Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DEMOKRATE PREDALE INICIJATIVU SO TIVAT
Novosel Za razrješenje Novosela 11 odbornika Inicijativu je potpisalo 11 odbornika opozicije NOVA, SNP, DSS, SSR i nezavisni odbornici Miomir Abović i Vladimir Arsić
Dan - novi portal
TI­VAT- Pred­sjed­nik OO De­mo­kra­ta Tiv­ta Vla­di­mir Ar­sić pre­dao je ju­če slu­žbi Skup­šti­ne op­šti­ne ini­ci­ja­ti­vu za ra­zr­je­še­nje pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Iva­na No­vo­se­la.
-Ini­ci­ja­ti­vu je pot­pi­sa­lo 11 od­bor­ni­ka opo­zi­ci­je NO­VA, SNP, DSS, SSR i ne­za­vi­sni od­bor­ni­ci Mi­o­mir Abo­vić i Vla­di­mir Ar­sić, a pred­lo­že­na je kao po­seb­na tač­ka u okvi­ru do­pu­ne dnev­nog re­da na za­sje­da­nje SO ko­je se oče­ku­je na­red­nih da­na- is­ta­kao je Ar­sić.
U obra­zlo­že­nju se na­vo­di da No­vo­sel ni­je obez­bi­je­dio spro­vo­đe­nje raz­voj­nih pla­no­va i pro­gra­ma, jav­nost i tran­spa­rent­nost vr­še­nja po­slo­va iz svo­je nad­le­žno­sti i vr­še­nje po­slo­va iz nad­le­žno­sti Op­šti­ne utvr­đe­nih za­ko­nom, sta­tu­tom op­šti­ne i dru­gim pro­pi­si­ma.
-Pred­sjed­nik op­šti­ne Ti­vat Ivan No­vo­sel od­go­vo­ran je što ni­je ime­no­van na­čel­nik Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je i ni­je uskla­đe­na or­ga­ni­za­ci­ja slu­žbe Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je u skla­du sa oba­ve­za­ma i u ro­ko­vi­ma utvđe­nim Za­ko­nom o ko­mu­nal­noj po­li­ci­ji či­me je u op­šti­ni Ti­vat one­mo­gu­će­no vr­še­nje ko­mu­nal­nog nad­zo­ra i odr­ža­va­nje ko­mu­nal­nog re­da u skla­du sa za­ko­nom, a na ogrom­nu šte­tu ostva­ri­va­nja pra­va i in­te­re­sa gra­đa­na Tiv­ta; što aneks ugo­vo­ra ko­jeg je Op­šti­na za­klju­či­la sa in­ve­sti­to­rom iz­grad­nje po­slov­no-stam­be­nog kom­plek­sa na Tr­gu mag­no­li­ja ni­je do­stu­pan od­bor­ni­ci­ma i jav­no­sti. Ri­ječ je o ne­sa­vje­snom iz­vr­ša­va­nju ugo­vor­nih oba­ve­za zbog če­ga je Op­šti­na na ime ka­ma­ta in­ve­sti­to­ru već is­pla­ti­la 250.000 eura, dok za na­knad­no iz­ve­de­ne ra­do­ve tre­ba iz­dvo­ji­ti pre­ko dva mi­li­o­na eura. Aneks ugo­vo­ra o ras­po­la­ga­nju imo­vi­nom Op­šti­ne pred­sjed­nik op­šti­ne je bio du­žan da ob­ja­vi na in­te­r­net stra­ni­ci Op­šti­ne, što on ni­je uči­nio... Kao pred­sjed­nik op­šti­ne ni­je pred­u­zeo mje­re da se za­šti­te in­te­re­si op­šti­ne Ti­vat i na­pla­ta ko­mu­na­li­ja za iz­grad­nju ho­te­la ''Ri­džent'' u skla­du sa za­ko­nom, već je tek na za­htjev opo­zi­ci­o­nih od­bor­ni­ka in­ve­sti­tor oba­ve­zan da Op­šti­ni upla­ti do­dat­nih pre­ko mi­li­on eura... Već du­že ni­je pred­u­zeo mje­re na for­mi­ra­nju grad­ske slu­žbe „Par­king ser­vis“ i uve­de red u ko­ri­šće­nje par­king pro­sto­ra i za­po­sli od­re­đe­ni broj gra­đa­na Tiv­ta. U pe­ri­o­du od čak 16 mje­se­ci ni­je­su ime­no­va­ni uprav­ni od­bo­ri tran­sfor­mi­sa­nih jav­nih pred­u­ze­ća „Vo­do­vod i ka­na­li­za­ci­ja“ i „Ko­mu­nal­ne dje­lat­no­sti“ Ti­vat sa svim ne­ga­tiv­nim po­sle­di­ca­ma u po­gle­du za­ko­ni­to­sti po­slo­va­nja tih, sa­da pri­vred­nih dru­šta­va... U skla­du sa Za­ko­nom o bu­dže­tu i fi­skal­noj od­go­vor­no­sti, ni­je for­mi­ra­na in­ter­na re­vi­zi­ja u op­šti­ni Ti­vat; ne pred­u­zi­ma­ju se mje­re za spro­vo­đe­nje de­talj­nih ur­ba­ni­stič­kih pla­no­va (iz­grad­nja ko­mu­nal­ne in­fra­struk­tu­re) zbog če­ga vla­sni­ci gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta - ur­ba­ni­stič­kih par­ce­la po­kre­ću sud­ske spo­ro­ve ra­di na­pla­te šte­te od op­šti­ne Ti­vat. Iz­grad­nja vo­do­vod­no-ka­na­li­za­ci­o­nog si­ste­ma tra­je go­di­na­ma, za ko­je po­tre­be je Op­šti­na do­sad iz­dvo­ji­la pre­ko 30 mi­li­o­na eura i što in­ve­sti­tor uve­li­ko ka­sni u iz­vr­ša­va­nju oba­ve­za, a pred­sjed­nik Op­šti­ne ne pred­u­zi­ma mje­re da se ko­nač­no utvr­di rok za­vr­šet­ka ra­do­va i in­ve­sti­tor oba­ve­že da, zbog ka­šnje­nja, upla­ti ugo­vo­re­ne pe­na­le- obra­zlo­že­no je u tek­stu pred­lo­ga ini­ci­ja­ti­ve.
DPS je boj­ko­to­vao po­ku­šaj odr­ža­va­nje sjed­ni­ce lo­kal­nog pa­r­la­men­ta 17.a pri­la zbog iz­vje­šta­ja o ra­du pred­sjed­ni­ka op­šti­ne ko­ji su shva­ti­li kao uvod u ini­ci­ja­ti­vu o ra­zr­je­še­nju, s ob­zi­rom na to da SDP sa opo­zi­ci­jom ima ve­ći­nu. Pred­sjed­nik SO Kr­sto Bo­ško­vić je, zbog ne­po­sto­ja­nja kvo­ru­ma za odr­ža­va­nje sjed­ni­ce, na­ja­vio da će na­sta­vak za­ka­za­ti u za­kon­skom ro­ku od 15 da­na.Ž.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"