Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo ASOCIJACIJA SRPSKIH INTERNET MEDIJA Osudili progon Raičevića
Dan - novi portal
Aso­ci­ja­ci­ja srp­skih in­te­r­net me­di­ja naj­o­štri­je je protes­tovala pro­tiv vi­še­go­di­šnjeg pro­go­na ured­ni­ka por­ta­la IN4S Goj­ka Ra­i­če­vi­ća, ko­ji pre­ma nje­mu spro­vo­di, ka­ko tvr­de, kri­mi­na­li­zo­va­ni re­žim Mi­la Đu­ka­no­vi­ća.
– Pod­sje­ća­mo jav­nost da vi­še od go­di­nu po­li­ci­ja ni­je ri­je­ši­la slu­čaj na­pa­da N.N. po­li­caj­ca na Goj­ka Ra­i­če­vi­ća pri­li­kom no­vi­nar­skog iz­vje­šta­va­nja sa pro­te­sta u Pod­go­ri­ci. Svo­jim po­sled­njim po­te­zom – pod­no­še­njem kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv Ra­i­če­vi­ća zbog na­vod­nog po­zi­va­nja na ot­por pro­tiv dr­ža­ve Cr­ne Go­re, ova ma­fi­ja­ška ho­bot­ni­ca pre­ko pri­va­ti­zo­va­ne po­li­ci­je raz­ob­li­ča­va svu ap­surd­nost sop­stve­nog dje­lo­va­nja, i na­sto­ji da ti­me u pot­pu­no­sti ra­zo­ri prav­ni si­stem dr­ža­ve ko­ju na­vod­no bra­ni. A ka­ko to, na­vod­no, Goj­ko Ra­i­če­vić po­zi­va na ot­por? Ta­ko što na dva bil­bor­da afir­mi­še prav­no le­gi­ti­man stav da gra­đa­ni ima­ju pra­vo da le­gal­no za­dr­že svo­je već le­gal­no re­gi­stro­va­no na­o­ru­ža­nje uz slo­gan ko­ji ga obra­zla­že: „Po­štuj ži­vot – Za­dr­ži oruž­je”. Ovim sram­nim po­stup­kom pod­no­še­nja kri­vič­ne pri­ja­ve po­li­ci­ja ne­gi­ra za­kon i sam Ustav Cr­ne Go­re, a se­be i cje­lo­kup­ni dr­žav­ni apa­rat sta­vlja u funk­ci­ju ne­ke na­ma ne­po­zna­te, ali u sva­kom slu­ča­ju ne­le­gi­tim­ne NA­TO ko­lo­ni­jal­ne upra­ve, u ko­joj Mi­lo Đu­ka­no­vić svo­jim „ne­vi­dlji­vim” pr­sti­ma de­mo­li­ra dr­ža­vu, a sop­stve­ne gra­đa­ne tre­ti­ra kao obes­pra­vlje­ne do­mo­ro­ce. Jer ono što je i u SAD za­ga­ran­to­va­no dru­gim amand­ma­nom Usta­va – a to je pra­vo gra­đa­na na po­sje­do­va­nje oruž­ja ko­je do­bi­ja­ju svi gra­đa­ni ro­đe­njem – Mi­lov re­žim kri­mi­na­li­zu­je ka­da su u pi­ta­nju gra­đa­ni Cr­ne Go­re i nji­ho­vo ustav­no pra­vo – na­vo­di se u sa­op­šte­nju Aso­ci­ja­ci­je.
Do­da­ju ka­ko se sti­če uti­sak da je pro­gon nji­ho­vog ko­le­ge i pri­ja­te­lja oči­gle­dan po­ku­šaj za­stra­ši­va­nja.
– Ovo udru­že­nje je ne­dav­no pod­sje­ti­lo jav­nost na kri­mi­nal­nu i zlo­či­nač­ku pri­ro­du NA­TO ali­jan­se, po­kre­nuv­ši tu­žbu pro­tiv čla­ni­ca NA­TO-a, a ko­je su pro­tiv­prav­no i bez odo­bre­nja UN uče­stvo­va­le u bom­bar­do­va­nju SR Ju­go­sla­vi­je 1999. go­di­ne. Po­zi­va­mo sva udru­že­nja no­vi­na­ra iz Sr­bi­je, Re­pu­bli­ke Srp­ske, Ma­ke­do­ni­je, Cr­ne Go­re da dig­nu svoj glas pro­tiv pro­go­na na­šeg ko­le­ge no­vi­na­ra i ti­me sta­nu u od­bra­nu slo­bo­de go­vo­ra i no­vi­nar­ske pro­fe­si­je. Svu srp­sku jav­nost po­zi­va­mo da is­ka­že svoj pro­test pro­tiv ovo­ga sram­nog či­na, jer je on sa­mo dio sve­op­šteg pro­go­na ko­jem je iz­lo­žen naš na­rod u Cr­noj Go­ri i nje­go­vi pr­va­ci po­put Ra­i­če­vi­ća, a ko­ji se ne bo­je da go­vo­re isti­nu o isto­rij­skom iden­ti­te­tu Cr­ne Go­re i kri­mi­nal­nom re­ži­mu Mi­la Đu­ka­no­vi­ća ko­ji ga za­ti­re – po­ru­ču­ju iz Aso­ci­ja­ci­je.
R.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"