Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-12-25 MAJKL TARNER TRAŽI DA SE SAD OKRENU BALKANU
Kongresmen predlaže Dejton 2 Ne smijemo da dozvolimo da taj ionako nestabilan region sklizne u nered jer protivnici demokratije jedva čekaju da iskoriste haos- naveo je američki političar
Dan - novi portal
Ame­rič­ki kon­gre­smen i ne­ka­da­šnji gra­do­na­čel­nik Dej­to­na Majkl R. Tar­ner u pi­smu dr­žav­nom se­kre­ta­ru SAD Rek­su Ti­ler­so­nu uka­zao je ,,na pri­je­ku po­tre­bu da se Va­šing­ton okre­ne re­gi­o­nu Bal­ka­na i pre­u­zme vo­de­ću ulo­gu u pro­ce­su po­mi­re­nja” i pred­lo­žio pot­pi­si­va­nje ,,Dej­to­na 2”.
-Pro­šle sed­mi­ce smo obi­lje­ži­li 22. go­di­šnji­cu pot­pi­si­va­nja Dej­ton­skog mi­rov­nog spo­ra­zu­ma, do­go­vo­ra ko­ji je okon­čao vi­še­go­di­šnje kr­vo­pro­li­će i stvo­rio pred­u­slo­ve za traj­ni mir u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni. U to vri­je­me bio sam gra­do­na­čel­nik Dej­to­na i iz pr­ve ru­ke bio svje­dok ka­ko ame­rič­ka di­plo­ma­ti­ja za istim sto­lom oku­plja su­prot­sta­vlje­ne stra­ne- na­veo je Tar­ner u pi­smu Ti­ler­so­nu da­ti­ra­nom na 19. de­cem­bar, pre­no­si Kliks.
On je še­fa Stejt de­part­men­ta oba­vi­je­stio ka­ko stra­hu­je da je ugro­žen mir po­stig­nut u Dej­to­nu.
-Sa­da je ključ­ni pe­ri­od za re­gi­on i SAD mo­ra­ju da po­no­vo pre­u­zmu vođ­stvo i po­mi­re su­prot­sta­vlje­ne- na­veo je Tar­ner.
Do­dao je da je bu­duć­nost Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne od ključ­ne va­žno­sti ne sa­mo za Bal­kan, već i za Evro­a­zi­ju.
-U de­cem­bru pro­šle go­di­ne Ustav­ni sud je iz­gla­sao da ak­tu­el­ni iz­bor­ni za­kon ni­je u skla­du s Usta­vom u po­gle­du et­nič­kih ma­nji­na. Par­la­ment BiH mo­ra br­zo da osi­gu­ra iz­mje­ne tog za­ko­na do iz­bo­ra u ok­to­bru 2018. Ne­u­spjeh u to­me će sko­ro si­gur­no iz­lo­ži­ti opa­sno­sti mir ko­ji tra­je već vi­še od dvi­je de­ce­ni­je- oci­je­nio je Tar­ner.
On je pred­lo­žio da SAD bu­du do­ma­ći­ni pot­pi­si­va­nja no­ve ver­zi­je Dej­ton­skog spo­ra­zu­ma.
-Sr­bi, Bo­šnja­ci, Hr­va­ti i osta­li sa­mo pu­tem ame­rič­kog li­der­stva mo­gu da ži­ve za­jed­no u mi­ru i osi­gu­ra­ju slo­bo­du i jed­na­ka pra­va svim na­ro­di­ma. Ne smi­je­mo da do­zvo­li­mo da taj iona­ko ne­sta­bi­lan re­gi­on skli­zne u ne­red jer pro­tiv­ni­ci de­mo­kra­ti­je je­dva če­ka­ju da is­ko­ri­ste ha­os- na­veo je ame­rič­ki po­li­ti­čar.
On je u pi­smu dr­žav­nom se­kre­ta­ru do­dao i to da su SAD du­žne da po­dr­že mir do ko­jeg su po­mo­gle da se ­do­đe 1995. go­di­ne.
-Na­ša na­ci­ja mo­že da po­tvr­di po­sve­će­nost de­mo­kra­ti­ji ši­rom svi­je­ta vo­de­ći Bo­snu i Her­ce­go­vi­nu kroz ovo pro­ble­ma­tič­no vri­je­me. Ra­do ću po­dr­ža­ti Vas i Vaš tim u ovom ključ­nom po­du­hva­tu- pi­še u pi­smu ame­rič­kog kon­gre­sme­na.
(RTS)


Do­go­vor bez upli­ta­nja stra­na­ca

Pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik iz­ja­vio je, ko­men­ta­ri­šu­ći pred­log ame­rič­kog kon­gre­sme­na Maj­kla Tar­ne­ra da se pot­pi­še ,,Dej­ton dva”, da on ni­je za to već za unu­tra­šnji do­go­vor bez upli­ta­nja stra­na­ca.
-Za me­ne je pri­hva­tljiv okvir­ni i iz­vor­ni Dej­ton. BiH je da­le­ko od funk­ci­o­ni­sa­nja i to vi­di­mo u za­jed­nič­kim in­sti­tu­ci­ja­ma. Zna­ju­ći ka­ko dje­lu­ju ti kon­gre­sme­ni, se­na­to­ri u ame­rič­kom si­ste­mu, mo­gu­će da se ra­di o ne­či­jem lo­bi­ra­nju. Mi­slim da ne­ma po­tre­be za Dej­to­nom dva. Mi ni­smo za to- re­kao je Mi­lo­rad Do­dik za re­gi­o­nal­nu te­le­vi­zi­ju N1.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"