Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zajedno i u smrt * Spreman sam i na sto godina robije * Kap po kap uništiše KAP * Zbrinuli porodice u državnim institucijama * Zajedno i u smrt * Dan kada je narod odbranio državu * Zid za čelo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Svetalana Pešić, Centar za građansko obrazovanj:
– Kada je riječ o načinu trošenja budžetskih sredstava imamo dvostruke aršine. Najugroženiji slojevi jasno vide da se preko njih prelama sva štednja, dok se na drugim stranama neštedimice troši.

Vic Dana :)

Pripremili se ludaci da pobjegnu iz ludnice i spremili plan:
1. Uspavati čuvara i uzeti ključeve.
2. Otvoriti prva i druga vrata.
3 Pobjeći na slobodu!
I jedne večeri krenuli, uspavili čuvara, otvorili prva i druga vrata i onda je vođa rekao:
●Proba uspjela, sjutra bježimo!

Žena u parku nailazi na starca i ne može a da ne primijeti koliko srećno izgleda. Zastane i pita ga:
- Izgledate tako srećno i zadovoljno! Koja je tajna tako srećnog i dugog života!?
- Pušim kamaru cigareta, pijem litar piva dnevno, jedem samo masnu hranu i nikada ne vježbam.
- Stvarno!? Nevjerovatno! A koliko imate godina?
- 36.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-07-11 FORMIRANJE KOSOVSKIH INSTITUCIJA NA ,,TANKOM LEDU’’
Haradinaj uvjeren da će biti premijer Haradinaj zove, Mustafa neće
Dan - novi portal
Ra­muš Ha­ra­di­naj, kan­di­dat za pre­mi­je­ra ve­li­ke ko­a­li­ci­je oku­plje­ne oko Ta­či­je­ve De­mo­krat­ske par­ti­je Ko­so­va, po­zvao je po­li­tič­ke par­ti­je na kon­sul­ta­ci­je o for­mi­ra­nju no­ve ko­sov­ske vla­de, pre­ni­je­li su pri­štin­ski me­di­ji, ko­ji, me­đu­tim, na­vo­de i da je od­la­ze­ći pre­mi­jer i li­der DSK Isa Mu­sta­fa po­ru­čio da se ne­će oda­zva­ti ovom po­zi­vu.
Ha­ra­di­naj, ko­jeg zva­nič­ni Be­o­grad te­re­ti za rat­ne zlo­či­ne nad ci­vil­nim sta­nov­ni­štvom to­kom po­sled­njih su­ko­ba, na kon­sul­ta­ci­je o for­mi­ra­nju vla­de po­zvao je i ra­di­kal­ni po­kret Sa­mo­o­pre­dje­lje­nje, DSK i Srp­sku li­stu.
Na­kon po­tvr­đe­nih ko­nač­nih re­zul­ta­ta van­red­nih iz­bo­ra na KiM, sli­je­di for­mi­ra­nje in­sti­tu­ci­ja. Na osno­vu ko­nač­nih re­zul­ta­ta sa­op­šte­nih to­kom vi­ken­da, Srp­ska li­sta ima de­vet od de­set re­zer­vi­sa­nih mje­sta za Sr­be u ko­sov­skoj skup­šti­i­ni.
Pre­ma p­ra­vi­li­ma, neo­p­hod­no je u ro­ku od mje­sec da­na kon­sti­tu­i­sa­ti no­vi sa­ziv ko­sov­ske skup­šti­ne. Ko­nač­ni re­zul­ta­ti su pro­gla­še­ni 8. ju­la, pa je pre­ma to­me do 8. av­gu­sta oba­ve­zno for­mi­ra­ti no­vi sa­ziv par­la­men­ta. Oče­ku­je se da se upo­re­do sa tim pro­ce­som od­vi­ja i for­mi­ra­nje vla­de. Ko­sov­ski pred­sjed­nik Ha­šim Ta­či ima rok od ne­dje­lju da­na da oba­vi kon­sul­ta­ci­je sa stran­ka­ma i da on­da od­lu­či ko­me će po­vje­ri­ti man­dat. No­vi man­da­tar ima za­tim rok od 15 da­na da obez­bi­je­di ve­ći­nu, a ako to ne us­pi­je, on­da ko­sov­ski pred­sjed­nik ima dis­kre­ci­o­no pra­vo da man­dat po­vje­ri dru­goj oso­bi.
Naj­ve­će šan­se da mu se po­vje­ri man­dat za for­mi­ra­nje bu­du­će ko­sov­ske vla­de, pre­ma sa­da­šnjim na­ja­va­ma, ima Ra­muš Ha­ra­di­naj, iz ta­ko­zva­ne ko­a­li­ci­je PAN ko­ju či­ne De­mo­krat­ska par­ti­ja, Ali­jan­sa za bu­duć­nost i Ini­ci­ja­ti­va za Ko­so­vo. Ta ko­a­li­ci­ja je na iz­bo­ri­ma do­bi­la naj­vi­še gla­so­va. Ha­ra­di­naj i lju­di iz nje­go­ve stran­ke po­na­vlja­ju da ima­ju do­volj­nu ve­ći­nu po­sla­ni­ka.
I sam Ha­šim Ta­či je ka­zao da ga je Ha­ra­di­naj uvje­rio u to, i uko­li­ko je to isti­na, on­da bi u vla­da­ju­ćoj ve­ći­ni bi­li i pred­stav­ni­ci Srp­ske li­ste. Me­đu­tim, pred­stav­ni­ci Srp­ske li­ste se još ni­su iz­ja­sni­li o bu­du­ćoj ko­a­li­ci­ji, od­no­sno ni­su is­ta­kli šta su strikt­no nji­ho­vi za­htje­vi za ula­zak u vla­du. Iako iz ta­bo­ra Ha­ra­di­na­ja is­ti­ču da će vla­du for­mi­ra­ti ve­o­ma br­zo, či­ni se da to ne­će ići glat­ko.
Iz De­mo­krat­ske par­ti­je su na­ja­vi­li da će kan­di­dat ko­a­li­ci­je PAN za pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne bi­ti Ka­dri Ve­se­li, ko­ji je tu funk­ci­ju oba­vljao i u pro­šlom man­da­tu. Ka­žu da ne oče­ku­ju pro­blem oko nje­go­vog iz­bo­ra, jer pred­sjed­ni­ka par­la­men­ta sa 61. gla­som bi­ra­ju svi po­sla­ni­ci, i da je tu po­dr­šku lak­še do­bi­ti ne­go po­dr­šku pri­li­kom iz­bo­ra no­ve vla­de.
(RTS)- (Tan­jug)


Kur­ti če­ka red

Po­sto­je re­zer­ve da oni ko­ji bu­du gla­sa­li za pred­sjed­ni­ka skup­šti­ne, ne­će gla­sa­ti i za no­vu vla­du, iako su kan­di­da­ti za pred­sjed­ni­ka par­la­men­ta i pre­mi­je­ra, iz iste ko­a­li­ci­je. Ako Ha­ra­di­naj ne us­pi­je u for­mi­ra­nju vla­de, Alj­bin Kur­ti iz po­kre­ta Sa­mo­o­pre­dje­lje­nje, sle­de­ći je kan­di­dat za man­da­ta­ra.
Iz tog po­kre­ta su sop­šti­li da su uvje­re­ni da Ha­ra­di­naj ne­će us­pje­ti da obez­bi­je­di ve­ći­nu, i da će sa­če­ka­ti da Ha­ra­di­naj is­ko­ri­sti svo­je pra­vo.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"