Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika RASPLAMSAVA SE SUKOB U SOCIJALISTIČKOJ NARODNOJ PARTIJI
Milić i Damjanović Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka Mandat pripada isključivo biračima liste Ključa, a ne vrhu partije ili „firmi”, kako oni vole partiju da zovu, kazao Damjanović Postoje oni koji su naučili da od SNP-a samo uzimaju, a da mu ništa ne daju. Zato nije iznenađenje što Damjanović najavljuje da će ukrasti poslanički mandat, poručuju iz SNP-a
Dan - novi portal
Po­sla­nik Alek­san­dar Da­mja­no­vić po­ru­čio je ru­ko­vod­stvu So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je (SNP), da nje­gov man­dat, ko­ji su za­tra­ži­li da vra­ti, ne pri­pa­da toj par­ti­ji i da ga ne­će vra­ti­ti. Iz So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je sa­op­šte­no je da Da­mja­no­vić na­ja­vlju­je da će ukra­sti po­sla­nič­ki man­dat ko­ji pri­pa­da SNP-u, jer na pr­vom mje­stu, a ni­je mu pr­vi put, sta­vlja lič­nu ko­rist.
Glav­ni od­bor SNP-a u če­tvr­tak je ve­ći­nom gla­so­va raz­ri­je­šio Da­mja­no­vi­ća svih funk­ci­ja u par­ti­ji i po­zvao ga da stran­ci vra­ti po­sla­nič­ki man­dat.
Iz SNP-a su na­ve­li da po­sla­nič­ki man­dat pri­pa­da sa­mo i is­klju­či­vo So­ci­ja­li­stič­koj na­rod­noj par­ti­ji, a ne Klju­ču, ni po­sla­ni­ku lič­no.
– Me­đu­tim, po­sto­je oni ko­ji su na­u­či­li da od SNP-a sa­mo uzi­ma­ju, a da mu ni­šta ne da­ju. Za­to ni­je iz­ne­na­đe­nje što Alek­san­dar Da­mja­no­vić na­ja­vlju­je da će ukra­sti po­sla­nič­ki man­dat ko­ji pri­pa­da SNP-u, jer na pr­vom mje­stu, a ni­je mu pr­vi put, sta­vlja lič­nu ko­rist. Sa­da je, vi­še ne­go ikad, ja­sno zbog če­ga mu sme­ta „sta­nje” u SNP-u, ali mu je za­to sve bi­lo u re­du u jed­noj „ču­ve­noj” ban­ci, ko­ju je kao kon­tro­li­sao. One­mo­gu­ća­vao je da se for­mi­ra Klub po­sla­ni­ka SNP-a, ali se za­to ni­je us­te­zao da u Skup­šti­nu Cr­ne Go­re po­zi­va kao go­ste ta­ko­zva­ne kon­tro­verz­ne bi­zni­sme­ne na sjed­ni­ce, ka­ko je vo­lio da ka­že, svog od­bo­ra. Na­ša par­ti­ja je odav­no nje­go­va me­ta i to za in­te­res i ra­čun onih ko­ji ga ni­je­su for­mal­no pred­la­ga­li i bi­ra­li, ali je­su zdu­šno „po­ma­ga­li”. Ali, sve mu je uza­lud – i sa ote­tim man­da­tom ne mo­že ni­šta SNP-u – sa­op­šte­no je iz So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je Cr­ne Go­re.
U iz­ja­vi za „Dan” po­sla­nik Alek­san­dar Da­mja­no­vić po­ru­čio je da nje­gov man­dat, ko­ji su za­tra­ži­li iz ru­ko­vo­da­stva SNP-a da vra­ti, ne­će vra­t­i­ti jer ne pri­pa­da toj par­ti­ji, već, ka­ko je obra­zlo­žio, ko­a­li­ci­ji Ključ, ko­ja je uče­stvo­va­la na pro­šlo­go­di­šnjim par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma.
