Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika BRAT UBIJENOG RADOMIRA ĐURIČKOVIĆA POVRIJEĐEN U PUCNJAVI U BEOGRADU
Đuričković je stajao na terasi stana u Miklošićevoj ulici kada je ranjen Cetinjanin ranjen u vrat
Dan - novi portal
Ce­ti­nja­nin Mi­loš Đu­rič­ko­vić (47) ra­njen je prek­si­noć u Be­o­gra­du. Ra­nje­ni je brat Ra­do­mi­ra Đu­rič­ko­vi­ća ko­ji je 10. ok­to­bra pro­šle go­di­ne ubi­jen na Ce­ti­nju. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, Đu­rič­ko­vić je van ži­vot­ne opa­sno­sti, a be­o­grad­ska po­li­ci­ja ni­je uspje­la da iden­ti­fi­ku­je na­pa­da­ča.
Puc­nja­va se do­go­di­la u no­ći iz­me­đu če­tvrt­ka i pet­ka, u mje­stu Vo­ždo­vac. Đu­rič­ko­vić je sta­jao na te­ra­si sta­na u Mi­klo­ši­će­voj uli­ci ka­da je za­sad ne­po­zna­ta oso­ba za­pu­ca­la u nje­go­vom prav­cu. Me­tak je Ce­ti­nja­ni­na po­go­dio u vrat. On je pre­ve­zen u bol­ni­cu gdje mu je uka­za­na lje­kar­ska po­moć. Kon­sta­to­va­no je da je po­vre­du od met­ka za­do­bio u pred­je­lu vra­ta, ali da ni­je ži­vot­no ugro­žen.
Be­o­grad­ski in­spek­to­ri od­mah na­kon to­ga uze­li su iz­ja­vu od ra­nje­nog Ce­ti­nja­ni­na. Ipak, on, ka­ko „Dan” sa­zna­je, ni­je že­lio da ko­me­na­tri­še puc­nja­vu, tvr­de­ći da ne zna šta se ni za­što do­go­di­lo.
Be­o­grad­ska pol­ci­ja oba­vi­la je uvi­đaj na mje­stu ra­nja­va­nja. Za­sad ni­je utvr­đe­no ko je pu­cao na Đu­rič­ko­vi­ća, kao ni mo­tiv ra­nja­va­nja. Ipak, pr­ve pro­vje­re usmje­re­ne su na in­di­ci­je da je ra­nja­va­nje Ce­ti­nja­ni­na na­sta­vak ob­ra­ču­na ko­tor­skih kla­no­va – „ška­ljar­skog” i „ka­vač­kog”, po­što se sum­nja da je ubi­stvo nje­go­vog bra­ta Ra­do­mi­ra po­sle­di­ca su­ko­ba te dvi­je kri­mi­nal­ne gru­pe.
Ra­nje­ni Ce­ti­nja­nin pro­šlog mje­se­ca pri­vo­đen je na sa­slu­ša­nje ka­da je po­li­ci­ja uze­la iz­ja­ve od vi­še oso­ba ko­je u po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma ima­ju sta­tus bez­bjed­no­sno ine­te­re­sant­nih li­ca. U toj ak­ci­ji na te­ri­to­ri­ji Pod­go­ri­ce i Ce­ti­nja pri­ve­de­no je 15 li­ca, u Ba­ru je sa­slu­ša­no se­dam oso­ba, a u Her­ceg No­vom, Ko­to­ru, Tiv­tu i Nik­ši­ću vi­še oso­ba je pri­ve­de­no u po­li­cij­ske sta­ni­ce. Na vi­še lo­ka­ci­ja od­u­ze­ti su pi­što­lji, pan­ci­ri, kao i auto­mo­bi­li.
Go­di­nu da­na ra­ni­je, Đu­rič­ko­vi­ću je u sklo­pu ak­ci­je „Ta­las” vo­zi­lo pri­vre­me­no za­pli­je­nje­no. U ovoj aki­ciji je u raz­li­či­tim gra­do­vi­ma Cr­ne Go­re od­u­ze­to vi­še vo­zi­la. Cilj ak­ci­je bi­la je pro­vje­ra re­gu­lar­no­sti i po­ri­je­kla vo­zi­la, kao i mo­gu­će pro­na­la­že­nje tra­go­va iz­vr­še­nja kri­vič­nih dje­la. Po­li­caj­ci u sklo­pu ovih ak­tiv­no­sti naj­vi­še pro­vje­ra­va­ju ta­ko­zva­na bez­bjed­no­sno in­te­re­san­tna li­ca, ali i oso­be za ko­je sum­nja­ju da su mo­gu­ći po­či­ni­o­ci kri­vič­nih dje­la ili da su na sum­njiv na­čin pri­ba­vi­li auto­mo­bi­le.
