Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni UDRUŽIVANJE PREDUZETNICA U BERANAMA Brže do poslovnog uspjeha
Dan - novi portal
BE­RA­NE - Se­kre­ta­ri­jat za fi­nan­si­je i eko­nom­ski raz­voj op­šti­ne Be­ra­ne po­čeo je ak­tiv­no­sti na ani­mi­ra­nju pred­u­zet­ni­ca ra­di nji­ho­vog udru­ži­va­nja – sa­op­šti­li su iz lo­kal­ne upra­ve.
Is­ta­kli su da u op­šti­ni Be­ra­ne pred­u­zet­ni­ce na če­lu sve­ga 25 od­sto pri­vred­nih su­bje­ka­ta, što svje­do­či o nji­ho­voj sla­boj uklju­če­no­sti u pri­vred­ni ži­vot.
-Pred­u­zet­ni­ce su uglav­nom uklju­če­ne u bi­znis ta­ko što su vla­sni­ce ma­njih lo­ka­la, kao što su fri­zer­ske i ko­zme­ti­čar­ske ili tr­go­vin­ske i ugo­sti­telj­ske rad­nje. Ri­jet­ko da je že­na na če­lu ne­ke ve­će fir­me s ve­ćim bro­jem za­po­sle­nih, a ne­ri­jet­ko ima­mo po­ja­vu da je fir­ma re­gi­stro­va­na na že­nu, ali bi­znis vo­di mu­ška­rac. Po­sta­vlja se pi­ta­nje ka­ko že­ne osna­ži­ti u ovom po­gle­du, ka­ko bi se po­slov­no osa­mo­sta­li­le i hra­bri­je uklju­či­le u sa­mo­stal­no vo­đe­nje bi­zni­sa, a či­me bi se po­la­ko raz­bi­ja­la tra­di­ci­o­nal­na pra­vi­la po­na­ša­nja. Sma­tra­mo da že­ne tre­ba na ne­ki na­čin ani­mi­ra­ti i upu­ti­ti ih na za­jed­nič­ko dje­lo­va­nje kroz raz­ne vi­do­ve udru­ži­va­nja. Sto­ga odje­lje­nje za eko­nom­ski raz­voj op­šti­ne Be­ra­ne upu­ću­je po­ziv svim že­na­ma ko­je se ba­ve iz­ra­dom su­ve­ni­ra ili ne­kom dru­gom vr­stom do­ma­će ra­di­no­sti, pra­vlje­njem do­ma­ćih pro­iz­vo­da od vo­ća i po­vr­ća i to­me slič­no da se, uko­li­ko že­le, pri­ja­ve na bi­znis in­fo- pul­tu u Gra­đan­skom bi­rou op­šti­ne Be­ra­ne ili pu­tem mejl adre­se: ekonomskirazvoj@berane.co.me. - sa­op­šti­la je še­fi­ca odje­lje­nja za eko­nom­ski raz­voj mr Ka­ta­ri­na Ra­i­če­vić.
Ona je ka­za­la da će se na ovaj na­čin us­po­sta­vi­ti kon­tak­ti i omo­gu­ći­ti raz­mje­na in­for­ma­ci­ja, kao i tra­sa bu­du­će sa­rad­nje iz­me­đu že­na – pred­u­zet­ni­ka i nad­le­žnih op­štin­skih slu­žbi i no­vo­for­mi­ra­nog Re­gi­o­nal­nog bi­znis cen­tra u Be­ra­na­ma.
-Sve ovo bi pri­je sve­ga omo­gu­ći­lo stva­ra­nje ba­ze po­da­ta­ka o afi­ni­te­ti­ma že­na s ovog pod­ruč­ja i pod­sta­klo raz­mi­šlja­nja u kom prav­cu bi se mo­glo da­lje dje­lo­va­ti. Oja­ča­la bi se sa­rad­nja i stvo­ri­li pred­u­slo­vi da se že­ne sa za­jed­nič­kim in­te­re­so­va­nji­ma oku­pe i even­tu­a­lo udru­že. Kroz ovaj vid dje­lo­va­nja ve­će su šan­se ka­ko za obez­bje­đi­va­nje fi­nan­sij­skih sred­sta­va ta­ko i za na­stup na tr­ži­štu i uku­pan po­slov­ni uspjeh – is­ta­kla je Ra­i­če­vi­će­va.
D.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"