Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika SNEŽANA JONICA NA KONFERENCIJI U SARAJEVU Partije da rade za demokratiju
Dan - novi portal
Član Glav­nog od­bo­ra So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je Sne­ža­na Jo­ni­ca uče­stvo­va­la je na Re­gi­o­nal­nom fo­ru­mu li­de­ra po­li­tič­kih par­ti­ja Ju­go­i­stoč­ne Evro­pe u Sa­ra­je­vu. Na kon­fe­ren­ci­ji su uče­stvo­va­li pred­stav­ni­ci naj­zna­čaj­ni­jih po­li­tič­kih par­ti­ja iz Ju­go­i­stoč­ne Evro­pe, ko­ji su ras­pra­vlja­li o in­te­gri­te­tu po­li­tič­kih par­ti­ja – tren­do­vi­ma, iza­zo­vi­ma i mo­guć­no­sti­ma.
– U okvi­ru šest pa­ne­la bi­lo je go­vo­ra o fi­nan­si­ra­nju po­li­tič­kih par­ti­ja, tran­spa­rent­no­sti i nad­zo­ru, o pred­iz­bor­nom fi­nan­si­ra­nju, po­sto­ja­nju i po­što­va­nju pro­pi­sa, o in­ter­nom nad­zo­ru, tran­spa­rent­no­sti i di­sci­pli­ni stra­na­ka, o to­me ka­ko stran­ke upra­vlja­ju so­bom, o ru­ko­vo­đe­nju lju­di­ma, iz­bo­ru stra­nač­kog oso­blja, funk­ci­o­ne­ra i član­stva, kao i o iz­bo­ru i pred­la­ga­nju kan­di­da­ta i pro­mo­vi­sa­nju iz­u­zet­no­sti – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Jo­ni­ca je bi­la pa­ne­li­sta na te­mu „Pred­la­ga­nje i iz­bor kan­di­da­ta – pro­mo­vi­sa­nje iz­u­zet­no­sti”, gdje je po­seb­na pa­žnja po­sve­će­na ne­ga­tiv­nim tren­do­vi­ma u iz­bo­ru kan­di­da­ta i po­tre­bi us­po­sta­vlja­nja ja­snih pra­vi­la u tom pro­ce­su.
Jo­ni­ca je is­ta­kla da pra­vi­la no­mi­no­va­nja tre­ba da obez­bi­je­de pra­ve­dan i de­mo­krat­ski oda­bir lju­di ko­ji su naj­a­de­kvat­ni­ji da pred­sta­vlja­ju stran­ku.
– Cilj po­li­tič­kih par­ti­ja mo­rao bi bi­ti da ra­de za de­mo­kra­ti­ju – da bi de­mo­kra­ti­ja ra­di­la. Ka­ko svi par­la­ment vo­li­mo na­zi­va­ti hra­mom de­mo­kra­ti­je, on­da je na­ša du­žnost da s po­seb­nom pa­žnjom pri­stu­pi­mo pred­la­ga­nju i iz­bo­ru kan­di­da­ta za po­sla­ni­ke. Da bi­smo pro­mo­vi­sa­li iz­u­zet­nost pri­li­kom kan­di­do­va­nja, po­treb­no je, pri­je sve­ga, da se slo­ži­mo ka­kva je funk­ci­ja par­la­men­ta u dr­ža­vi i šta oče­ku­je­mo od tih kan­di­da­ta, ka­ko bi­smo pre­ma to­me de­fi­ni­sa­li kri­te­ri­ju­me – ka­za­la je Jo­ni­ca.
Ta­da, ka­ko je do­da­la, do­la­zi tre­nu­tak ka­da se su­o­ča­va­mo sa pro­ble­mom.
– Po usta­vu, par­la­ment do­no­si za­ko­ne, pa je sa­mim tim pra­vo pred­la­ga­nja za­ko­na da­to vla­di i po­sla­ni­ku. Na­gla­ša­vam da je u pra­vu pred­la­ga­nja za­ko­na je­dan po­sla­nik iz­jed­na­čen sa ci­je­lom vla­dom, što ni­je slu­čaj­no, već upra­vo zbog oče­ki­va­nja da za­ko­no­da­vac bu­de to u pra­vom smi­slu ri­je­či. Na­ši par­la­men­ti su se, me­đu­tim, u naj­ve­ćoj mje­ri pre­tvo­ri­li u mje­sta na ko­ji­ma se vla­di­ni pred­lo­zi pre­tva­ra­ju u za­ko­ne gla­sa­njem, a ne do­no­se se za­ko­ni u su­štin­skom smi­slu – uka­za­la je Jo­ni­ca.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"