Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika FUNKCIONER SDP-A DŽAVID ŠABOVIĆ U RAZGOVORU ZA „DAN” ISTAKAO
Šabović Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću Nastup u Herceg Novom je logičan potez jer je jasno da počinje pad DPS-a i da opozicija mora da uzima grad po grad – smatra Šabović
Dan - novi portal
Funk­ci­o­ner So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je (SDP) Dža­vid Ša­bo­vić ka­zao je da je iz­la­zak opo­zi­ci­je na lo­kal­ne iz­bo­re u Her­ceg No­vom 7. ma­ja lo­gi­čan ko­rak, jed­na­ko kao i boj­kot nik­šić­kih iz­bo­ra 12.mar­ta. Ša­bo­vić je u raz­go­vo­ru za „Dan” is­ta­kao da opo­zi­ci­ja u Her­ceg No­vom ima pre­ko 4.000 gla­so­va pred­no­sti i da DPS ta­mo ne­ma ni­ka­kvih šan­si.
– Iz­vje­sna je po­bje­da opo­zi­ci­je u Her­ceg No­vom. Va­žno je uzi­ma­ti grad po grad, po­seb­no Pod­go­ri­cu idu­će go­di­ne, što je put da DPS pad­ne. Vi­še ni­ko ozbi­ljan ne do­vo­di u pi­ta­nje da je smje­na vla­sti pred­u­slov bi­lo ka­kvog na­pret­ka u Cr­noj Go­ri – re­kao je Ša­bo­vić.
Ka­ko je is­ta­kao, od­lu­ka opo­zi­ci­je da boj­ko­tu­je lo­kal­ne iz­bo­re u Nik­ši­ću bi­la je lo­gič­na zbog svih de­ša­va­nja u ve­zi sa ski­da­njem imu­ni­te­ta po­sla­ni­ci­ma DF-a i za­htje­vom Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva za nji­ho­vo hap­še­nje.
– Ta­kva je od­lu­ka do­ni­je­ta, iako je to bi­la te­ška od­lu­ka jer je opo­zi­ci­ja u Nik­ši­ću bi­la bli­zu po­bje­de. Sam re­zul­tat tih jed­no­par­tij­skih iz­bo­ra naj­bo­lje je po­ka­zao da DPS u Nik­ši­ću je­dva ima po­dr­šku tre­ći­ne bi­ra­ča. Vi­dje­li smo da je bi­lo čak 11 od­sto ne­va­že­ćih gla­so­va, što ja­sno go­vo­ri ka­kvi su bi­li pri­ti­sci na gra­đa­ne da iza­đu na iz­bo­re – ka­zao je Ša­bo­vić.
Ka­ko je do­dao, tre­ba na­stu­pi­ti na iz­bo­ri­ma u Her­ceg No­vom i uze­ti taj grad jer opo­zi­ci­ja ima 4.000 gla­so­va pred­no­sti u od­no­su na De­mo­krat­sku par­ti­ju so­ci­ja­li­sta.
– Iz­la­zak na iz­bo­re u Her­ceg No­vom je lo­gi­čan po­tez jer je ja­sno da po­či­nje pad DPS-a i da opo­zi­ci­ja mo­ra da uzi­ma grad po grad. Osvo­je­na je vlast u Bu­dvi i Ko­to­ru, a tek po­či­nje skla­nja­nje DPS-a sa vla­sti u dru­gim op­šti­na­ma i, ko­nač­no, nji­hov gu­bi­tak vla­sti na dr­žav­nom ni­vou. To je pro­ces ko­ji je ne­za­u­sta­vljiv – uvje­ren je Ša­bo­vić.
On sma­tra da je opo­zi­ci­o­ni boj­kot na dr­žav­nom ni­vou dao re­zul­ta­te, da i da­lje mo­ra bi­ti je­din­stven i da se ne smi­je pre­ki­da­ti dok vlast ne pri­sta­ne na uslo­ve ko­ji su joj po­sta­vlje­ni – po­na­vlja­nje iz­bo­ra na dr­žav­nom ni­vou, pu­na is­tra­ga o „dr­žav­nom uda­ru” i obez­bje­đi­va­nje uslo­va da gla­sa­nje bu­de sa­svim re­gu­lar­no.
