Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2018-01-03 REKORDNE HLADNOĆE U SAD Zima odnijela nekoliko života
Dan - novi portal
No­va go­di­na po­če­la je u ve­li­kom di­je­lu SAD sa eks­trem­nim hlad­no­ća­ma, po­ne­gdje i re­kord­nim, ko­je su od­lo­ži­le i ne­ke pro­sla­ve, a ne­ko­li­ko smrt­nih slu­ča­je­va po­ve­zu­ju se sa iz­lo­že­no­šću zi­mi.
Ame­rič­ka me­te­o­ro­lo­ška slu­žba iz­da­la je upo­zo­re­nje zbog vje­tra ko­ji po ta­kvom vre­me­nu po­ja­ča­va osje­ćaj hlad­no­će, a ko­je se od­no­si na ve­li­ka pro­stran­stva SAD, od Tek­sa­sa na ju­gu do Ka­na­de na sje­ve­ru, kao i od Mon­ta­ne na za­pa­du, do dr­ža­va No­ve En­gle­ske na is­to­ku.
U Či­ka­gu je bi­lo su­vi­še hlad­no i za one ko­ji za No­vu go­di­nu tra­di­ci­o­nal­no ska­ču u je­ze­ro Mi­či­gen, sa­da po­kri­ve­no de­be­lim le­dom. Oni su se ovog pu­ta sa­mo sli­ka­li u ku­pa­ćim ko­sti­mi­ma na za­le­đe­noj pla­ži, ja­vlja AP.
Opa­sno ni­ske tem­pe­ra­tu­re su za­hva­ti­le još ne­ko­li­ko dr­ža­va ame­rič­kog Sred­njeg za­pa­da, uklju­ču­ju­ći di­je­lo­ve Kan­za­sa, Mi­su­ri­ja i Ne­bra­ske, kao i kom­plet­nu Ajo­vu, Mi­ne­so­tu, Ju­žnu Da­ko­tu i Sje­ver­nu Da­ko­tu.
U Ne­bra­ski tem­pe­pra­tu­re su se u no­vo­go­di­šnjoj no­ći spu­sti­le na mi­nus 26 ste­pe­ni, obo­riv­ši re­kord iz 1884. go­di­ne. U gra­du Oma­ha od­lo­žen je no­vo­go­di­šnji va­tro­met, ko­ji ina­če pri­vu­če ne­ko­li­ko de­se­ti­na hi­lja­da lju­di.
U De Mo­i­nu, u Ajo­vi, bi­lo je još hlad­ni­je, mi­nus 29, pa je za­tvo­re­no kli­za­li­šte na otvo­re­nom u cen­tru gra­da. Zbog ve­tra, su­bjek­tiv­ni osje­ćaj bio je kao da je mi­nus 35.
U Abe­di­nu, u Ju­žnoj Da­ko­ti, ži­va se spu­sti­la na mi­nus 36, obo­riv­ši pro­šlo­go­di­šnji re­kord.
Ta­ko­zva­ni in­deks hla­đe­na se zbog vje­tra spu­stio na mi­nus 36 u Du­lu­tu, u Mi­ne­so­ti, a na čak mi­nus 50 u sje­ve­ro­i­stoč­noj Mon­ta­ni.
In­deks hla­đe­nja je su­bjek­tiv­ni osje­ćaj tem­pe­ra­tu­re zbog dje­lo­va­nja vje­tra.
Upr­kos upo­zo­re­nji­ma na opa­snost hi­po­ter­mi­je, u Mil­vo­ki­ju je ipak or­ga­ni­zo­va­no tra­di­ci­o­nal­no no­vo­go­di­šnje ku­pa­nje u je­ze­ru Mi­či­gen, ali je u naj­ma­nje jed­nom gra­du dr­ža­ve Vi­skon­sin sli­čan do­ga­đaj ot­ka­zan.
Što se ti­če ame­rič­kog Ju­ga, pad tem­pe­ra­tu­re u Tek­sa­su do­nio je slab sni­jeg sve do Osti­na, glav­nog gra­da te dr­ža­ve, kao i mno­go sa­o­bra­ćaj­nih ne­sre­ća na kli­za­vim pu­te­vi­ma.
Bi­lo je hlad­ni­je i u dru­gim ju­žnim dr­ža­va­ma, gdje su vi­še na­vik­nu­ti na iz­ne­nad­ne na­le­te hlad­nog va­zdu­ha sa Ark­ti­ka, ne­go na vi­še uza­stop­nih no­ći sa tem­pe­ra­tu­ra­ma is­pod nu­le.
Za­mr­znu­te vo­do­vod­ne ci­je­vi i is­pra­žnje­ni aku­mu­la­to­ri su bi­li vr­lo če­sti pr­vog da­na No­ve go­di­ne od Lu­i­zi­ja­ne do Džor­dži­je.
AP na­vo­di da su hlad­no­će iz­gle­da od­ni­je­le i pr­ve žr­tve.
U okru­gu Mil­vo­ki, u dr­ža­vi Vi­skon­sin, vla­sti su sa­op­šti­le da su u ne­dje­lju dva ti­je­la na­đe­na sa zna­ci­ma hi­po­ter­mi­je – je­dan mu­ška­rac u 50-im go­di­na­ma na­đen na uli­ci, i je­dan 34-go­di­šnjak.
Po­li­ci­ja ta­ko­đe vje­ru­je da je hlad­no­ća bi­la uzrok smr­ti i jed­nog mu­škar­ca u Bi­zmar­ku, u Sje­ver­noj Da­ko­ti, či­je ti­je­lo je na­đe­no po­red ri­je­ke.RTS

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"