Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-03-26 UPRAVNI ODBOR ZZZ FINANSIRA PROJEKAT ZA OSOBE S INVALIDITETOM Za zapošljavanje daju tri miliona
Dan - novi portal
Uprav­ni od­bor Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje (ZZZ) do­di­je­li­će grant še­mu u iz­no­su od tri mi­li­o­na eura, za fi­nan­si­ra­nje pro­je­ka­ta za­po­šlja­va­nja li­ca sa in­va­li­di­te­tom. Ka­ko je sa­op­šte­no iz ZZZ, jav­ni po­ziv bi­će ob­ja­vljen da­nas, a otvo­ren će bi­ti do 21. apri­la.
– Mo­gu se ja­vi­ti prav­na i fi­zič­ka li­ca ko­ja do­pri­no­se una­pre­đe­nju pro­fe­si­o­nal­ne re­ha­bi­li­ta­ci­je i za­po­šlja­va­nju li­ca sa in­va­li­di­te­tom. Ovom grant še­mom, dva mi­li­o­na eura su pred­vi­đe­na za ak­tiv­nu po­li­ti­ku za­po­šlja­va­nja i za­po­šlja­va­nje, dok će mi­li­on bi­ti usmje­ren na stva­ra­nje uslo­va za po­ve­ća­nje za­po­šlji­vo­sti li­ca sa in­va­li­di­te­tom – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Oče­ki­va­nja su da će naj­am­nje 500 li­ca bi­ti uklju­če­no u pro­jek­te, ospo­so­blja­va­nje za rad naj­ma­nje 90 od­sto uče­sni­ka pro­je­ka­ta, za­po­sle­nje u to­ku tra­ja­nja pro­jek­ta za naj­ma­nje 60 od­sto uče­sni­ka.
– Oče­ku­je se re­a­li­za­ci­ja naj­ma­nje 20 od­sto pro­je­ka­ta ko­ji za re­zul­tat ima­ju za­po­šlja­va­nje na­kon pro­jek­ta naj­ma­nje dva li­ca sa in­va­li­di­te­tom, u naj­kra­ćem tra­ja­nju od šest mje­se­ci. Naj­ma­nje 200 po­slo­da­va­ca bi­će upo­zna­to sa mo­guć­no­sti­ma i be­ne­fi­ti­ma za­po­šlja­va­nja li­ca sa in­va­li­di­te­tom. U pro­jekt­ne ak­tiv­no­sti ko­ji­ma se po­ve­ća­va ni­vo zna­nja i vje­šti­na bi­će uklju­če­no naj­ma­nje 100 li­ca sa in­va­li­di­te­tom – ka­za­li su iz Za­vo­da.
Na sjed­ni­ci Uprav­nog od­bo­ra, ko­jom je pred­sje­da­va­la Ran­ka Pa­vi­će­vić, do­ne­se­ne su od­lu­ke o fi­nan­si­ra­nju dva pro­gra­ma. Po­ja­šnja­va­ju da je odo­bre­no 150.000 eura za pro­gram ospo­so­blja­va­nja za rad kod po­slo­dav­ca, od če­ga će 90.000 bi­ti usmje­re­no sje­ver­nim i ma­nje raz­vi­je­nim op­šti­na­ma.
– U ovaj pro­gram bi­će uklju­če­no 115 ne­za­po­sle­nih. Odo­bre­no je 164.000 eura za re­a­li­za­ci­ju pro­gra­ma ospo­so­blja­va­nja za sa­mo­sta­lan rad, u ko­ji će bi­ti uklju­če­na 82 ne­za­po­sle­na – na­vo­de iz ZZZ.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"