Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zajedno i u smrt * Spreman sam i na sto godina robije * Kap po kap uništiše KAP * Zbrinuli porodice u državnim institucijama * Zajedno i u smrt * Dan kada je narod odbranio državu * Zid za čelo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Svetalana Pešić, Centar za građansko obrazovanj:
– Kada je riječ o načinu trošenja budžetskih sredstava imamo dvostruke aršine. Najugroženiji slojevi jasno vide da se preko njih prelama sva štednja, dok se na drugim stranama neštedimice troši.

Vic Dana :)

Pripremili se ludaci da pobjegnu iz ludnice i spremili plan:
1. Uspavati čuvara i uzeti ključeve.
2. Otvoriti prva i druga vrata.
3 Pobjeći na slobodu!
I jedne večeri krenuli, uspavili čuvara, otvorili prva i druga vrata i onda je vođa rekao:
●Proba uspjela, sjutra bježimo!

Žena u parku nailazi na starca i ne može a da ne primijeti koliko srećno izgleda. Zastane i pita ga:
- Izgledate tako srećno i zadovoljno! Koja je tajna tako srećnog i dugog života!?
- Pušim kamaru cigareta, pijem litar piva dnevno, jedem samo masnu hranu i nikada ne vježbam.
- Stvarno!? Nevjerovatno! A koliko imate godina?
- 36.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija DVERI TVRDE DA VUČIĆ I SNS NASTAVLJAJU S OBMANAMA Stranci postaju vlasnici Srbije
Dan - novi portal
Po­kret Dve­ri pro­zvao je na­pred­nja­ke i nji­ho­vog li­de­ra i pred­sjed­ni­ka Sr­bi­je Alek­san­dra Vu­či­ća da opet ob­ma­nju­ju na­rod u ve­zi sa pro­da­jom ze­mlje stran­ci­ma. Po­sla­nik Dve­ri Ivan Ko­stić pod­sje­tio je Vu­či­ća da je u pre­mi­jer­skom eks­po­zeu av­gu­sta 2016. go­di­ne re­kao da će Vla­da na­ci­o­nal­ne in­te­re­se za­stu­pa­ti u skla­du sa naj­bo­ljim prin­ci­pi­ma ko­je je EU usa­gla­si­la sa no­vim dr­ža­va­ma čla­ni­ca­ma, po­put Ma­đar­ske i Polj­ske, ko­ji­ma je odo­bre­no se­dam, od­no­sno 12 go­di­na, da odr­ža­va­ju po­sto­je­će na­ci­o­nal­ne od­red­be ko­je ogra­ni­ča­va­ju pro­da­ju po­ljo­pri­vred­nog ze­mlji­šta stran­ci­ma. Ka­ko is­ti­če Ko­stić, po ko zna ko­ji put SNS je pre­va­rio i svo­je gla­sa­če i osta­li na­rod u Sr­bi­ji.
-Od 2012. go­di­ne na­pred­nja­ci nam pri­ča­ju ka­ko se iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o po­ljo­pri­vred­nom ze­mlji­štu ne­će do­zvo­li­ti pro­da­ja ze­mlje stran­ci­ma, i sa­da se po­ka­zu­je da su nas opet sla­ga­li. Pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci u Skup­šti­ni Sr­bi­je su pred­stav­ni­ci Vla­de go­vo­ri­li da će pri­mi­je­ni­ti mo­del iz ze­ma­lja u okru­že­nju i sla­ga­li su. Mo­del ze­ma­lja u okru­že­nju je da se odloži pro­da­ja dr­žav­ne ze­mlje na­kon ula­ska u EU, i o to­me je go­vo­rio Vu­čić u svo­me eks­po­zeu, a i mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de Ne­di­mo­vić je u mar­tu ove go­di­ne u Iva­nji­ci pred ma­li­na­ri­ma iz­ja­vio da ne­će bi­ti pro­da­je ze­mlje stran­ci­ma i da će na­še pro­pi­se uskla­di­ti do 1.sep­tem­bra. I šta je na kra­ju is­pa­lo? Sa­mo još jed­na ve­li­ka laž SNS-a i nji­ho­vih sa­te­li­ta u vla­sti, iz­ja­vio je Ko­stić.
On je upi­tao ka­kve su to iz­mje­ne za­ko­na ko­je omo­gu­ća­va­ju da se ze­mlja pro­da­je oni­ma ko­ji ima­ju fir­me re­gi­stro­va­ne pri­je pet go­di­na u Sr­bi­ji i fi­zič­kim li­ci­ma ko­ji ima­ju pre­bi­va­li­šte se­dam go­di­na u Sr­bi­ji.
-U če­mu je tu ogra­ni­če­nje? Pa sa­mo u Sr­bi­ji ima na de­se­ti­ne hi­lja­da stra­na­ca ko­ji ima­ju re­gi­stro­va­ne fir­me vi­še od pet go­di­na i pre­bi­va­li­šte u Sr­bi­ji, po­ru­ču­ju Dve­ri i pi­ta­ju što taj rok ni­je 25 go­di­na kao u Dan­skoj, gde ne mo­že­te po­sta­ti vla­snik ze­mlje ako ne­ma­te i do­kaz da ste če­tvrt vi­je­ka ži­vje­li u se­li­ma bez pre­ki­da.
-Još 2005. go­di­ne su stran­ci ot­kri­li ru­pu u srp­skom za­ko­no­dav­stvu da ako osnu­ješ fir­mu u Sr­bi­ji mo­žeš da ku­pu­ješ i po­ljo­pri­vred­no ze­mlji­šte. Ta­ko da mi da­nas već ima­mo stran­ce ko­ji su vla­sni­ci oko 18.000 hek­ta­ra na­šeg ze­mlji­šta. I umje­sto da se sa­da ne­što ura­di u in­te­re­su do­ma­ćih po­ljo­pri­vred­nih pro­iz­vo­đa­ča, ova Vla­da će da bu­de još li­be­ral­ni­ja i da oza­ko­ni pro­da­ju ze­mlje stran­ci­ma. Šta je sle­de­će: pre­da­ja Ko­so­va, uvo­đe­nje sank­ci­ja Ru­si­ji i na kra­ju ula­zak u NA­TO? Da li je to po­li­ti­ka za ko­ju su gla­sa­li gla­sa­či SNS-a i SPS-a? Na­še je da uka­zu­je­mo na ove la­ži i ma­ni­pu­la­ci­je ko­je slu­ša­mo već šest go­di­na i da če­ka­mo ka­da će se na­rod otri­je­zni­ti od ovog pi­jan­stva, ko­jim ga je opio ve­li­ki mag ma­ni­pu­la­ci­je Alek­san­dar Vu­čić- re­kao je Ko­stić. M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"