­ća i nje­go­vih bli­skih sa­rad­ni­ka.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"