Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-05-11 BRANKA BOŠNJAK POVODOM SUMNJI POJEDINIH OPOZICIONIH KOLEGA
Bošnjak Front neće prekidati bojkot Nijednog momenta nijesam pomislila, a kamoli izrekla da sam za prekid bojkota parlamenta. Izjavila sam da je bojkot počeo da zamara, misleći da sami bojkot bez dodatnog proaktivnog djelovanja opozicije ne daje očekivane rezultate i da ga zato treba ojačati, pojasnila je Bošnjak
Dan - novi portal
Opo­zi­ci­ja ne tre­ba da pre­ki­ne boj­kot par­la­men­ta, već da ga oja­ča do­dat­nim de­mo­krat­skim pri­ti­skom, a stav De­mo­krat­skog fron­ta je da su pro­te­sti naj­bo­lje rje­še­nje, ka­za­la je za „Dan“ Bran­ka Bo­šnjak, po­sla­nik DF-a, is­ti­ču­ći da je nje­na iz­ja­va na pres-kon­fe­ren­ci­ji po­gre­šno pro­tu­ma­če­na od jav­no­sti i ko­le­ga iz opo­zi­ci­je.
– Ni­jed­nog mo­men­ta ni­je­sam po­mi­sli­la, a ka­mo­li iz­re­kla da sam za pre­kid boj­ko­ta par­la­men­ta. Iz­ja­vi­la sam da je boj­kot po­čeo da za­ma­ra, mi­sle­ći da sa­mi boj­kot bez do­dat­nog pro­ak­tiv­nog dje­lo­va­nja opo­zi­ci­je ne da­je oče­ki­va­ne re­zul­ta­te i da ga za­to tre­ba oja­ča­ti. Vri­je­me ne­u­mit­no te­če, a ni­šta se ne de­ša­va po pi­ta­nju van­red­nih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra i uslo­va za nji­ho­vo odr­ža­va­nja i opo­zi­ci­ja mo­ra pod hit­no da se sa­sta­ne i da se do­go­vo­ri o za­jed­nič­kom dje­lo­va­nju – is­ta­kla je Bo­šnjak.
Ona je do­da­la da po­bje­da opo­zi­ci­je u Her­ceg No­vom po­ka­zu­je da gra­đa­ni že­le pro­mje­ne i da DPS vi­še ne­ma upo­ri­šta u na­ro­du.
– Na na­ma je od­go­vor­nost da sa­da za­jed­nič­ki na­đe­mo na­čin da do­đe­mo do van­red­nih par­la­me­ntar­nih iz­bo­ra na pro­lje­će, uz ne­ki vid do­dat­nog de­mo­krat­skog pri­ti­ska po­red boj­ko­ta. Jav­nost zna da mi iz De­mo­krat­skog fron­ta sma­tra­mo da su mir­ni, de­mo­krat­ski, kon­ti­nu­i­ra­ni pro­te­sti naj­bo­lje rje­še­nje, ali ni­je­smo ste­kli uti­sak da nas ko­le­ge iz opo­zi­ci­je u to­me po­dr­ža­va­ju. Za­to sam sma­tra­la da pred­stav­ni­ci te „gra­đan­ske opo­zi­ci­je”, iako sma­tram da je PzP vi­še gra­đan­ska par­ti­ja od mno­gih u tom blo­ku, tre­ba da ini­ci­ra­ju raz­go­vo­re i da ka­žu ka­ko za­mi­šlja­ju da­lje ko­ra­ke opo­zi­ci­je. Po­bje­da na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma vr­lo ma­lo zna­či bez pro­mje­ne vla­sti na dr­žav­nom ni­vou jer je u ovoj pri­vat­noj dr­ža­vi po­ro­di­ce Đu­ka­no­vić sve za­ro­blje­no i cen­tra­li­zo­va­no i do­bro se zna gdje su glav­ne po­lu­ge mo­ći – na­gla­si­la je Bo­šnjak.
Ka­ko je is­ta­kla, po­sta­vlja se ključ­no pi­ta­nje svi­ma že­li­mo li mi stvar­ne pro­mje­ne ili ne i že­le li svi pot­pu­ni ot­klon od ove kri­mi­no­ge­ne vla­sti.
– Na­rod je po­ka­zao da to že­li i mi tre­ba da na­đe­mo na­čin da pra­vil­no ar­ti­ku­li­še­mo to ne­za­do­volj­stvo gra­đa­na. Ni­je­sam baš si­gur­na da svi osta­li či­ni­o­ci dru­štva ko­ji se de­kla­ri­šu kao opo­zi­ci­o­ni to že­le. Mno­gi od njih ne­ma­ju baš ja­san ot­klon, već uvi­jek pro­na­la­ze raz­ne iz­go­vo­re sa­mo da ne do­đe do jedin­stve­nog od­go­vo­ra ovim kri­mi­nal­ci­ma što su nam uzur­pi­ra­li i uni­šti­li Cr­nu Go­ru. De­mo­krat­ski front je ja­san u sve­mu i za­to pro­la­zi­mo kroz ovu gol­go­tu i pro­gon ko­ji nam vlast ser­vi­ra sa svo­jim is­tu­re­nim igra­či­ma i li­je­pi nam raz­ne eti­ke­te, a sa­mo sa ci­ljem da se uni­šti nji­hov naj­ja­či i naj­že­šći pro­tiv­nik– ka­za­la je Bo­šnjak.
Njene kolege iz opozicije iznijele su sumnju o prekidu bojkota parlamenta nakon sporne izjave. Pot­pred­sjed­nik Gra­đan­skog po­kre­ta URA Mi­loš Ko­na­tar poručio je da nema, ni­ti smi­je bi­ti pre­ki­da opo­zi­ci­o­nog boj­ko­ta Skup­šti­ne bez do­go­vo­ra o da­tu­mu po­na­vlja­nja iz­bo­ra i uslo­vi­ma da oni bu­du slo­bod­ni i po­šte­ni.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"