Đu­rič­ko­vi­ćev brat Ra­do­mir ubi­jen je 10. ok­to­bra pro­šle go­di­ne, u ve­čer­njim ča­so­vi­ma ka­da je is­pred lo­ka­la „Ko­no­ba” na nje­ga pu­ca­no iz vo­zi­la u po­kre­tu. Dan ka­sni­je, po­li­ci­ja je na pu­tu pre­ma Ce­kli­nu is­pod Obod­ske pe­ći­ne, u mje­stu Za­čir, pro­na­šla za­pa­ljen auto­mo­bil „re­no me­gan” pla­ve bo­je, re­gi­star­skih ozna­ka PG-BG344, za ko­ji po­li­ci­ja sum­nja da su ko­ri­sti­le ubi­ce.
Zbog sum­nje da su po­či­ni­li te­ško ubi­stvo u sa­i­zvr­ši­la­štvu na šte­tu Ce­ti­nja­ni­na Ra­do­mi­ra Đu­rič­ko­vi­ća in­spek­to­ri kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je tra­ga­ju za Vu­ka­nom Vu­ja­či­ćem (21), Igo­rom Ma­ša­no­vi­ćem (20) i Ma­ri­jom Mi­lo­še­vi­ćem (35). Za nji­ma su ras­pi­sa­ne po­tjer­ni­ce, jer se i da­lje na­la­ze u bjek­stvu. Iz po­li­ci­je je ra­ni­je sa­op­šte­no da je na osno­vu pred­u­ze­tih uvi­đaj­nih mje­ra i rad­nji i pri­ku­plje­nih oba­vje­šte­nja od oče­vi­da­ca na li­cu mje­sta utvr­đe­no je da je ne­po­zna­to li­ce ko­je se na­la­zi­lo kao su­vo­zač u vo­zi­lu „re­no me­gan”, pla­ve bo­je, iz auto­mat­skog oruž­ja is­pa­li­lo vi­še pro­jek­ti­la u prav­cu vo­zi­la „ti­gu­an”, ce­tinj­skih re­gi­star­skih ozna­ka, ko­jim je u tom tre­nut­ku upra­vljao Ra­do­mir Đu­rič­ko­vić. Usled dej­stva is­pa­lje­nih pro­jek­ti­la Đu­rič­ko­vić je za­do­bio po­vre­de od ko­jih je pre­mi­nuo u to­ku tran­spor­ta pre­ma Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re u Pod­go­ri­ci. Slu­žbe­ni­ci Fo­ren­zič­kog cen­tra oba­vi­li su vje­šta­če­nja pred­me­ta i tra­go­va sa mje­sta ubi­stva Đu­rič­ko­vi­ća, mje­sta pro­na­la­ska vo­zi­la i auto­mat­skog oruž­ja za ko­je se sum­nja da su ko­ri­šće­ni pri­li­kom iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la i dru­gih pred­me­ta ko­je su ko­ri­sti­li iz­vr­ši­o­ci.
M.V.P.


Rat kla­no­va od­nio vi­še ži­vo­ta

Su­kob Ška­lja­ra­ca i Kav­ča­na od­nio je vi­še ži­vo­ta. Na­kon ne­ko­li­ko ubi­sta­va i sa­če­ku­ša u Cr­noj Go­ri nji­hov su­kob pre­se­lio se u Sr­bi­ju. Upra­vo u Be­o­gra­du je pri­je dvi­je go­di­ne ubi­jen kum sa­da po­koj­nog Ra­do­mi­ra Đu­rič­ko­vi­ća, Go­ran Ra­do­man. U Bu­dvi je iste go­di­ne li­kvi­di­ran i ro­đak Đu­rič­ko­vi­ća, Go­ran Đu­rič­ko­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"