Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika IZ KABINETA AMERIČKOG SENATORA RENDA POLA UKAZALI DA PROŠIRENJE ALIJANSE NIJE INTERES SAD
Crnogorsko članstvo bi nas dodatno opteretilo Nije mudro da se uključivanjem nove članice prošire monetarne i vojne obaveze SAD, s obzirom na teret našeg duga od 20 triliona – navedeno je u saopštenju iz kabineta senatora Pola
Dan - novi portal
Ni­je mu­dro da Cr­na Go­ra po­sta­ne dio NA­TO-a jer bi to do­dat­no op­te­re­ti­lo voj­ne i fi­nan­sij­ske ka­pa­ci­te­te Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va (SAD), a to nam sa­da ni­je po­treb­no, sa­op­šte­no je iz ka­bi­ne­ta ame­rič­kog se­na­to­ra Ren­da Po­la, pre­no­si va­šing­ton­ski por­tal „Hil”.
– Tre­nut­no, Sje­di­nje­ne Ame­rič­ke Dr­ža­ve ima­ju tru­pe u vi­še de­se­ti­na ze­ma­lja i ak­tiv­no se bo­re u Ira­ku, Si­ri­ji, Li­bi­ji i Je­me­nu (uz po­vre­me­ne na­pa­de bes­pi­lot­nim le­tje­li­ca­ma u Pa­ki­sta­nu). Osim to­ga, SAD su obe­ća­le da će bra­ni­ti 28 ze­ma­lja čla­ni­ca NA­TO-a. Ni­je mu­dro da se pro­ši­re mo­ne­tar­ne i voj­ne oba­ve­ze Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va, s ob­zi­rom na te­ret na­šeg du­ga od 20 tri­li­o­na – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju iz ka­bi­ne­ta se­na­to­ra Po­la.
On do­sad u dva na­vra­ta blo­ki­rao ras­pra­vu i od­lu­či­va­nje o pro­to­ko­lu za pri­stu­pa­nje Cr­ne Go­re NA­TO-u, obra­zla­žu­ći to ocje­nom da bi cr­no­gor­sko pri­dru­ži­va­nje pred­sta­vlja­lo ne­po­treb­nu pro­vo­ka­ci­ju pre­ma Ru­si­ji.
U tek­stu o cr­no­gor­skom pri­dru­ži­va­nju Ali­jan­si, me­đu­na­rod­na no­vin­ska agen­ci­ja Aso­ši­je­ted pres (AP) na­vo­di da po­ten­ci­jal­na čla­ni­ca NA­TO-a – Cr­na Go­ra, či­ja su če­ti­ri voj­na avi­o­na na pro­da­ju, a dva ope­ra­tiv­na rat­na bro­da ri­jet­ko na­pu­šta­ju ma­tič­nu lu­ku, te­ško da je im­pre­siv­na voj­na si­la. Ka­ko su is­ta­kli, Cr­na Go­ra sa 2.000 voj­ni­ka, sti­snu­ta iz­me­đu vi­so­kih pla­ni­na i Ja­dran­skog mo­ra, te­ško da bi mo­gla da una­pri­je­di od­bra­nu Za­pa­da u bi­lo ka­kvoj kon­fron­ta­ci­ji sa Ru­si­jom.
– Upr­kos ve­li­či­ni i manj­ku voj­ne sna­ge, Cr­na Go­ra je u na­pe­toj si­tu­a­ci­ji zbog nad­me­ta­nja Za­pa­da i Mo­skve za uti­caj na Bal­ka­nu, a is­hod bi mo­gao da od­re­di pra­vac ci­je­log re­gi­o­na Bal­ka­na ka EU, NA­TO-u i in­te­gra­ci­ji sa Za­pa­dom ili okre­ta­nju ka Ru­si­ji – na­vo­di se u no­vom tek­stu AP-a.
Ci­ti­ran je i biv­ši cr­no­gor­ski pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić, ko­ji je ka­zao da je ja­sno da su ten­zi­je iz­me­đu Is­to­ka i Za­pa­da osta­vi­le po­sle­di­ce na po­li­tič­ku i bez­bjed­no­snu si­tu­a­ci­ju na Za­pad­nom Bal­ka­nu.
Sve ovo se de­ša­va u vri­je­me ka­da je u rad­noj po­sje­ti SAD šef cr­no­gor­ske di­plo­ma­ti­je Sr­đan Dar­ma­no­vić, ko­ji je uka­zao na va­žnost što sko­ri­je ra­ti­fi­ka­ci­je pro­to­ko­la.
Pre­ma sa­op­šte­nju, vr­ši­lac du­žno­sti pod­se­kre­ta­ra za po­li­tič­ka pi­ta­nja u Stejt de­part­men­tu To­mas Še­non oče­ku­je da će ame­rič­ki se­nat u naj­sko­ri­jem pe­ri­o­du okon­ča­ti pro­ce­du­ru ra­ti­fi­ka­ci­je pro­to­ko­la o pri­stu­pa­nju Cr­ne Go­re NA­TO-u. Na­gla­ša­va­ju­ći opre­di­je­lje­nost Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va da na­sta­ve sa sna­žnom po­dr­škom Cr­noj Go­ri, Še­non je to­kom sa­stan­ka sa Sr­đa­nom Dar­ma­no­vi­ćem iz­ra­zio oče­ki­va­nje da će Cr­na Go­ra usko­ro i kao pu­no­prav­ni član Ali­jan­se do­pri­no­si­ti za­jed­nič­kim sa­ve­znič­kim ci­lje­vi­ma.
To­kom dru­gog da­na rad­ne po­sje­te Sje­di­nje­nim Ame­rič­kim Dr­ža­va­ma, Dar­ma­no­vić je u raz­go­vo­ru sa Še­no­nom raz­mi­je­nio mi­šlje­nja o ak­tu­el­nim iza­zo­vi­ma na Za­pad­nom Bal­ka­nu i mo­da­li­te­ti­ma sna­že­nja re­gi­o­nal­ne bez­bjed­no­sne sa­rad­nje u ci­lju stva­ra­nja uslo­va za odr­ži­vu sta­bil­nost i na­pre­dak re­gi­o­na.M.V.


Tar­ner op­ti­mi­sta

Re­pu­bli­kan­ski kon­gre­smen i biv­ši pred­sjed­nik Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne NA­TO-a Majkl Tar­ner re­kao je da je op­ti­mi­sta da će član­stvo Cr­ne Go­re u NA­TO-u bi­ti odo­bo­re­no usko­ro. On je to ka­zao za Glas Ame­ri­ke na­kon sa­stan­ka sa Sr­đa­nom Dar­ma­no­vi­ćem.
– Di­je­li­mo isti cilj – da se odo­bri član­stvo Cr­ne Go­re. Vje­ru­jem da u Se­na­tu po­sto­je od­re­đe­na pro­ce­du­ral­na pi­ta­nja, ali je po­dr­ška sna­žna u oba do­ma Kon­gre­sa. Pret­hod­no smo usvo­ji­li za­jed­nič­ku re­zo­lu­ci­ju ko­jom smo po­dr­ža­li Cr­nu Go­ru i ra­di­će­mo na to­me da se ovo pi­ta­nje ri­je­ši. Na­sta­vi­će­mo da pod­sti­če­mo odo­bra­va­nje cr­no­gor­skog član­stva u NA­TO-u – re­kao je Tar­ner.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"