Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika U HERCEG NOVOM FORMIRANA VLAST
Opozicija se dogovorila za dva sata Dogovoreno je da mjesto predsjednika Opštine pripadne Demokratama, a DF-u mjesto predsjednika SO
Dan - novi portal
Her­ceg No­vi u na­red­nom pe­ri­o­du vo­di­će čel­ni­ci De­mo­kra­ta, De­mo­krat­skog fron­ta, So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je, Nov­ske li­ste i sa­ve­za SDP–URA, do­go­vo­re­no je si­noć na sa­stan­ku ko­ji je tra­jao dva sa­ta. Ka­ko je i na­ja­vlji­va­no, opo­zi­co­ne stran­ke do­go­vor su po­sti­gle na pr­vom sa­stan­ku i to sve­ga pet da­na na­kon iz­bo­ra u Her­ceg No­vom.
Ka­drov­ska rje­še­nja do­go­vo­ra­će u na­red­nom pe­ri­o­du, a za­sad je uta­na­če­no da De­mo­kra­ta­ma pri­pad­ne mje­sto gra­do­na­čel­ni­ka, dok je funk­ci­ja pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne op­šti­ne na­mi­je­nje­na De­mo­krat­skom fron­tu.
– Za­do­volj­stvo nam je da oba­vi­je­sti­mo jav­nost da je na­pra­vljen is­ko­rak u po­li­tič­kom dje­lo­va­nju u Cr­noj Go­ri, ta­ko da su se svi kon­sti­tu­en­ti već na pr­vom sa­stan­ku do­go­vo­ri­li i for­mi­ra­li no­vu ko­a­li­ci­o­nu de­mo­krat­sku vlast u Op­šti­ni Her­ceg No­vi – na­vo­di se u za­jed­nič­kom sa­op­šte­nju De­mo­kra­ta, De­mo­krat­skog fron­ta, Nov­ske li­ste, So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je i ko­a­li­ci­je SDP-URA.
– Bu­du­ća iz­vr­šna vlast ima­će po­dr­šku 19 od­bor­ni­ka ko­a­li­ci­je i već smo ot­po­če­li pri­pre­me za sa­zi­va­nje kon­sti­tu­tiv­ne sjed­ni­ce Skup­šti­ne op­šti­ne Her­ceg No­vi. Uče­sni­ci sa­stan­ka su se sa­gla­si­li da će se po­što­va­ti de­mo­krat­ski prin­ci­pi oko for­mi­ra­nja vla­sti, sa­gla­sno uka­za­nom po­vje­re­nju do­bi­je­nom na iz­bo­ri­ma, za­tim po­što­va­nje iz­bor­nih pro­gra­ma svih kon­sti­tu­e­na­ta no­ve ko­a­li­ci­je, kao i oda­bir struč­nih, po­šte­nih i prin­ci­pi­jel­nih ka­dro­va kroz pot­pu­nu de­po­li­ti­za­ci­ju lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve – pi­še u sa­op­šte­nju .
Ste­van Ka­tić, no­si­lac li­ste De­mo­kra­ta, ra­ni­je je ka­zao da De­mo­kra­te po pi­ta­nju for­mi­ra­nja lo­kal­ne vla­sti u Her­ceg No­vom ni­je­su bi­le po­sve­će­ne pre­go­vo­ri­ma, već do­go­vo­ri­ma sa bu­du­ćim ko­a­li­ci­o­nim part­ne­ri­ma, od­no­sno sa onim po­li­tič­kim su­bjek­ti­ma sa ko­ji­ma već tvo­re vlast i u Bu­dvi i Ko­to­ru.
– Po­znat je stav De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re da se tre­ba po­sve­ti­ti for­mi­ra­nju što ši­re ko­a­li­ci­o­ne vla­sti ka­ko bi Her­ceg No­vi do­bio naj­bo­lju ka­drov­sku po­nu­du i struk­tu­ru, ko­ju već odav­no za­slu­žu­je. Ka­da je ri­ječ o kon­kret­nim za­htje­vi­ma De­mo­kra­ta u po­dje­li iz­vr­šne i za­ko­no­dav­ne vla­sti, osim po­što­va­nja de­mo­krat­skih pra­va, ima­mo tri kru­ci­jal­na – 1. po­što­va­nje de­mo­krat­skih prin­ci­pa – for­mi­ra­nje vla­sti sa­gla­sno bro­ju ostva­re­nih gla­so­va, 2. po­što­va­nje iz­bor­nog pro­gra­ma De­mo­kra­ta, kao i iz­bor­nih pro­gra­ma na­ših ko­a­li­ci­o­nih part­ne­ra i 3. oda­bir po­šte­nih, struč­nih i prin­ci­pi­jel­nih ka­dro­va, od­no­sno onih lju­di ko­ji će ra­di­ti je­di­no za gra­đa­ne i je­di­no u in­te­re­su gra­da – ne­dav­no je ka­zao Ka­tić.
Pod­sje­ti­će­mo da je 24.927 gra­đa­na sa pra­vom gla­sa na van­red­nim iz­bo­ri­ma za sa­stav lo­kal­nog par­la­men­ta u Her­ceg No­vom, odr­ža­nim 7. ma­ja, to pra­vo is­ko­ri­sti­lo 16.297 gra­đa­na, a pu­tem pi­sma 408, što je ukup­no 16.706.
Ne­va­že­ćih li­sti­ća je bi­lo 330.
Naj­vi­še man­da­ta osvo­ji­la je DPS – 12, za­tim sli­je­de De­mo­kra­te sa 9, DF 4 man­da­ta, Nov­ska li­sta 3, SNP 2 man­da­ta, SD, Iz­bor, Gru­pa gra­đa­na Mi­šo Ško­balj i ko­a­li­ci­ja SDP- URA osvo­ji­li su po je­dan man­dat.
Cr­no­gor­ska, De­mos i Bo­kelj­ski de­mo­krat­ski sa­vez ni­je­su pre­šli cen­zus.
Mir­ja­na Iva­no­vić, pred­sjed­ni­ca OIK-a, ka­za­la je da su re­zul­ta­ti pri­je­vre­me­nih iz­bo­ra u Her­ceg No­vom po­tvr­đe­ni bez ijed­nog pri­go­vo­ra.
K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"