Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-12-26 fleš
Dan - novi portal
Sma­nji­li bu­džet za UN

NjU­JORK – Ame­rič­ka am­ba­sa­dor­ka pri UN Ni­ki Hej­li na­ja­vi­la je da će ad­mi­ni­stra­ci­ja SAD sma­nji­ti svoj do­pri­nos bu­dže­tu Uje­di­nje­nih na­ci­ja za 285 mi­li­o­na do­la­ra u fi­skal­noj 2018–19. go­di­ni.
„Do­bro su po­zna­te ne­e­fi­ka­snost i pre­ko­ra­če­nje po­tro­šnje UN. Vi­še ne­će­mo do­zvo­li­ti da se ko­ri­sti ši­ro­ko­gru­dost ame­rič­kog na­ro­da i osta­ne ne­kon­tro­li­sa­no tro­še­nje”, iz­ja­vi­la je Hej­li­je­va.
Ona je do­da­la da Ame­ri­ka na­mje­ra­va da tra­ži šted­nju i tran­spa­rent­nost ra­da or­ga­ni­za­ci­je.
Ra­ni­je je Ge­ne­ral­na skup­šti­na usvo­ji­la bu­džet UN u vi­si­ni od 5,39 mi­li­jar­di do­la­ra. Na­ve­de­no je da je ovu ini­ci­ja­ti­vu po­kre­nuo Va­šing­ton, na­gla­siv­ši nje­nu ne­e­fi­ka­snost.
Sma­nje­nje fi­nan­si­ra­nja bi se mo­glo ti­ca­ti mi­si­je UN u Pa­le­sti­ni, Li­bi­ji i Av­ga­ni­sta­nu, i po­sta­ti raz­log za ob­u­sta­vlja­nje pro­gra­ma raz­vo­ja svjet­ske or­ga­ni­za­ci­je i naj­ma no­vih slu­žbe­ni­ka.
Re­dov­ni bu­džet or­ga­ni­za­ci­je se for­mi­ra od upla­ta 193 dr­ža­ve-čla­ni­ce. Naj­vi­še upla­ću­ju SAD – 22 od­sto su­me.
(Sput­njik)


Na­val­nom za­bra­nje­na kan­di­da­tu­ra

Cen­tral­na iz­bor­na ko­mi­si­ja Ru­si­je zva­nič­no je za­bra­ni­la li­de­ru opo­zi­ci­je Alek­se­ju Na­val­nom da se kan­di­du­je za mje­sto pred­sjed­ni­ka te ze­mlje, pre­ni­je­li su ru­ski me­di­ji.
Pred­stav­ni­ci Ko­mi­si­je su iz­gla­sa­li da Na­val­ni ni­je po­go­dan za kan­di­da­tu­ru zbog to­ga što je osu­đen za pre­va­ru, što u re­do­vi­ma opo­zi­ci­je vi­de kao po­li­tič­ku od­ma­zdu.
Na­val­ni bi mo­gao da se kan­di­du­je na iz­bo­ri­ma u mar­tu 2018. go­di­ne sa­mo uko­li­ko do­bi­je spe­ci­jal­nu do­zvo­lu za to ili uko­li­ko pre­su­da bu­de po­ni­šte­na, pre­no­si AP.
Pred­sjed­nik Ru­si­je Vla­di­mir Pu­tin kan­di­do­va­će se za svoj če­tvr­ti man­dat i oče­ku­je da će po­bi­je­di­ti na pred­sjed­nič­kim iz­bo­ri­ma na­red­ne go­di­ne.Sr­na


„Ne­stao” Džu­li­jan Asanž

Na­log osni­va­ča Vi­ki­lik­sa Džu­li­ja­na Asan­ža na Tvi­te­ru ne­stao je si­noć, a ko­ri­sni­ci dru­štve­nih me­di­ja su zbu­nje­ni i pi­ta­ju se šta se de­si­lo.
Ne­ko­li­ko ko­ri­sni­ka sma­tra da je Asanž iz­bri­sao svoj na­log, ali ne­ki mi­sle da ga je kom­pa­ni­ja Tvi­ter su­spen­do­va­la, pre­no­si IB tajms.
Na­log @JulianAssange ne po­sto­ji, raz­log je za sa­da ne­po­znat, a iz­vor bli­zak Vi­ki­lik­su re­kao je da ni­je upo­znat sa pla­no­vi­ma Asan­ža da de­ak­ti­vi­ra svoj na­log.
Ka­ko se na­vo­di, šan­se da je Tvi­ter su­spen­do­vao Asan­žov na­log su ma­le, jer on ne spa­da u ka­te­go­ri­ju po­je­di­na­ca či­je će na­lo­ge de­ak­ti­vi­ra­ti sajt so­ci­jal­nih me­di­ja.
Kom­pa­ni­ja Tvi­ter je 18. de­cem­bra po­sta­vi­la no­va pra­vi­la u ve­zi sa su­spen­zi­jom na­lo­ga, pre­ma ko­ji­ma će uklo­ni­ti bi­lo ko­ju oso­bu ko­ja je po­ve­za­na sa gru­pa­ma mr­žnje na bi­lo ko­ji na­čin.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"