Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-03-26 IZ GRAĐANSKOG POKRETA URA UPOZORILI
Željeznica u kolapsu
Dan - novi portal
Ot­ka­zi­va­nje put­nič­kog vo­za za Bi­je­lo Po­lje sa­mo je još je­dan po­ka­za­telj da po­sto­je ozbilj­ni pro­ble­mi u Že­lje­znič­kom pre­vo­zu Cr­ne Go­re (ŽPCG), sa­op­šte­no je iz Gra­đan­skog po­kre­ta URA. U toj par­ti­ji su za­bri­nu­ti zbog, ka­ko su na­ve­li, ka­ta­stro­fal­nog sta­nja u Že­lje­znič­kom pre­vo­zu, ne­re­dov­nog i ne­be­zbjed­nog sa­o­bra­ća­ja, se­ri­je do­ga­đa­ja u po­sled­njih ne­ko­li­ko mje­se­ci, od ko­jih su ne­ki ima­li tra­gič­ne po­sle­di­ce, ali i zbog ne­do­stat­ka is­prav­nih vo­zo­va i ne­is­prav­ne svje­tlo­sne i dru­ge sig­na­li­za­ci­je na pru­žnim pre­la­zi­ma.
– Že­lje­znič­ki pre­voz je u ko­lap­su, vlast je odav­no is­ko­či­la iz ši­na i svo­jom neo­d­go­vor­nom po­li­ti­kom dr­ža­vu iz­ba­ci­la iz ko­lo­sje­ka. I dok se nov­cem svih gra­đa­na iz sred­sta­va Di­rek­ci­je za že­lje­znič­ki sa­o­bra­ćaj pla­ća­ju par­tij­ski sku­po­vi DPS-ovih sa­te­li­ta, gra­đa­ni zbog ne­is­prav­nih vo­zo­va ka­sne na po­sao, do­ži­vlja­va­ju ne­pri­jat­no­sti i one­mo­gu­će­ni su da oba­vlja­ju svo­je sva­ko­dnev­ne ak­tiv­no­sti – sa­op­štio je Zoran Mikić iz URE.
Sma­tra­ju da su ot­ka­zi­va­nje vo­zo­va, ne­is­prav­nost vo­znih sred­sta­va i ne­a­de­kvat­no ri­je­še­ni pru­žni pre­la­zi po­tvr­da neo­do­go­vor­nog od­no­sa Že­lje­zni­ce pre­ma ko­ri­sni­ci­ma nji­ho­vih uslu­ga i svim gra­đa­ni­ma Cr­ne Go­re.
– Po­sta­vlja­mo pi­ta­nje mi­ni­stru sa­o­bra­ća­ja i po­mor­stva, kao i me­nadž­men­tu Že­lje­znič­kog pre­vo­za Cr­ne Go­re, šta još tre­ba da se de­si da bi po­če­li sa hit­nim rje­ša­va­nje na­go­mi­la­nih pro­ble­ma u Že­lje­zni­ci Cr­ne Go­re? I dok cr­no­gor­ska plo­vid­ba to­ne sve du­blje, na­ci­o­nal­ni avio -pre­vo­znik se sve vi­še za­du­žu­je, a Že­lje­zni­ca je u ra­su­lu, Vla­da i re­sor­ni mi­ni­stri, u po­je­di­nim op­šti­na­ma, zlo­u­po­tre­blja­va­ju svoj po­lo­žaj u pred­iz­bo­r­ne svr­he i ra­znim baj­ka­ma ob­ma­nju­ju gra­đa­ne Cr­ne Go­re. Du­bo­ka po­li­tič­ka, in­sti­tu­ci­o­nal­na, so­cio-eko­nom­ska i bez­bjed­no­sna kri­za po­ka­za­telj su da su nam neo­p­hod­ne hit­ne re­for­me i ve­li­ki za­o­kret u so­cio-eko­nom­skoj po­li­ti­ci ko­ju DPS ni­je u sta­nju da spro­ve­de. Da bi dr­ža­vu vra­ti­li na pra­vi ko­lo­sjek, po­treb­no je u što kra­ćem ro­ku do­go­vo­ri­ti ter­min van­red­nih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra i stvo­ri­ti uslo­ve da se oni po pr­vi put odr­že u fer i slo­bod­noj at­mos­fe­ri – za­klju­ču­ju iz URA.
Pred­sjed­nik NVO Cen­tar za že­lje­znič­ka is­pi­ti­va­nja Mi­li­sav Dra­go­je­vić ka­zao je za „Dan“ da se gra­đa­ni­ma mo­ra obez­bi­je­di­ti od­re­đe­na na­dok­na­da ili po­vra­ćaj nov­ca za kar­tu, ka­da se ra­di o ve­ćim ka­šnje­nji­ma ili ne­sa­o­bra­ća­nju vo­zo­va. On sma­tra da ta­kva za­šti­ta ni­je do­volj­na.A.O.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"