Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-12-26 AMERIČKI STRUČNJACI PREDVIĐAJU POTEZE MOSKVE U SLUČAJU RATA Rusi će uništavati komandne centre
Dan - novi portal
VA­ŠING­TON – U slu­ča­ju ve­ćeg ra­ta, ru­ska voj­ska će se fo­ku­si­ra­ti na uni­šte­nje ko­mand­no-štab­nih cen­ta­ra ne­pri­ja­te­lja i de­struk­ci­ju kom­plet­ne in­fra­struk­tu­re upra­vlja­nja ne­pri­ja­telj­skim je­di­ni­ca­ma, ka­ko na li­ni­ji fron­ta, ta­ko i po nje­go­voj du­bi­ni, sma­tra­ju ame­rič­ki struč­nja­ci.
Struč­nja­ci ame­rič­kog stra­te­škog cen­tra RAND sma­tra­ju da je pri­li­kom iz­vo­đe­nja ovih ope­ra­ci­ja ve­o­ma iz­vje­sna upo­tre­ba sred­sta­va za sajber-elek­tron­ski rat.
Za uni­šte­nje ne­pri­ja­telj­skih ci­lje­va od ope­ra­tiv­nog i stra­te­škog zna­ča­ja ko­ri­sti­će se vi­so­ko­pre­ci­zno oruž­je ve­li­ke ra­zor­ne mo­ći.
Pri­li­kom iz­vo­đe­nja bor­be­nih ope­ra­ci­ja, ru­ska ar­mi­ja će se oslo­ni­ti na ši­ro­ku upo­tre­bu vi­so­ko­mo­bil­ne bor­be­ne teh­ni­ke ko­ju od­li­ku­je ve­li­ka po­kre­tlji­vost i va­tre­na moć.
Ame­rič­ki voj­ni ana­li­ti­ča­ri za­klju­ču­ju da će u iz­vo­đe­nju bor­be­nih dej­sta­va ru­ska ar­mi­ja jed­na­ko ko­ri­sti­ti kon­ven­ci­o­nal­ne i ne­kon­ven­ci­o­nal­ne me­to­de.
Eks­per­ti sma­tra­ju da je stra­te­ška nu­kle­ar­na kom­po­nen­ta ozbilj­no obez­bje­đe­nje za efi­ka­sno dje­lo­va­nje u kri­tič­nim si­tu­a­ci­ja­ma.
Ru­si­ja je usvo­ji­la mo­guć­nost da od­go­vo­ri i nu­kle­ar­nim sred­stvi­ma na ne­nu­kle­ar­ne na­pa­de ko­ji bi pred­sta­vlja­li ozbilj­nu pri­jet­nju te­ri­to­ri­jal­nom in­te­gri­te­tu i su­ve­re­ni­te­tu Ru­ske Fe­de­ra­ci­je, na­vo­di se u stu­di­ji.
Struč­nja­ci su uvje­re­ni da ru­ska ar­mi­ja ne­će po­ku­ša­ti da „za­da­vi” pro­tiv­ni­ka na boj­nom po­lju nad­moć­no­šću u bro­ju voj­ni­ka.
Ak­ce­nat će bi­ti na obra­zo­va­nju spe­ci­ja­li­zo­va­nih tak­tič­kih bor­be­nih sred­sta­va, ko­ja će se u ve­li­koj mje­ri pri­bli­ži­ti za­pad­nim stan­dar­di­ma, za­klju­čak je ove stu­di­je, ko­ju pre­no­se voj­ni por­ta­li.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"