Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zajedno i u smrt * Spreman sam i na sto godina robije * Kap po kap uništiše KAP * Zbrinuli porodice u državnim institucijama * Zajedno i u smrt * Dan kada je narod odbranio državu * Zid za čelo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Svetalana Pešić, Centar za građansko obrazovanj:
– Kada je riječ o načinu trošenja budžetskih sredstava imamo dvostruke aršine. Najugroženiji slojevi jasno vide da se preko njih prelama sva štednja, dok se na drugim stranama neštedimice troši.

Vic Dana :)

Pripremili se ludaci da pobjegnu iz ludnice i spremili plan:
1. Uspavati čuvara i uzeti ključeve.
2. Otvoriti prva i druga vrata.
3 Pobjeći na slobodu!
I jedne večeri krenuli, uspavili čuvara, otvorili prva i druga vrata i onda je vođa rekao:
●Proba uspjela, sjutra bježimo!

Žena u parku nailazi na starca i ne može a da ne primijeti koliko srećno izgleda. Zastane i pita ga:
- Izgledate tako srećno i zadovoljno! Koja je tajna tako srećnog i dugog života!?
- Pušim kamaru cigareta, pijem litar piva dnevno, jedem samo masnu hranu i nikada ne vježbam.
- Stvarno!? Nevjerovatno! A koliko imate godina?
- 36.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-07-09 PRIŠTINSKI PORTAL „KALZO” OTKRIO Napravljen tajni plan o preuzimanju cijelog Kosova Tužilac u obrazloženju zahtjeva za hapšenje pripadnika ove grupe (koji ima 41 stranicu) tvrdi da je grupa formirana krajem 2000. godine sa namjerom da „počne tajni rat radi preuzimanja cijele teritorije Kosova naseljene Albancima”
Dan - novi portal
Eulek­sov tu­ži­lac Da­ni­lo Ka­ča­re­li ozna­čio je gru­pu biv­ših pri­pad­ni­ka Oslo­bo­di­lač­ke voj­ske Ko­so­va (OVK) kao „ključ­ne or­ga­ni­za­to­re” mar­tov­skog po­gro­ma 2004. go­di­ne, pi­še pri­štin­ski por­tal „Kal­zo” a pre­no­si „Sput­njik”. Or­ga­ni­za­to­ri su ima­li po­dr­šku naj­vi­ših struk­tu­ra OVK.
Ka­ko na­vo­di „Sput­njik”, tu­ži­lac u obra­zlo­že­nju za­htje­va za hap­še­nje pri­pad­ni­ka ove gru­pe (ko­ji ima 41 stra­ni­cu) tvr­di da je gru­pa for­mi­ra­na kra­jem 2000. go­di­ne sa na­mje­rom da „poč­ne taj­ni rat ra­di pre­u­zi­ma­nja ci­je­le te­ri­to­ri­je Ko­so­va na­se­lje­ne Al­ban­ci­ma”.
Euleks je kao or­ga­ni­za­to­re na­si­lja na­veo Be­dri­ja Kra­sni­ći­ja, Alj­ba­na Di­zda­ri­ja, Baj­ra­ma Kim­ka­ri­ja i Fa­i­ka Kra­sni­ći­ja, na­vo­de­ći da su oni „do­bi­ja­li na­re­đe­nja od vi­so­ko ran­gi­ra­nih ko­man­da­na­ta OVK, ko­ji su, u me­đu­vre­me­nu, za­u­ze­li va­žne po­li­tič­ke po­lo­ža­je”.
„Sli­je­de­ći ta na­re­đe­nja, oni su bi­li uklju­če­ni u ne­ko­li­ko ubi­sta­va, te­ro­ri­stič­kih na­pa­da, za­sje­da, ot­mi­ca i osta­lih ozbilj­nih ne­dje­la”, na­vo­di se u iz­vje­šta­ju i is­ti­če: „Oni su bi­li ključ­ni igra­či u or­ga­ni­zo­va­nju i spro­vo­đe­nju ne­re­da od 17. do 19. mar­ta”.
Mar­tov­ski po­grom još uvi­jek pred­sta­vlja zlo­čin bez ka­zne. U ta­la­su na­si­lja 17. i 18. mar­ta 2004. go­di­ne na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji stra­da­lo je 19 ci­vi­la, 950 lju­di je po­vri­je­đe­no, a 4.000 pro­tje­ra­no. Uni­šte­no je vi­še od 900 obje­ka­ta, uklju­ču­ju­ći 35 srp­skih cr­ka­va i ma­na­sti­ra, me­đu ko­ji­ma i cr­kva Bo­go­ro­di­ca Lje­vi­ška u Pri­zre­nu.
Me­đu­na­rod­ne mi­si­je su u ne­ko­li­ko na­vra­ta mi­je­nja­le mi­šlje­nje o to­me šta se za­pra­vo do­go­di­lo. Na­kon mar­tov­skog na­si­lja uhap­še­no je 270 Al­ba­na­ca, 143 oso­be su osu­đe­ne, ve­ći­na na nov­ča­ne, a 67 na za­tvor­ske ka­zne, ali ne i glav­ni ak­te­ri iz po­li­tič­kih struk­tu­ra i re­do­va biv­še OVK.
Pod­sje­ti­mo, ta­da­šnji ko­man­dant Ju­žnog kri­la NA­TO-a Gre­go­ri Džon­son je ne­re­de oci­je­nio kao or­ga­ni­zo­va­ne, da bi čel­ni­ci me­đu­na­rod­nih mi­si­ja, ka­sni­je iz­ja­vi­li da je mar­tov­ski po­grom bi­la „spon­ta­na re­ak­ci­ja”.
„Is­tra­ga ita­li­jan­skog is­tra­ži­te­lja Da­ni­la Ka­ča­re­li­ja do­šla je do do­ka­za da je ta gru­pa ima­la na ras­po­la­ga­nju de­se­ti­ne `kalašnjikova`, ruč­nih gra­na­ta, mi­tra­lje­ze ka­li­bra 12,7 mi­li­me­ta­ra, što je do­pre­mlje­no iz Al­ba­ni­je za `slučaj da stva­ri kre­nu naopako`”, pi­še „Sput­njik” i do­da­je:
„U do­ku­men­tu se, ta­ko­đe, na­vo­di da je ta gru­pa po­sli­je mar­tov­skih do­ga­đa­ja `malo iz­gu­bi­la po­dr­šku iz po­li­tič­kih kru­go­va, po­seb­no u zo­ni Dukađin`. Du­ka­đin je al­ban­ski na­ziv za Me­to­hi­ju, ko­jom od kra­ja ra­ta na Ko­so­vu” ap­so­lut­nu vlast ima po­ro­di­ca lo­kal­nog ko­man­dan­ta OVK u tom kra­ju Ra­mu­ša Ha­ra­di­na­ja”.
Ovaj do­ku­ment ob­ja­vljen je ne­ko­li­ko da­na po­što je gru­pa Al­ba­na­ca uhap­še­na zbog ubi­stva dvo­ji­ce pri­pad­ni­ka Un­mi­ko­ve po­li­ci­je 23. mar­ta 2004. go­di­ne ne­da­le­ko od Po­du­je­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"