Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo CETINJANIN BOŽO LIPOVINA KAŽE DA JE ŽRTVA POLITIČKE HAJKE VLASTI
Lipovina Sa državom se tuži 25 godina Pod istragom su me držali devet godina. Četrnaest godina su mi sudili, priča Božo Lipovina U ovom sistemu je nemoguće istjerati pravdu, ne znam kakve činjenice bile, ocijenio je Božo Lipovina
Dan - novi portal
Ce­ti­nja­nin Bo­žo Li­po­vi­na (68) mo­gao bi da obo­ri re­kord po bro­ju po­zi­va ko­je je do­bio od cr­no­gor­skih su­do­va, ali i po du­ži­ni is­tra­žnih i sud­skih po­stu­pa­ka vo­đe­nih pro­tiv nje­ga. Tvr­di da je do sa­da pre­ko 500 pu­ta po­zi­van u cr­no­gor­ske su­do­ve, te da je žr­tva po­li­tič­ke haj­ke vla­sti, ko­ja je oli­če­na u 25-go­di­šnjem sud­skom pro­ce­su pro­tiv nje­ga.
Sve je po­če­lo dav­ne 1992. go­di­ne, ka­da je, ka­ko ka­že, zbog svo­jih po­li­tič­kih uvje­re­nja i istu­pa ne­ko­me po­stao trn u oku. U to vri­je­me je ra­dio kao po­slo­vo­đa u jed­nom mar­ke­tu, da bi bio op­tu­žen da je pro­ne­vje­rio 767 di­na­ra, ko­li­ko je, u to vri­je­me, ka­ko je ka­zao, ot­pri­li­ke ko­šta­lo po­la fla­še lo­zo­ve ra­ki­je.
Li­po­vi­na na­vo­di da su mu po­sli­je osam go­di­na pro­mi­je­ni­li kri­vič­no dje­lo za ko­je su ga te­re­ti­li. Op­tu­žni­com mu je ta­da sta­vlje­no na te­ret da je na­vod­no pre­ko­ra­čio slu­žbe­na ovla­šće­nja tako što je iz­bje­gao ni­ve­la­ci­ju ci­je­na ro­be ko­ju je imao u za­li­ha­ma. Bo­žo na­vo­di da je i taj mon­ti­ra­ni pro­ces re­zul­ti­rao ti­me da je na kra­ju tu­ži­lac od­u­stao od op­tu­žni­ce.
– Pod is­tra­gom su me dr­ža­li de­vet go­di­na. Če­tr­na­est go­di­na su mi su­di­li – pri­ča Bo­žo za „Dan“.
Li­po­vi­na sma­tra da je po­stao žr­tva pro­go­na jer je 1991. go­di­ne po­čeo da go­vo­ri i ob­ja­vlju­je ono što će, ka­ko je re­kao, sna­ći na­rod od ta­da­šnje i sa­da­šnje vla­sti.
– Na­kon što su me la­žno op­tu­ži­li, od­u­ze­li su mi pa­soš i ni­je­su htje­li da mi ga pro­du­že. Bio sam pro­fe­si­o­nal­ni po­mo­rac i če­kao da me po­zo­vu na brod. Ka­da sam u je­sen 1992. do­bio po­ziv da se ukr­cam na je­dan kru­zer, oti­šao sam u is­po­sta­vu po­li­ci­je da pro­du­žim pa­soš, ali ni­je­su htje­li da mi ga iz­da­ju jer sam bio pod is­tra­gom. Vi­še ni­ka­da ni­je­sam is­plo­vio – na­vo­di Bo­žo Li­po­vi­na.
Iako su na­kon vi­še­de­ce­nij­skog pro­ce­sa pro­tiv nje­ga pa­le sve op­tu­žbe, Bo­žu to i ni­je do­ni­je­lo od­go­va­ra­ju­ću sa­tis­fak­ci­ju po­što ga je to, ka­ko ka­že, ko­šta­lo po­la ži­vo­ta.
– Oslo­bo­đen sam sve­ga, ali mi to ni­šta ne zna­či jer su mi uze­li po­la ži­vo­ta – is­ti­če Li­po­vi­na.
Do­da­je da mu je tek po­sli­je 14 go­di­na do­zvo­lje­no da ovje­ri pa­soš, ali je u me­đu­vre­me­nu od­u­stao od po­mor­stva.
– Ka­ko su me osta­vi­li bez hlje­ba, otvo­rio sam pr­vu re­gi­stro­va­nu pr­šu­ta­ru na Ce­ti­nju, sa svim mo­gu­ćim do­zvo­la­ma i pa­pi­ri­ma. Mo­rao sam od ne­če­ga hra­ni­ti dje­cu, ali ni to ni­je­su htje­li da mi do­zvo­le – ka­že Li­po­vi­na.
Na­kon što je za­vr­šen po­stu­pak zbog na­vod­ne pro­ne­vje­re 767 di­na­ra, Bo­žo je po­no­vo do­šao u su­kob sa vla­sti­ma. Zbog su­ša­re ko­ju je otvo­rio ka­da je spri­je­čen da ode na brod, 2010. go­di­ne pro­gla­šen je za ne­le­gal­nog po­tro­ša­ča i is­klju­če­na mu je stru­ja, zbog če­ga je po­no­vo za­vr­šio na su­du. Tvr­di da je za obje­kat imao sve po­treb­ne pa­pi­re. Li­po­vi­na is­ti­če da su kroz nje­go­vo ima­nje, u mje­stu Bje­lo­še, ucr­ta­li pu­te­ve, ko­jih tu ni­ka­da ni­je bi­lo. Tra­žio je od­šte­tu zbog uni­šta­va­nja ima­nja sa da­le­ko­vod­nim mre­ža­ma, ali na­klo­nost nad­le­žnih po­no­vo ni­je na nje­go­voj stra­ni.
– U ovom si­ste­mu je ne­mo­gu­će is­tje­ra­ti prav­du, ne znam ka­kve či­nje­ni­ce bi­le – oci­je­nio je Bo­žo Li­po­vi­na.
Ka­že da je u vi­še na­vra­ta ob­ja­vlji­vao tek­sto­ve u me­di­ji­ma ko­ji su smje­li da pre­no­se nje­go­ve sta­vo­ve, a na­kon tih ob­ja­va uglav­nom je bio po­zi­van da se ja­vi u po­li­ci­ju.A.O.


Na gi­ljo­ti­ni zbog isti­ne

Bo­žo Li­po­vi­na sma­tra da su raz­lo­zi zbog ko­jih je pro­ži­vio ta­kvu tor­tu­ru is­klju­či­vo po­li­tič­ke pri­ro­de.
– Go­ni­li su me zbog isti­ne i ono­ga što sam pi­sao 1991. go­di­ne o to­me šta če­ka ovaj na­rod sa ovom vla­šću, a što se sve ob­i­sti­ni­lo – za­klju­ču­je Li­po­vi­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"