– Znak stra­ha DPS-a je i stal­ni Mar­ko­vi­ćev po­ziv opo­zi­ci­ji da uđe u Vla­du, što ne smi­je bi­ti pri­hva­će­no jer opo­zi­ci­ja mo­že da na­pra­vi sa­mo vla­du bez DPS-a, ko­ja bi pri­pre­mi­la pr­ve fer iz­bo­re i tra­si­ra­la put za iz­la­zak ze­mlja iz te­ške po­li­tič­ke, in­sti­tu­ci­o­nal­ne i eko­nom­ske kri­ze – na­gla­sio je Ša­bo­vić.
Pe­ri­od za na­ma obilje­ži­la su bur­na de­ša­va­nja u prav­nom i po­li­tič­kom ži­vo­tu Cr­ne Go­re. Vi­đe­ni su po­li­tič­ki pro­te­sti i ten­zi­je zbog ski­da­nja imu­ni­te­ta dvo­ji­ci opo­zi­ci­o­nih po­sla­ni­ka, na­kon če­ga su usli­je­di­le kon­tra­dik­tor­ne od­lu­ke nad­le­žnih tu­ži­la­šta­va o od­re­đi­va­nju pri­tvo­ra tim po­sla­ni­ci­ma. Ta de­ša­va­nja su otvo­ri­la broj­na pi­ta­nja o po­li­tič­kim i prav­nim po­sle­di­ca­ma, a po­seb­no je uka­za­no da cr­no­gor­ske in­sti­tu­ci­je ni­je­su sprem­ne da se s tim de­ša­va­nji­ma su­o­če na pra­vi na­čin. Pre­ma mno­gim ocje­na­ma, po­li­tič­ka kri­za u Cr­noj Go­ri je naj­du­blja od sti­ca­nja dr­žav­ne ne­za­vi­sno­sti, a do­dat­no je pro­du­blje­na na­kon de­ša­va­nja ve­za­nih za po­ten­ci­jal­no hap­še­nje i pro­ce­su­i­ra­nje opo­zi­ci­o­nih po­sla­ni­ka, pro­te­sta opo­zi­ci­je, boj­ko­ta iz­bo­ra u Nik­ši­ću od cje­lo­kup­ne opo­zi­ci­je, su­ko­ba i te­ških ri­je­či iz­me­đu pred­stav­ni­ka opo­zi­ci­o­nih su­bje­ka­ta i vla­da­ju­će stran­ke.
Pred­stav­ni­ci naj­va­žni­jih an­ti­re­žim­skih struk­tu­ra pro­šle go­di­ne su jed­no­gla­sno do­ni­je­li od­lu­ku da ne pri­zna­ju re­zul­ta­te par­la­men­tar­nih iz­bo­ra jer su odr­ža­ni u ne­de­mo­krat­skom am­bi­jen­tu. To je obra­zlo­že­no tvrd­njom da „dan dr­žav­nog uda­ra” ne mo­že bi­ti dan slo­bod­nih iz­bo­ra. Oni su ta­da sa­op­šti­li da bi se u sva­koj de­mo­kra­ti­ji hit­no oku­pi­li vla­da i sa­vjet od­bra­ne i bez­bjed­no­sti, a u Cr­noj Go­ri se ni­je­dan iza­bra­ni pred­stav­nik vla­sti ni­je ogla­sio, dok pre­mi­jer ni­je ni znao da se na­vod­no sprem­na aten­tat na nje­ga. M.V.


Đu­ka­no­vić već tra­ži gdje će da se sklo­ni

Po ri­je­či­ma Dža­vi­da Ša­bo­vi­ća, li­der DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić već tra­ži gdje će da se sklo­ni jer je ja­sno da u Cr­noj Go­ri gu­bi po­dr­šku gra­đa­na i po­li­tič­ko tlo pod no­ga­ma.
– On je svje­stan da će mo­ra­ti da od­go­va­ra pred gra­đa­ni­ma Cr­ne Go­re i pra­vo­sud­nim in­sti­tu­ci­ja­ma za sve što je ura­dio – ka­že Ša­bo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"