Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-03-26 FLEŠ
Dan - novi portal
Da­nas ki­ša i sni­jeg
U Cr­noj Go­ri će da­nas bi­ti pro­mjen­lji­vo oblač­no, dok se od sre­di­ne da­na oče­ku­je po­vre­me­no ki­ša, lo­kal­no plju­sko­vi i gr­mlja­vi­na. Iz Za­vo­da za hi­dro­me­te­o­ro­lo­gi­ju i se­i­zmo­lo­gi­ju sa­op­šte­no je da će kra­jem da­na, na sje­ve­ru, ki­ša po­ste­pe­no pre­ći u su­snje­ži­cu i sni­jeg.
– Vi­še pa­da­vi­na oče­ku­je se u kon­ti­nen­tal­nim pred­je­li­ma, a to­kom no­ći pre­sta­nak pa­da­vi­na. Vje­tar po­vre­me­no umje­ren, ju­žnih smje­ro­va, u po­po­dnev­nim sa­ti­ma u skre­ta­nju na sje­ver­ni i sje­ve­ro­i­stoč­ni, u po­ja­ča­nju. Ju­tar­nja tem­pe­ra­tu­ra va­zdu­ha od nu­la do 11, naj­vi­ša dnev­na od šest do 20 ste­pe­ni – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
A.O.

Pro­tiv po­dje­la
Aso­ci­ja­ci­ja za de­mo­krat­ski pro­spe­ri­tet Zid obi­lje­ži­la je Evrop­sku ne­dje­lju pro­tiv ra­si­zma i sa svo­jim ak­ti­vi­sti­ma u pe­tak pro­mo­vi­sa­la kam­pa­nju pod slo­ga­nom „Ne bu­di­te po­di­je­lje­ni, osta­ni­te uje­di­nje­ni“. Ka­ko je re­če­no iz te NVO, pro­mo­ci­ja Evrop­ske ne­dje­lje pro­tiv ra­si­zma obi­lje­že­na je u bli­zi­ni avan­tu­ri­stič­kog par­ka Go­ri­ca.
– Pi­ta­li smo pro­la­zni­ke da li su svje­do­ci da u nji­ho­vom dru­štvu i gra­du ima ra­si­zma, po­dje­le i mr­žnje. Ve­li­ki dio pro­la­zni­ka od­go­vo­rio je da ih ima na sva­kom ko­ra­ku, da po­sto­ji vr­šnjač­ko na­si­lje, ne­tr­pe­lji­vost pre­ma Ro­mi­ma i dru­gim vje­ro­i­spo­vije­sti­ma i na­ci­o­nal­no­sti­ma. In­te­re­sant­no je bi­lo da je od­re­đe­ni broj pro­la­zni­ka na ovo pi­ta­nje od­go­va­rio da po­sto­ji po­dje­la u za­po­šlja­va­nju i da ne­ma sva­ko jed­na­ke šan­se za za­po­sle­nje – ka­za­li su iz Zi­da.
Iz Zi­da su na­ve­li da sva­ke go­di­ne u pe­ri­o­du od 18. do 26. mar­ta ši­rom Evro­pe „Ju­naj­ted” mre­ža spro­vo­di kam­pa­nju pro­tiv ra­si­zma i ape­lu­je na me­đu­na­rod­nu za­jed­ni­cu da se mo­ra okon­ča­ti sva­ki vid ra­si­zma, dis­kri­mi­na­ci­je i ne­to­le­ran­ci­je.
A.O.

Ime­no­va­ni čla­no­vi UO
Di­rek­tor Upra­ve za ka­dro­ve Sve­tla­na Vu­ko­vić ime­no­va­na je za za­mje­ni­ka čla­na Uprav­nog od­bo­ra Re­gi­o­nal­ne ško­le za dr­žav­nu upra­vu (Re­SPA) na vi­so­ko ru­ko­vod­nom ni­vou. Ona je pret­hod­no od­lu­kom Vla­de raz­ri­je­še­na du­žno­sti čla­na UO Re­SPA.
Sa funk­ci­je za­mje­ni­ka čla­na UO raz­ri­je­še­na je Ja­dran­ka Đur­ko­vić. Od­lu­kom Vla­de, za čla­na je ime­no­van Go­ran Jo­ve­tić, dr­žav­ni se­kre­tar u Mi­ni­star­stvu jav­ne upra­ve.
A.O.

Do­bi­li sa­gla­snost
Vla­da Cr­ne Go­re da­la je sa­gla­snost Do­mu zdra­vlja Ul­cinj da iz­da u za­kup po­slov­ne pro­sto­ri­je ko­je po­sje­du­je. Ra­di se o ne­stam­be­nom pro­sto­ru od 56 kva­dra­ta i po­slov­nim pro­sto­ri­ja­ma od 86 me­ta­ra kva­drat­nih.
Dom zdra­vlja je za­htjev za da­va­nje u za­kup pro­sto­ri­ja upu­tio Mi­ni­star­stvu zdra­vlja, ko­je je do­bi­lo po­zi­tiv­no mi­šlje­nje re­so­ra fi­nan­si­ja.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"