Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika RANKO KRIVOKAPIĆ IZ BUDVE, GDJE SE ODRŽAVA 2BS FORUM, PORUČIO
Krivokapić juče na forumu Mirna smjena vlasti ustavna obaveza
Dan - novi portal
Vra­ća­nje opo­zi­ci­je u skup­štin­ske klu­pe pri­je ob­ja­ve Vla­de da že­li da se do­go­vo­ri oko po­no­vlje­nih iz­bo­ra, bi­lo bi pro­tiv ci­lje­va de­mo­krat­ske ob­no­ve i re­for­mi u Cr­noj Go­ri, oci­je­nio je pred­sjed­nik So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je (SDP) Ran­ko Kri­vo­ka­pić. Upi­tan da li je za­mje­nik po­moć­ni­ka dr­žav­nog se­kre­ta­ra Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va Hojt Bra­jan Ji po­slao po­ru­ku opo­zi­ci­ji da uđe u are­nu i da se bo­ri, a ne da po­sma­tra, Kri­vo­ka­pić je re­kao da je SDP u are­ni i da je vr­lo ži­vo.
– Oče­ku­jem da će opo­zi­ci­ja, a to je SDP i do­sad ra­di­la na­ći na­čin da po­nu­di cje­lo­vit pro­gram ono­ga što će bi­ti po­sli­je sle­de­ćih iz­bo­ra – na­gla­sio je Kri­vo­ka­pić u Bu­dvi, gdje se u or­ga­ni­za­ci­ji Atlant­skog sa­ve­za odr­ža­va 2BS Fo­rum.
Kri­vo­ka­pić je ka­zao da je ustav­na oba­ve­za mir­na smje­na vla­sti.
– Vi­dje­li smo da ne tre­ba da nam se de­si Ma­ke­do­ni­ja da bi­smo se do­go­vo­ri­li i mir­no pre­da­li vlast. Ovi ta­ko­zva­ni iz­bo­ri su od­lo­ži­li tu mir­nu pro­mje­nu vla­sti, ali je to ne­iz­bje­žno na sle­de­ćim iz­bo­ri­ma. To je ono na šta nas je i NA­TO član­stvo pod­sje­ti­lo. Ovo je po­sled­nji Ber­lin­ski zid u Evro­pi. I Bje­lo­ru­si­ja je pro­mi­je­ni­la vlast, a Cr­na Go­ra još ni­je i to je ne­iz­bje­žno – na­gla­sio je Kri­vo­ka­pić.
Hojt Bra­jan Ji je re­kao da po­sla­ni­ci ko­ji boj­ko­tu­ju rad par­la­men­ta od­ba­cu­ju svo­ju od­go­vor­nost. On je 2BS Fo­ru­mu na­veo da je ula­zak Cr­ne Go­re u NA­TO naj­dra­ma­tič­ni­ja pro­mje­na, iako se mno­go to­ga de­ša­va­lo u re­gi­o­nu ove go­di­ne.
– Po­dr­ža­va­će­mo NA­TO kao stub glo­bal­ne bez­bjed­no­sti. Part­ner­stvo SAD i EU ne­će se mi­je­nja­ti. Ame­ri­ka je po­sve­će­na Ali­jan­si – re­kao je Ji.
Pred­sjed­nik Atlant­skog sa­ve­za Sa­vo Ken­te­ra ka­zao je da či­tav re­gi­on što pri­je mo­ra po­sta­ti dio ko­lek­tiv­nog si­ste­ma bez­bjed­no­sti, ka­ko ni­ka­da vi­še ne bi do­la­zi­li u si­tu­a­ci­je iz pro­šlo­sti, i ka­ko ni­ka­da vi­še ne bi ra­to­va­li me­đu­sob­no na ovim pro­sto­ri­ma.
Šef cr­no­gor­ske di­plo­ma­ti­je Sr­đan Dar­ma­no­vić na­veo je da je čla­nom pet Sje­ver­no­a­tlant­skog ugo­vo­ra sva­ka čla­ni­ca NA­TO-a za­šti­će­na ono­li­ko ko­li­ko je to mo­gu­će.
– Po­red to­ga što smo član­stvom utvr­di­li gra­ni­ce kao i iden­ti­tet u re­gi­o­nu, po­sla­li smo sna­žnu po­ru­ku Evrop­skoj uni­ji da ne bri­ne o Cr­noj Go­ri ka­da je bez­bjed­nost u pi­ta­nju – re­kao je Dar­ma­no­vić.
M.V.


Članstvo se formalizuje 5. juna

Član­stvo Cr­ne Go­re u NA­TO da­će pod­strek stra­nim in­ve­sti­to­ri­ma da do­dat­no ula­žu u tu dr­ža­vu, što je naj­bo­lji i naj­br­ži na­čin za rast eko­no­mi­je, oci­je­nje­no je na sa­stan­ku pred­sjed­ni­ka Vla­de Du­ška Mar­ko­vi­ća i za­mje­ni­ka po­moć­ni­ka ame­rič­kog dr­žav­nog se­kre­ta­ra Hojt Bra­ja­na Jia.
– Sa­go­vor­ni­ci su se sa­gla­si­li da je iz­u­zet­no zna­čaj­no na­sta­vi­ti na­po­re na kon­so­li­da­ci­ji jav­nih fi­nan­si­ja (sma­nje­nju jav­nog du­ga i de­fi­ci­ta) i us­po­sta­vlja­nju pu­ne funk­ci­o­nal­no­sti po­li­tič­kog si­ste­ma – pi­še u sa­op­šte­nju.
Is­ti­če se da je Mar­ko­vić po­no­vio svo­ju lič­nu i sprem­nost Vla­de za di­ja­log sa opo­zi­ci­jom ka­ko bi se na­šlo za­jed­nič­ko rje­še­nje za pre­va­zi­la­že­nje iza­zo­va, ali i do­dao da di­ja­log ne zna­če ucje­ne i da se opo­zi­ci­ja mo­ra po­na­ša­ti dr­žav­no od­go­vor­no, a ne po­li­tič­ki pri­stra­sno.
Ka­ko se na­vo­di, pre­mi­jer je upo­znao sa­go­vor­ni­ka da mje­re fi­skal­ne kon­so­li­da­ci­je da­ju re­zul­ta­te, da su pri­ho­di ve­ći u od­no­su na isti pe­ri­od pro­šle go­di­ne, kao i da je sma­nje­na po­tro­šnja. Marković je naveo da će članstvo u NATO biti ozvaničeno najvjerovatnije 5. juna.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"