Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-12-26 BRISELSKI PORTAL POLITIKO OBJAVIO
Angela Merkel i dalje kraljica Evrope Možda je Makron više vizionar, ali Angela Merkel je najbolji vodoinstalater na svijetu, kaže jedan njemački industrijalac, dodajući da će joj partnerstvo sa francuskim liderom dati mogućnost da ponovo zauzme vlast
Dan - novi portal
Se­zo­na po­li­tič­kih ne­kro­lo­ga za An­ge­lu Mer­kel je otvo­re­na, ali pre­ra­no je za ot­pi­si­va­nje nje­mač­ke kan­ce­lar­ke, li­der­ke sa naj­du­žim sta­žom u EU, oce­nju­je bri­sel­ski por­tal Po­li­ti­ko.
Mer­ke­lo­va će, ka­ko se na­vo­di, u 2018. go­di­ni uz od­skok na­pra­vi­ti po­vra­tak sa no­vom vla­dom po­sve­će­nom na­pret­ku u in­te­gra­ci­ji Evro­pe, u part­ner­stvu sa fran­cu­skim pred­sjed­ni­kom Ema­nu­e­lom Ma­kro­nom.
Na kra­ju kra­je­va, za­gr­ljaj sa mla­dim i ha­ri­zma­tič­nim fran­cu­skim pred­sjed­ni­kom iz­gle­da kao naj­bo­lja stra­te­gi­ja za op­sta­nak nje­mač­ke kan­ce­lar­ke, ocje­nju­je por­tal.
– Mo­žda je Ma­kron vi­še vi­zi­o­nar, ali An­ge­la Mer­kel je naj­bo­lji vo­do­in­sta­la­ter na svi­je­tu – ka­že je­dan nje­mač­ki in­du­stri­ja­lac, do­da­ju­ći da će joj part­ner­stvo sa fran­cu­skim li­de­rom da­ti mo­guć­nost da po­no­vo za­u­zme vlast.
Lju­di ko­ji su raz­go­va­ra­li sa Mer­ke­lo­vom ka­žu da je ona ne­volj­no ušla u tr­ku za čet­vri man­dat i da se na to od­lu­či­la tek po­što je Do­nald Tramp po­stao pred­sjed­nik SAD iza­zi­va­ju­ći stra­ho­ve o va­ku­u­mu u li­der­stvu u za­pad­nom svi­je­tu, na­vo­di Po­li­ti­ko.
Pod­sje­ća da su ne­ki me­di­ji po­put ma­ga­zi­na „Špigl” i li­sta „Vol­strit žur­nal” po­sli­je lo­ših iz­bor­nih re­zul­ta­ta de­mo­hri­šća­na i ne­u­spje­log po­ku­ša­ja sa­sta­vlja­nja ko­a­li­ci­je sa li­be­ra­li­ma i Ze­le­nih, pro­gla­si­li eru su­mra­ka za An­ge­lu Mer­kel.
Dru­gi su uka­zi­va­li na pret­po­stav­ke da jed­na de­ce­ni­ja ozna­ča­va pri­rod­no vre­men­sko ogra­ni­če­nje za uspje­šne li­de­re u za­pad­nim de­mo­kra­ti­ja­ma, po­put Mar­ga­ret Ta­čer, To­ni­ja Ble­ra, Šar­la de Go­la.
Njem­ci još vje­ru­ju opre­znom sti­lu li­der­stva sred­njeg pu­ta ko­ji je Mer­ke­lo­voj do­nio na­di­mak Mu­ti, i upr­kos ne­za­do­volj­stvu zbog nje­ne po­li­ti­ke otvo­re­nih vra­ta pre­ma mi­li­on iz­bje­gli­ca u 2015. go­di­ni, oni ne žu­re da je za­mi­je­ne.
Mer­kel (63), ko­ja je na vla­sti od 2005. go­di­ne mo­gla bi da pre­tek­ne Kon­ra­da Ade­na­u­e­ra, ko­ji je bio kan­ce­lar 14 go­di­na, i Hel­mu­ta Ko­la, ko­ji je na vla­sti bio 16 go­di­na.
U Evrop­skoj uni­ji, upr­kos Ma­kro­no­vom po­ma­lo ne­fo­ku­si­ra­nom en­tu­zi­ja­zmu, sa­mo Mer­kel mo­že da na­pra­vi rav­no­te­žu iz­me­đu sje­ve­ra i ju­ga, is­to­ka i za­pa­da, lje­vi­ce i de­sni­ce, ocje­nju­je Po­li­ti­ko.
– Ona je i da­lje kra­lji­ca Evro­pe – ka­že ne­i­me­no­va­ni di­plo­ma­ta EU ko­ji vi­še od 10 go­di­na pra­ti nje­no maj­stor­stvo na sa­mi­ti­ma.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, kad ne­ko že­li ne­što da ura­di, obra­ti se nje­mač­koj kan­ce­lar­ki.
– Da ste u za­tvo­ru i da ima­te je­dan po­ziv, mi­slim da bi sva­ki od 27 dru­gih li­de­ra, ipak, po­zvao An­ge­lu Mer­kel – re­kao je on.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"