– U od­no­su na sa­op­šte­nje „vr­ha” par­ti­je od če­tvrt­ka sa­mo mo­gu da pod­sje­tim da ne po­sto­ji ni jed­na funk­ci­ja ko­ju oba­vljam i ko­ja mi je mo­gla pre­sta­ti „od­lu­kom” Glav­nog od­bo­ra. Na­i­me još 1. mar­ta sam pod­nio ostav­ku na mo­ju je­di­nu funk­ci­ju čla­na GO, o če­mu su i par­ti­ja i jav­nost upo­zna­ti, a član­stvo u op­štin­skom od­bo­ru mi je pre­sta­lo još u sep­tem­bru pro­šle go­di­ne is­te­kom če­tvo­ro­go­di­šnjeg man­da­ta svim čla­no­vi­ma op­štin­skog od­bo­ra – re­kao je Da­mja­no­vić.
Ka­ko je na­gla­sio, „elek­tron­ska sjed­ni­ca” Glav­nog od­bo­ra od če­tvrt­ka je svo­je­vr­stan ap­surd jer se ostav­ka kon­sta­tu­je, a o njoj se ni­ka­da ne gla­sa, i to na­kon dva i po mje­se­ca.
– Još jed­na ob­ma­na u „sa­op­šte­nju” je da sam „ste­kao” man­dat sa li­ste SNP-a iako je op­šte­po­zna­to da je na iz­bo­ri­ma uče­stvo­va­la li­sta Klju­ča, a ne SNP-a. Da­kle, man­dat pri­pa­da is­klju­či­vo bi­ra­či­ma li­ste Klju­ča, a ne vr­hu par­ti­je ili „fir­mi”, ka­ko oni vo­le par­ti­ju da zo­vu. Na kra­ju, istu­pao sam i istu­pa­ću u ime ča­snog član­stva SNP-a i pro­gra­ma par­ti­je ko­ji sam i sam kre­i­rao – za­klju­čio je Da­mja­no­vić.
Pod­sje­ti­mo, u če­tvr­tak je ob­ja­vlje­no da su čla­no­vi Glav­nog od­bo­ra SNP-a iz Be­ra­na po­zva­li li­de­ra stran­ke Sr­đa­na Mi­li­ća da pod­ne­se ostav­ku, tvr­de­ći da u su­prot­nom i Mi­lić i „svi oni ko­ji ova­kvo sta­nje i po­na­ša­nje po­dr­ža­va­ju, dje­lu­ju pro­tiv op­stan­ka SNP-a, i ra­de na nje­go­vom pot­pu­nom ne­stan­ku”.
Od 12 čla­no­va Glav­nog od­bora SNP-a iz Be­ra­na, taj za­htjev ni­je pot­pi­sao je­dan, i to Bo­ris Buć­ko­vić. M.V.


Par­ti­ju od ru­ko­vod­stva mo­že spa­si­ti sa­mo član­stvo

Ka­ko je sa­op­štio Alek­san­dar Da­mja­no­vić, osta­je svo­je­vr­sna či­nje­ni­ca da je vrh par­ti­je valj­da sla­ve­ći naj­no­vi­ji iz­bor­ni „uspjeh” u Her­ceg No­vom po­ku­šao da se ob­ra­ču­na sa čla­nom par­ti­je, umje­sto da sno­si od­go­vor­nost za dva man­da­ta u No­vom ili ukup­no osam od­bor­nič­kih man­da­ta u če­ti­ri pri­mor­ske op­šti­ne, i do­vo­đe­nje par­ti­je na po­li­tič­ku mar­gi­nu.
– Pod­sje­ti­ću na kra­ju i da sam na­kon vi­še pu­ta jav­no re­kao da par­ti­ju od svog ru­ko­vod­stva mo­že da spa­si sa­mo član­stvo, a vri­je­me za na­ma je po­tvr­di­lo taj stav – re­kao je Da­mja­no­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"