Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-03-26 DEMOKRATE TVRDE DA JE DŽENANU KOLIĆU OTUĐENO IDEJNO RJEŠENJE ZA REKONSTRUKCIJU TRGA U BIJELOM POLJU
Kolić Ukrali rad, pa ga predstavili premijeru Rješenje koje su mediji prenijeli, a polagači kamena temeljca, vjerovatno, predstavili, diplomski je rad potpredsjednika Demokrata, odbranjen prije nekoliko godina, saopštili su iz te partije
Dan - novi portal
De­mo­kra­te Cr­ne Go­re upo­zo­ri­le su si­noć da je idej­no rje­še­nje za re­kon­struk­ci­ju grad­skog tr­ga u Bi­je­lom Po­lju, ko­je je naj­vje­ro­vat­ni­je ju­če pred­sta­vlje­no pri­li­kom po­la­ga­nja ka­me­na te­melj­ca, rad pot­pred­sjed­ni­ka te par­ti­je Dže­na­na Ko­li­ća. Iz te par­ti­je su na­ve­li da su idej­no rje­še­nje ob­ja­vi­li po­je­di­ni cr­no­gor­ski por­ta­li bez sa­gla­sno­sti auto­ra pro­jek­ta, Dže­na­na Ko­li­ća.
– Rje­še­nje ko­je su me­di­ji pre­ni­je­li, a po­la­ga­či ka­me­na te­melj­ca vje­ro­vat­no pred­sta­vi­li, pred­sta­vlja di­plom­ski rad pot­pred­sjed­ni­ka De­mo­kra­ta, od­bra­njen pri­je ne­ko­li­ko go­di­na. Me­di­ji ko­ji dr­že do pro­fe­si­o­nal­nog od­no­sa i od­go­vor­no­sti pre­ma jav­no sa­op­šte­nom is­ka­zu i pred­me­tu is­ka­za, mo­ra­li bi, pri­je ne­go što ob­ja­ve ne­ku in­for­ma­ci­ju, istu pret­hod­no da pro­vje­re – ka­za­li su iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.
Oni su pod­sje­ti­li da bi ova­kvi pro­jek­ti, od zna­ča­ja za Bi­je­lo Po­lje, po pra­vi­lu tre­ba­lo da se re­a­li­zu­ju po­sred­stvom kon­kur­sa, ko­ji je ovom pri­li­kom, ka­ko ka­žu, iz­o­stao iz ne­po­zna­tih raz­lo­ga.
– Sma­tra­mo da bi tre­ba­lo ras­pi­sa­ti kon­kurs na ko­jem bi bi­la kon­sul­to­va­na li­ca iz stru­ke za ocje­nu svih po­nu­đe­nih rje­še­nja. I pi­ta­mo se zbog če­ga vlast u Bi­je­lom Po­lju, ko­je ima vr­hun­ske mla­de ar­hi­tek­te, nji­ma ni­je do­zvo­li­la pri­li­ku da po­nu­de idej­no rje­še­nje tr­ga u svom gra­du. Na ko­ji na­čin su nad­le­žni do­šli do ovog idej­nog rje­še­nja – pi­ta­ju iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.
Pred­sjed­nik Vla­de Du­ško Mar­ko­vić i pred­sjed­nik bje­lo­polj­ske op­šti­ne Alek­san­dar Žu­rić po­sta­vlja­njem mer­mer­ne plo­če is­pred spo­me­ni­ka „Pa­lim bor­ci­ma“ u Bi­je­lom Po­lju ozva­ni­či­li su po­če­tak re­kon­struk­ci­je grad­skog tr­ga iz­me­đu dva par­ka i pro­sto­ra od Par­ka pje­sni­ka do glav­ne grad­ske ras­kr­sni­ce.
Pred­sjed­nik Žu­rić je ka­zao da će u pr­voj od dvi­je fa­ze pro­mi­je­ni­ti pod­lo­gu u vi­du mer­mer­nih plo­ča i in­sta­la­ci­je od grad­skog mo­sta pre­ma Ni­kolj­cu do Tr­žnog cen­tra Fo­rum.
– Sred­stva za pr­vu pod­fa­zu obez­bi­je­di­li smo kroz do­na­ci­ju fir­me Adri­ja­tik pro­per­tiz, sa sje­di­štem u Bu­dvi, ko­ja će bi­ti u ra­do­vi­ma, dok će pre­o­sta­li dio fi­nan­si­ra­ti Di­rek­ci­ja jvnih ra­do­va. Do­na­ci­ja je na­sta­la za­hva­lju­ći po­sre­do­va­nju pre­mi­je­ra Mar­ko­vi­ća i ra­zu­mi­je­va­nju ru­ko­vo­di­o­ca te kom­pa­ni­je Go­ra­na Ben­so­na.
– Pred­stav­ni­ci ove fir­me su, bez ob­zi­ra što ne­ma­ju in­ve­sti­ci­ja na pod­ruč­ju op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje, ra­zu­mje­li si­tu­a­ci­ju na sje­ve­ru Cr­ne Go­re i pri­hva­ti­li da do­ni­ra­ju od­re­đe­ni iz­nos sred­sta­va, ko­ji će bi­ti do­vo­ljan da se za­vr­ši glav­ni dio ovog po­sla – ka­zao je Žu­rić.
On je do­dao će dru­ga fa­za ob­u­hva­ti­ti iz­grad­nju dva po­slov­na kom­plek­sa is­pod spo­me­ni­ka na tr­gu, bez iz­mje­šta­nja, i is­ta­kao da će ti ra­do­vi da­ti tra­jan pe­čat naj­u­žem grad­skom je­zgru, po če­mu će grad bi­ti pre­po­zna­tljiv. Ra­do­ve iz­vo­di fir­ma Uni­pred.
A.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"