Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2018-01-03 NAKON ŠTO JE KIM DŽONG UN REKAO DA JE OTVOREN ZA PREGOVORE Seul ponudio dijalog Pjongjangu Sankcije i drugi pritisci počinju da ostavljaju velike posledice na Sjevernu Koreju. Vojnici opasno bježe u Južnu Koreju, napisao je Tramp
Dan - novi portal
Ju­žna Ko­re­ja je po­nu­di­la da odr­ži pre­go­vo­re sa Sje­ver­nom Ko­re­jom o „pat po­zi­ci­ji” u ve­zi sa pro­gra­mom oruž­ja Pjon­gjan­ga, pre­ni­je­li su ju­žno­ko­rej­ski me­di­ji.
Po­ziv na pre­go­vo­re usli­je­dio je dan na­kon što je sje­ver­no­ko­rej­ski li­der Kim Džong Un iz­ja­vio da je Pjon­gjang otvo­ren za pre­go­vo­re, ali i to da će na­sta­vi­ti sa ma­sov­nom pro­iz­vod­njom nu­kle­ar­nih gla­va.
Ko­rej­ski mi­ni­star za uje­di­nje­nje Čo Mjong Gjon iz­ja­vio je da se o po­nu­di pre­go­vo­ra na naj­vi­šem ni­vou raz­go­va­ra­lo sa Va­šing­to­nom, dok je odr­ža­va­nje za­jed­nič­kih voj­nih vje­žbi SAD i Ju­žne Ko­re­je od­go­đe­no do za­vr­šet­ka Zim­skih olim­pij­skih iga­ra u ju­žno­ko­rej­skom gra­du Pjong­čang.
„Iskre­no se ra­du­je­mo di­rekt­nom raz­go­vo­ru sa Pjon­gjan­gom o in­te­re­si­ma obje stra­ne, kao i uče­šću Sje­ver­ne Ko­re­je na Zim­skim olim­pij­skim igra­ma u Pjong­čan­gu”, re­kao je Čo.
Čo je do­dao da je Vla­da Ju­žne Ko­re­je otvo­re­na za raz­go­vor sa Sje­ver­nom Ko­re­jom, neo­vi­sno o vre­me­nu, lo­ka­ci­ji i for­mi raz­go­vo­ra.
Ko­rej­ski mi­ni­star je iz­ja­vio da oče­ku­je da će se raz­go­vo­ri odr­ža­ti u po­gra­nič­nom na­se­lju Pan­mun­džom i da će bi­ti usred­sre­đe­ni na uče­šće Sje­ver­ne Ko­re­je na Olim­pi­ja­di, ali da će se stra­ne do­ta­ći i dru­gih pi­ta­nja, uklju­ču­ju­ći de­nu­kle­a­ri­za­ci­ju Pjon­gjan­ga.
Uko­li­ko raz­go­vo­ri poč­nu u uto­rak, 9. ja­nu­a­ra, bi­će to pr­vi ta­kav di­ja­log još od de­cem­bra 2015. go­di­ne.
Ten­zi­je oko nu­kle­ar­nog i ba­li­stič­kog pro­gra­ma Sje­ver­ne Ko­re­je ra­stu, usled kr­še­nja re­zo­lu­ci­ja Sa­vje­ta bez­bjed­no­sti UN, uz ra­to­bor­nu re­to­ri­ku Va­šing­to­na i Pjon­gjan­ga, ko­ji za­jed­nič­ke voj­ne vje­žbe SAD i Ju­žne Ko­re­je vi­di kao pri­pre­me za rat.
Ame­rič­ki pred­sjed­nik Do­nald Tramp oci­je­nio je da even­tu­al­ni raz­go­vo­ri iz­me­đu Sje­ver­ne i Ju­žne Ko­re­je ima­ju „mje­šo­vit po­ten­ci­jal”, a da sank­ci­je uve­de­ne Pjon­gjan­gu po­či­nju da dje­lu­ju.
„Sank­ci­je i dru­gi pri­ti­sci po­či­nju da osta­vlja­ju ve­li­ke po­sle­di­ce na Sje­ver­nu Ko­re­ju. Voj­ni­ci opa­sno bje­že u Ju­žnu Ko­re­ju”, na­pi­sao je Tramp na Tvi­te­ru, pre­no­si Roj­ters.
„`Rak­etaš’ (Roc­ket man) sa­da že­li da raz­go­va­ra sa Ju­žnom Ko­re­jom pr­vi put. To je mo­žda do­bra vi­jest, a mo­žda i ni­je – vi­dje­će­mo”, do­dao je Tramp alu­di­ra­ju­ći na sje­ver­no­ko­rej­skog li­de­ra Kim Džong Una.Sr­na

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"