Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NOVI DETALJI O UBISTVU JEDNOG OD VOĐA „KAVAČKOG KLANA”
Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca
Dan - novi portal
Nik­ši­ća­nin Da­vo­rin Bal­tić (41), ko­ji je, na­vod­no, bio bli­zak „ka­vač­kom kla­nu”, ubi­jen je u no­ći iz­me­đu 1. i 2. ja­nu­a­ra u Be­o­gra­du. Ka­ko su ob­ja­vi­le „No­vo­sti”, u mo­men­tu li­kvi­da­ci­je, u auto­mo­bi­lu sa njim, na mje­stu su­vo­za­ča, na­la­zi­la se po­li­caj­ka M.N., ku­ma Bal­ti­će­ve su­pru­ge. Ta po­li­caj­ka, ka­ko pre­no­se srp­ski me­di­ji, bi­la je na du­žno­sti u vri­je­me Bal­ti­će­vog ubi­stva. Pre­ma sum­nja­ma is­tra­ži­te­lja, na­kon što su ubi­ce is­pa­li­le smrt­no­sne hi­ce, ona je Bal­ti­ćev pi­štolj ba­ci­la u kon­tej­ner.
Bal­tić je ubi­jen u no­ći iz­me­đu 1. i 2. ja­nu­a­ra u sa­če­ku­ši na Vra­ča­ru. Dok je auto­mo­bi­lom „golf 7” ula­zio u ga­ra­žu, dvo­ji­ca na­pa­da­ča su iz auto­mat­ske pu­ške i pi­što­lja is­pa­li­la 60 hi­ta­ca na nje­ga.
Pre­ma pi­sa­nju „No­vo­sti”, Bal­tić je te ve­če­ri oko po­no­ći po­ve­zao M.N. i do­ve­zao je do zgra­de u In­ter­na­ci­o­nal­nih bri­ga­da 50, gdje je ži­vio kao pod­sta­nar, ka­ko bi če­sti­ta­la No­vu go­di­nu nje­go­voj po­ro­di­ci. Ka­da je kre­nuo da se par­ki­ra, na pri­la­sku ga­ra­ži, iz mra­ka su iza­šla dvo­ji­ca na­pa­da­ča, ko­ji su od­mah za­pu­ca­li. Ubi­ce Bal­ti­ću ni­je­su osta­vi­le ni­ka­kvu mo­guć­nost da pre­ži­vi po­što su u nje­ga is­pa­li­li 60 hi­ta­ca iz pi­što­lja i auto­mat­ske pu­ške.
Bal­tić je po­go­đen sa vi­še me­ta­ka a po­vre­da­ma je pod­le­gao na li­cu mje­sta. Nje­go­va ku­ma po­li­caj­ka pro­šla je bez po­vre­da.
M.N. je slu­žbe­ni­ca po­li­cij­ske sta­ni­ce na Vra­ča­ru. Pro­tiv nje će bi­ti pod­ne­se­na kri­vič­na pri­ja­va zbog ome­ta­nja is­tra­ge po­što je ba­ci­la Bal­ti­ćev pi­štolj na­kon ubi­stva. To oruž­je su pro­na­šle nje­ne ko­le­ge dok su vr­ši­le uvi­đaj. Pi­štolj je po­slat na vje­šta­če­nje ka­ko bi se pro­vje­ri­lo da li je ko­ri­šćen pri­li­kom iz­vr­še­nja ne­kog kri­vič­nog dje­la.
Is­tra­ži­te­lji su sa li­ca mje­sta iz­u­ze­li vi­še tra­go­va, ko­ji su po­sla­ti na vje­šta­če­nje, kao i snim­ke si­gur­no­snih ka­me­ra. Upra­vo pre­ko njih ot­kri­ve­no je da je po­li­caj­ka ba­ci­la pi­štolj ko­ji je pri­pa­dao na­stra­da­lom Nik­ši­ća­ni­nu.
Ubi­ce su od­mah po­bje­gle, na­kon če­ga su, po već vi­đe­nom sce­na­ri­ju, za­pa­li­le auto­mo­bil „to­jo­ta” ko­jim su po­bje­gle sa mje­sta ubi­stva. Uni­šte­no vo­zi­lo pro­na­đe­no je u Uli­ci bra­će Sr­nić, kod bro­ja 53. U nje­mu je po­li­ci­ja na zad­njem sje­di­štu ot­kri­la auto­mat­sku pu­šku, a na mje­stu su­vo­za­ča pi­štolj.
Bal­tić je sve­ga mje­sec da­na ži­vio u Be­o­gra­du. Ubi­ce su pra­ti­le nje­go­vo kre­ta­nje i zna­le su mo­me­nat ka­da će mo­ći da ga li­kvi­di­ra­ju i da po­bjeg­nu.
Bal­tić je u po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma bio ozna­čen kao bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­no li­ce, ali ni­je pra­vo­sna­žno osu­đi­van ni u Cr­noj Go­ri ni u Sr­bi­ji. Va­žio je za vi­so­ko­ran­gi­ra­nog čla­na “ka­vač­kog kla­na”, a do­vo­đen je u ve­zu sa ne­kim li­kvi­da­ci­ja­ma. Ipak, is­tra­žni or­ga­ni ni­je­su uspje­li da pri­ba­ve do­ka­ze za svo­je sum­nje.
Bal­ti­će­vo ime spo­mi­nje se u vi­deo-snim­ku pod na­zi­vom „Ka­vač­ki klan” ko­ji je ob­ja­vljen na Ju­tju­bu. U vi­deo-za­pi­su se vi­di spi­sak „vi­so­ko­po­zi­ci­o­ni­ra­nih čla­no­va kla­na” na ko­jem su: Da­vo­rin Bal­tić, Slo­bo­dan Ka­šće­lan, Igor Bo­žo­vić, Dra­gan Kne­že­vić, Pre­drag Kne­že­vić, Mi­lan Vu­jo­tić, Da­mir Me­ljo­vić i Vla­di­mir Ro­ga­no­vić. Na  tom snim­ku se pr­vi put obje­lo­da­nju­je da Zvi­cer sa­da ko­ri­sti tu­đi iden­ti­tet i da se sa la­žnim pa­so­šem ne­sme­ta­no kre­će po Evro­pi kao Jo­sip Ba­bić, a do de­ta­lja je opi­sa­no i ka­ko su „kav­ča­ni” vr­ši­li eg­ze­ku­ci­je.
M.V.P.


Rat kla­no­va

Rat ko­tor­skih kla­no­va do sa­da je od­nio sko­ro 30 ži­vo­ta. Na­kon vi­še li­kvi­da­ci­ja i bom­ba­ških na­pa­da u Cr­noj Go­ri, su­kob se pre­nio u Sr­bi­ju, kao i u dru­ge ze­mlje re­gi­o­na gde Ko­to­ra­ni ima­ju pri­ja­te­lje i po­ma­ga­če.
„Ška­ljar­ci” i „kav­ča­ni” su ra­ni­je bi­li jed­na kri­mi­nal­na gru­pa ko­ja se, pre­ma po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma, naj­vi­še ba­vi­la šver­com nar­ko­ti­ka. Me­đu­tim, ka­da je 2015. go­di­ne ne­sta­lo 300 ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na, kri­mi­nal­na gru­pa po­di­je­li­la se na dva kla­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"