Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2018-01-03 MINISTRA ODBRANE ČUVA VOJNA POLICIJA
Boškoviću ugrožena bezbjednost? Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obezbjeđuju se po mjestu rada i u pokretu, a kada to nalaže procjena njihove ugroženosti i po mjestu stanovanja, navodi se u vladinoj odluci o određivanju vojnih objekata i lica koje obezbjeđuje vojna policija
Dan - novi portal
Mi­ni­stra od­bra­ne Pre­dra­ga Bo­ško­vi­ća ču­va voj­na po­li­ci­ja, po­tvr­đe­no je „Da­nu” iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne. Pre­ma pro­pi­si­ma ko­ji­ma se de­fi­ni­še ko­ga ču­va i obez­bje­đu­je voj­na po­li­ci­ja, pra­vo na za­šti­tu ima mi­ni­star od­bra­ne ka­da to na­la­že pro­cje­na nje­go­ve ugro­že­no­sti.
Iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne (MO) ni­je­su de­cid­no od­go­vo­ri­li na pi­ta­nje „Da­na“ zbog če­ga voj­ska uče­stvu­je u za­šti­ti mi­ni­stra, ali su se po­zva­li na Od­lu­ku o od­re­đi­va­nju voj­nih obje­ka­ta i li­ca ko­je obez­bje­đu­je voj­na po­li­ci­ja, pre­ma ko­joj ima pra­vo na za­šti­tu, kad to na­la­že pro­cje­na nje­go­ve ugro­že­no­sti. Bo­ško­vić se na jav­nim do­ga­đa­ji­ma po­ja­vlju­je sa tje­lo­hra­ni­te­lji­ma. U prat­nji voj­ne po­li­ci­je je ne­dav­no do­šao i u šo­ping mol Del­ta si­ti u Pod­go­ri­ci, u ko­jem su MO i VCG pro­mo­vi­sa­li voj­ni po­ziv.
Bo­ško­vić ne­ma pra­vo na po­li­cij­sku za­šti­tu kao šti­će­na lič­nost ko­ju obez­bje­đu­ju slu­žbe­ni­ci Upra­ve po­li­ci­je, što su „Da­nu“ po­tvr­di­li iz ovog re­so­ra.
– Na osno­vu Za­ko­na o voj­sci, Vla­da je do­ni­je­la Od­lu­ku o od­re­đi­va­nju voj­nih obje­ka­ta i li­ca ko­je obez­bje­đu­je voj­na po­li­ci­ja. Na­vede­nim ak­tom, iz­me­đu osta­log, pro­pi­sa­no je da voj­na po­li­ci­ja obez­bje­đu­je mi­ni­stra od­bra­ne po mje­stu ra­da i u po­kre­tu, a kad to na­la­že pro­cje­na nje­go­ve ugro­že­no­sti i po mje­stu sta­no­va­nja – ka­za­li su „Da­nu“ iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne.
Ka­ko po­ja­šnja­va­ju, ovla­šće­nja voj­ne po­li­ci­je i nji­ho­vo po­stu­pa­nje u po­slo­vi­ma obez­bje­đe­nja šti­će­nih li­ca de­talj­no je pro­pi­sa­no Za­ko­nom o voj­sci i Pra­vi­li­ma slu­žbe voj­ne po­li­ci­je.
– Svoj­stvo šti­će­ne lič­no­sti ve­za­no je po­zi­ci­ju, od­no­sno funk­ci­ju, ko­ju Bo­ško­vić oba­vlja, i sva­ki mi­ni­star od­bra­ne je imao iden­ti­čan sta­tus. U me­đu­na­rod­noj re­gu­la­ti­vi je iden­tič­no rje­še­nje po ko­jem su mi­ni­stri od­bra­ne šti­će­na li­ca u ze­mlja­ma u ko­ji­ma oba­vlja­ju funk­ci­ju. Nji­ho­va za­šti­ta se obez­bje­đu­je i za vri­je­me bo­rav­ka u Cr­noj Go­ri, od stra­ne ci­vil­ne po­li­ci­je, u skla­du sa Od­lu­kom o od­re­đi­va­nju li­ca i obje­ka­ta ko­je obez­bje­đu­je po­li­ci­ja – sa­op­šti­li su iz tog re­so­ra.
Od­lu­ku po ko­joj Bo­ško­vi­ća ču­va voj­na po­li­ci­ja Vla­da je do­ni­je­la na osno­vu Za­ko­na o Voj­sci Cr­ne Go­re, na sjed­ni­ci ko­ja je odr­ža­na 13. ju­na 2013. go­di­ne, ka­da je pre­mi­jer bio Mi­lo Đu­ka­no­vić. Pre­ma toj od­lu­ci, voj­na po­li­ci­ja obez­bje­đu­je objek­te u ko­ji­ma su smje­šte­ni Mi­ni­star­stvo od­bra­ne, Ge­ne­ral­štab Voj­ske Cr­ne Go­re i Di­rek­ci­ja za za­šti­tu taj­nih po­da­ta­ka, ali i dru­ge objek­te ko­ji ko­ri­ste ovi or­ga­ni, ka­da pro­cje­na ugro­že­no­sti to na­la­že.
U pro­pi­su pi­še da voj­na po­li­ci­ja obez­bje­đu­je mi­ni­stra od­bra­ne i na­čel­ni­ka Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Cr­ne Go­re.
– Li­ca iz sta­va 1 čla­na 3 ove od­lu­ke obez­bje­đu­ju se po mje­stu ra­da i u po­kre­tu, a kad to na­la­že pro­cje­na nji­ho­ve ugro­že­no­sti i po mje­stu sta­no­va­nja. Kad pro­cje­na ugro­že­no­sti na­la­že, Voj­na po­li­ci­ja, uz sa­gla­snost mi­ni­stra od­bra­ne, obez­bje­đu­je i dru­ga li­ca iz Mi­ni­star­stva, Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Cr­ne Go­re i Di­rek­ci­je za za­šti­tu taj­nih po­da­ta­ka – pi­še u od­lu­ci Vla­de.
Čla­nom če­ti­ri de­fi­ni­sa­no je da voj­na po­li­ci­ja obez­bje­đu­je i mi­ni­stra od­bra­ne stra­ne dr­ža­ve, pri­pad­ni­ke stra­nih oru­ža­nih sna­ga či­na ge­ne­ra­la, od­no­sno ad­mi­ra­la, za vri­je­me nji­ho­vog bo­rav­ka u Cr­noj Go­ri, a kad pro­cje­na ugro­že­no­sti na­la­že, obez­bje­đu­je i dru­ge voj­ne pred­stav­ni­ke stra­nih dr­ža­va.A.O.


Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić osta­la bez za­šti­te

Pret­hod­ne mi­ni­stre od­bra­ne obez­bje­đi­va­li su pri­pad­ni­ci Upra­ve po­li­ci­je. Vla­da je 2013. go­di­ne do­ni­je­la od­lu­ku ko­jom je mi­ni­star od­bra­ne ( u tom pe­ri­o­du mi­ni­star od­bra­ne je bi­la Mi­li­ca Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić) ostao bez po­li­cij­ske za­šti­te, a do­bi­li su je mi­ni­star prav­de (ta­da Du­ško Mar­ko­vić) i pred­sjed­nik Vr­hov­nog su­da (ak­tu­el­na pred­sjed­ni­ca Ve­sna Me­de­ni­ca).

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"