Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-03-22 DRAGAN KOPRIVICA (CDT) O ĆUTANJU AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE NA PREDIZBORNU OPSADU NIKŠIĆA OD ČLANOVA VLADE Ministri ne smiju da rade za partiju
Dan - novi portal
Di­rek­tor Cen­tra za de­mo­krat­sku tran­zi­ci­ju (CDT) Dra­gan Ko­pri­vi­ca upo­zo­rio je ju­če da se Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je ni­je iz­ja­sni­la o to­me da su broj­ni mi­ni­stri to­kom pred­iz­bor­ne kam­pa­nje u Nik­ši­ću kr­ši­li za­kon­sku za­bra­nu uče­šća u pro­mo­tiv­nim ak­tiv­no­sti­ma De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta. U iz­ja­vi za „Dan” pod­sje­tio je da je Za­ko­nom o fi­nan­si­ra­nju po­li­tič­kih su­bje­ka­ta i iz­bor­nih kam­pa­nja pro­pi­sa­no da je jav­nim funk­ci­o­ne­ri­ma, iz­u­zev po­sla­ni­ci­ma i od­bor­ni­ci­ma, za­bra­nje­no an­ga­žo­va­nje na ak­tiv­no­sti­ma iz­bor­ne kam­pa­nje.
– Ono što vi­di­mo da se u prak­si de­ša­va je da mi­ni­stri zlo­u­po­tre­blja­va­ju jav­nu funk­ci­ju u to­ku pred­iz­bor­ne kam­pa­nje. Oni mo­žda ne uče­stvu­ju u to­ku rad­nog vre­me­na u par­tij­skim do­ga­đa­ji­ma i pod par­tij­skim ozna­ka­ma, ali ak­tiv­no­sti in­ten­zi­vi­ra­ju u pred­iz­bor­nom pe­ri­o­du, sa ja­snom svr­hom pro­mo­ci­je po­li­ti­ke ko­ju za­stu­pa­ju i par­ti­ja ko­ji­ma pri­pa­da­ju – is­ta­kao je Ko­pri­vi­ca.
Uoči ne­dav­nih lo­kal­nih iz­bo­ra u „rad­nim po­sje­ta­ma” Nik­ši­ću pred­nja­či­li su Mi­lu­tin Si­mo­vić, Pre­drag Bo­ško­vić, Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić, Ke­nan Hra­po­vić, Pa­vle Ra­du­lo­vić, Jan­ko Lju­mo­vić i Ni­ko­la Ja­no­vić. Ko­pri­vi­ca uka­zu­je da in­ten­zi­vi­ra­nje ak­tiv­no­sti mi­ni­sta­ra uoči iz­bo­ra ni­je no­vi pro­blem.
– U Cr­noj Go­ri su svi iz­bo­ri obi­lje­že­ni ovom vr­stom zlo­u­po­tre­ba. Ono što za­bri­nja­va je da je jav­nih re­ak­ci­ja na ovu ne­ga­tiv­nu prak­su sve ma­nje, i da ona po­sta­je pri­hva­tlji­va. Za sa­da Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je ni­je da­la bi­lo ka­kvo jav­no iz­ja­šnje­nje o ovom pro­ble­mu. Ni­je po­zna­to da li Agen­ci­ja uop­šte pre­po­zna­je ovu po­ja­vu kao pro­blem, i kao ne­što što na­ru­ša­va rav­no­prav­nost uče­sni­ka u iz­bo­ri­ma – na­veo je Ko­pri­vi­ca.
Ka­ko je za­klju­čio, u kraj­njem, to će­mo sa­zna­ti na­kon ob­ja­vlji­va­nja iz­vje­šta­ja o kon­tro­li i nad­zo­ru iz­bo­ra u Nik­ši­ću ko­ji je Agen­ci­ja u oba­ve­zi da ob­ja­vi kra­jem ma­ja ove go­di­ne.
V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"