Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zajedno i u smrt * Spreman sam i na sto godina robije * Kap po kap uništiše KAP * Zbrinuli porodice u državnim institucijama * Zajedno i u smrt * Dan kada je narod odbranio državu * Zid za čelo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Svetalana Pešić, Centar za građansko obrazovanj:
– Kada je riječ o načinu trošenja budžetskih sredstava imamo dvostruke aršine. Najugroženiji slojevi jasno vide da se preko njih prelama sva štednja, dok se na drugim stranama neštedimice troši.

Vic Dana :)

Pripremili se ludaci da pobjegnu iz ludnice i spremili plan:
1. Uspavati čuvara i uzeti ključeve.
2. Otvoriti prva i druga vrata.
3 Pobjeći na slobodu!
I jedne večeri krenuli, uspavili čuvara, otvorili prva i druga vrata i onda je vođa rekao:
●Proba uspjela, sjutra bježimo!

Žena u parku nailazi na starca i ne može a da ne primijeti koliko srećno izgleda. Zastane i pita ga:
- Izgledate tako srećno i zadovoljno! Koja je tajna tako srećnog i dugog života!?
- Pušim kamaru cigareta, pijem litar piva dnevno, jedem samo masnu hranu i nikada ne vježbam.
- Stvarno!? Nevjerovatno! A koliko imate godina?
- 36.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-07-13 SPECIJALNI SUD POSLAO U ZATVOR BIVŠEG MINISTRA, NJEGOVOG ZAMJENIKA I DIREKTORA PUTEVA SRBIJE Oliver Dulić osuđen na tri i po godine robije Očekivao sam da će biti izrečena oslobađajuća presuda, jer su svi dokazi ukazivali da nema krivičnog djela. Osuđen sam zbog Zakona o planiranju i izgradnji, sa kojim nemam nikakve veze – rekao je Dulić
Dan - novi portal
Spe­ci­jal­ni sud u Be­o­gra­du osu­dio je ne­ka­da­šnjeg mi­ni­stra eko­lo­gi­je Oli­ve­ra Du­li­ća na tri i po go­di­ne za­tvo­ra po op­tu­žbi da je zlo­u­po­tri­je­bio slu­žbe­ni po­lo­žaj pri­li­kom iz­da­va­nja do­zvo­la za rad pred­u­ze­ću Nu­ba in­vest”2009. go­di­ne.
Istom pr­vo­ste­pe­nom pre­su­dom, Du­li­ćev ta­da­šnji za­mje­nik Ne­boj­ša Ja­njić osu­đen je na tri go­di­ne za­tvo­ra, a di­rek­tor „Pu­te­va Sr­bi­je” Zo­ran Drob­njak na go­di­nu za­tvo­ra.
Istom pre­su­dom iz­re­če­na im je i za­bra­na oba­vlja­nja po­slo­va u dr­žav­nim or­ga­ni­ma u tra­ja­nju od po pet go­di­na za Du­li­ća i Ja­nji­ća i tri go­di­ne za Drob­nja­ka.
U pi­ta­nju je pr­vo­ste­pe­na pre­su­da, na ko­ju i osu­đe­ni i Tu­ži­la­štvo za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal ima­ju pra­vo da ulo­že žal­bu.
Sud je za­klju­čio da su op­tu­že­ni kri­vi i da su do­ka­za­ni na­vo­di iz op­tu­žni­ce ko­jom ih tu­ži­la­štvo te­re­ti za pro­du­že­no kri­vič­no de­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja u sa­i­zvr­ši­la­štvu.
Du­lić je re­kao no­vi­na­ri­ma da će na­sta­vi­ti da se bo­ri i da će se ža­li­ti na tu pre­su­du, tvr­de­ći da ni­je po­či­nio ni­ka­kvo kri­vič­no dje­lo.
– Oče­ki­vao sam da će da­nas bi­ti iz­re­če­na oslo­ba­đa­ju­ća pre­su­da jer su svi do­ka­zi uka­zi­va­li da ne­ma kri­vič­nog dje­la. Osu­đen sam zbog Za­ko­na o pla­ni­ra­nju i iz­grad­nji, sa ko­jim ne­mam ni­ka­kve ve­ze –ka­zao je Du­lić ju­če no­vi­na­ri­ma is­pred Spe­ci­jal­nog su­da na­kon iz­ri­ca­nja pre­su­de.
On je do­dao da je za­do­vo­ljan jer su no­vi­na­ri mo­gli da ču­ju da on ni­je pri­ba­vio ni­ka­kvu lič­nu imo­vin­sku ko­rist, ni­ti da se u pre­su­di po­mi­nju bi­lo ka­kve mi­li­jar­de.

Po­no­vio je da ni­je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo, ni­ti da bi to uči­nio da bi ušte­dio no­vac ne­koj te­le­ko­mu­ni­ka­ci­o­noj kom­pa­ni­ji.
– Na­sta­vi­ću da se bo­rim, ulo­ži­će­mo žal­bu, a ako ni po toj žal­bi ne bu­de­mo oslo­bo­đe­ni, po­tra­ži­će­mo prav­du u Stra­zbu­ru – na­ja­vio je Du­lić.
On je op­tu­žen da je dao usme­ni na­log Ja­nji­ću da se iz­da­ju lo­ka­cij­ske i gra­đe­vin­ske do­zvo­le za po­sta­vlja­nje op­tič­kih ka­blo­va slo­ve­nač­kom pred­u­ze­ću Nu­ba in­vest iako ono ni­je ima­lo neo­p­hod­nu do­ku­men­ta­ci­ju u skla­du sa Za­ko­nom o pla­ni­ra­nju i iz­grad­nji i Za­ko­nom o jav­nim pu­te­vi­ma.
Ja­njić je, pre­ma op­tu­žni­ci, pri­hva­tio Du­li­ćev usme­ni na­log, a Drob­njak je 18. sep­tem­bra 2009. iz­dao spor­ne do­zvo­le iako za to ni­su bi­li is­pu­nje­ni neo­p­hod­ni uslo­vi.
Pre­ma tvrd­nja­ma tu­ži­la­štva, iz­da­va­njem zah­ti­je­va­nih do­zvo­la pred­u­ze­ću Nu­ba in­vest je omo­gu­će­no da pri­stu­pi iz­grad­nji op­tič­ke mre­že ka­blo­va na dr­žav­nim pu­te­vi­ma ko­ji­ma upra­vlja­ju „Pu­te­vi Sr­bi­je”, i to na naj­va­žni­jim ko­ri­do­ri­ma od Be­o­gra­da do gra­ni­ce sa Hr­vat­skom, Ma­đar­skom, Ru­mu­ni­jom, Bu­gar­skom i Ma­ke­do­ni­jom.
M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"